StudieMatch
Zoeken
Menu

"Koken is mijn passie"

Student Josmar vertelt ...

Drie jaar geleden ben ik vanuit Aruba naar Nederland gekomen. Daar woon ik nu in Hoogvliet met mijn vader, stiefmoeder, een broer en een zus. Mijn grootste hobby is koken en daarnaast houd ik van veel verschillende muziekstijlen zoals klassieke muziek, Nederlandstalig en reggae.

Van familie hoorde ik dat Zadkine Startcollege een goede school is. Na het bekijken van websites van andere scholen heb ik voor Zadkine Startcollege gekozen.

Mijn terugblik

Ik volg de opleiding Assistent Horeca & Voeding op mbo niveau 1 bij Zadkine Startcollege, omdat koken mijn passie is. Het is mijn ambitie om chef-kok te worden. Ik word blij wanneer mensen van het eten genieten. Tweemaal per maand is Resto VanHarte op onze locatie Rotterdam-Zuid en komen mensen uit de omgeving eten. Daar werk ik aan mee.

Wat prettig is: al is je Nederlandse taal (nog) niet zo goed, dan leer je dat hier.

Vervolgopleiding

Mijn eindexamen zit er net op. Als ik mijn diploma haal, dan ga ik verder met mbo niveau 2 op Benthemplein. Daar zit de koksopleiding.

Mijn tip

Als je van horeca houdt en je wilt verder komen, dan heb je gewoon een diploma nodig. Bij deze opleiding leer je echt wat! De horecadocenten zijn vriendelijk en als je hulp nodig hebt, dan staan ze achter je.