Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik wil niet stilzitten, ik wil werken!”

Remco (18) heeft het ondernemerschap in zijn bloed. Hij heeft ambitie en dromen. En stilzitten? Dat is geen optie. De opleiding Retail Medewerker is zijn eerste stap naar een toekomst in het bedrijfsleven.

Student Retail Medewerker Remco

“Nadat ik de middelbare school had afgerond, wilde ik meteen doorstuderen. Ik houd er niet van om stil te zitten, ik wil graag werken. Ondernemen heb ik eigenlijk altijd interessant gevonden. Maar ook de verkoop en de omgang met klanten vind ik leuk. Misschien komt dat wel omdat het er thuis met de paplepel in is gegoten. Mijn vader, en daarvoor mijn opa, hebben namelijk een eigen technische groothandel. Ik zit dus van jongs af aan al een beetje in het wereldje en gelukkig vind ik het leuk!”

Kun je wat vertellen over de opleiding?

“Je leert bij deze opleiding van alles eigenlijk. Je oefent bijvoorbeeld hoe je met klanten omgaat, hoe de kassa werkt en hoe het werken in een winkel gaat. Dit oefenen doe je op school ook in ons eigen winkeltje. Die praktijkopdrachten zijn voor sommigen wel even wennen, maar het is wel echt leerzaam. Uiteraard heb je ook de standaard basisvakken zoals Nederlands en Engels. Eén van de leukste dingen om over te leren, vind ik marketing. Vooral het strategische deel daarvan vind ik interessant. Hoe push je een product bijvoorbeeld het beste? Daar verdiep ik me graag in.”

Hoe is de begeleiding?

“De docenten zijn heel vriendelijk en staan echt voor je klaar als je wat wil vragen. Meerdere docenten hebben zelf bedrijven of hebben dat gehad en je merkt bij hen ook wel echt dat ze ervaring hebben. Ze weten hoe het werkt en dat is vaak meer dan alleen wat in het lesboek staat. Ik vind de docenten ook heel fijn in de persoonlijke begeleiding. Dus als je extra hulp nodig hebt, dan kan dat. Maar bijvoorbeeld ook als je voorloopt in een vak, dan kan je vrijstelling krijgen en je tijd besteden aan iets anders. Heel fijn.”

En de stages?

“Tijdens de opleiding heb ik zes maanden lang, vier dagen per week stage gelopen bij een bedrijf wat zich bezighoudt met tuingereedschap en machines. Dit bedrijf was meer gericht op business to business (B2B). De stageperiode was leuk en leerzaam, maar ik merkte wel dat als ik niks heb met het product, dan werkt dat voor mij minder. Een goede les!”

En hierna?

“Ik wil na deze opleiding, nog meer leren. Het liefst ga ik nog meer de B2B kant op omdat het allemaal wat grootschaliger is en dat vind ik interessant. In de winkel ben je meer bezig met kleine dingen, kleine bedragen en aantallen. Bij B2B bedrijven heb je het over grote namen, grote bedragen en het zijn dan echt belangrijke deals. Dat spreekt me aan. En stel dat ik later het bedrijf van mijn vader kan overnemen, dan komt die kennis en ervaring ook van pas. Zolang ik mijn taken maar kan combineren want ik wil niet te lang en te veel op kantoor zitten hoor!”

Ontdek Zadkine

Match

Retail Medewerker (verkoper)

Vind jij winkelen leuk? En help je graag mensen? Dan is deze opleiding Retail Medewerker iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je een winkel tiptop in orde maakt en hoe je klanten helpt bij het kiezen van een product. Als verkoper in de detailhandel heb jij altijd iets te doen. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan