StudieMatch
Zoeken
Menu

"Ik ben niet bang om lekker gek te doen"

Bang om lekker gek te doen, moet je niet zijn als Leisurestudent. Als muurbloempje ga je het in een animatieteam op camping of vakantiepark niet naar je zin hebben. Gelukkig voor tweedejaars Leisure & Hospitality – student Jerrel van Es (22) dus dat hij een geboren gangmaker is. 

student leidinggvende leisure

Het allertofste zijn toch wel de stages

“De dag dat ik mij – bijna te laat nog – inschreef voor het Travel & Leisure College is één van de beste keuzes van mijn leven gebleken. Al bij binnenkomst voelde ik mij meteen op mijn plek. Heel anders dan hoe ik school daarvoor ervaarde.  

Omdat ik varen wel leuk vond, ben ik na de basisschool meteen Rijn- en binnenvaart gaan doen. Achteraf niet de slimste keuze. Ook toen was ik stiekem al meer een mensen-mens, dan van de techniek en transport. Jammer dat ik dat pas durfde te erkennen toen, in het derde jaar van de zeevaartopleiding, mijn motivatie volkomen was weggezakt en ik de studie voortijdig staakte.  

Gelukkig wist mijn zus nog wel wat anders. Zij was al eerder met Leisure begonnen, en had thuis altijd de mooiste verhalen. Vooral haar stage bij een hotel op Ibiza, waar ze iedere avond meedraaide in de mooiste shows, sprak tot de verbeelding.  

Dat leek mij ook wel wat. Vooral omdat de lessen vaak allesbehalve saai zijn. Zo investeert de school bijvoorbeeld flink in rollenspellen en meeleeftheater. Daarnaast verzorgen we, om ervaring op te doen, regelmatig activiteiten voor bso’s en basisscholen uit de buurt. 

Eens per jaar organiseren we zelfs een avondvullende dinershow voor het goede doel. Voor de derdejaars is dat een examenonderdeel, maar álle leerjaren helpen mee. Iedereen doet wel iets, voor of achter de schermen. 

Het allertofste zijn toch wel de stages. Zo zat ik afgelopen winter op Tenerife en mag ik komende keer, net als mijn zus, stagelopen op Ibiza. Zin in! Want hoe leuk de lessen ook zijn, ik kan niet wachten om voor het echie aan de slag te gaan.”