Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Je merkt dat de theorie die je meekrijgt op school, goed aansluit op hoe het er in de praktijk aan toe gaat”

Anass Stitou (23), geboren en getogen in Rotterdam en van Marokkaanse komaf volgt momenteel de opleiding Sport- en bewegingscoördinator* niveau 4. En het bevalt hem zo goed dat hij na het behalen van zijn diploma aan de slag wil als gymdocent en personal trainer.

Anass Stitou

Anass: “Ik ben altijd bezig geweest met sport en deze opleiding was mede daarom eigenlijk mijn eerste keus, maar door onverstandiger keuzes te maken heb ik eerst heel wat andere opleidingen gedaan. Nu zit ik helemaal op mijn plek en in één tot 4 jaar tijd helpen ze je daar aan een diploma, waarmee je op veel plekken aan de slag kunt. Ik wil graag gymdocent op het voortgezet onderwijs worden en daarnaast wil ik ook de personal training in. Dit zijn 2 beroepen die naadloos aansluiten op deze opleiding. 

Hoe bevalt de opleiding?

"De opleiding bevalt me heel goed. Je leert veel interessante dingen en krijgt vakken zoals coachen & begeleiden, EHBO, hoe je toernooien organiseert, maar ook anatomie(trainingsleer). Mijn favoriete vak is Lesgeven Praktijk. Je leert hier hoe je les moet geven in de praktijk en past toe wat je in de theorie geleerd hebt. Je sport ook lekker veel tijdens die lessen. Dat is natuurlijk ook voor een groot gedeelte waarom we allemaal op deze opleiding zitten."

Hoe is het contact met studenten en docenten?

"Met mijn klasgenoten hebben we allemaal prima contact. Iedereen kan het goed vinden met iedereen. Met medestudenten is dat natuurlijk wat minder, maar ik heb genoeg medestudenten leren kennen door evenementen bijvoorbeeld. Wat ik wel vind is dat de studenten op deze school wat socialer zijn en de docenten zijn toegankelijker dan ik gewend ben van andere opleidingen. 
Wat bijvoorbeeld erg fijn is aan de docenten hier, is dat het niet heel formeel is. Je kan merendeels van de docenten aanspreken met je of bij hun voornaam. Het is ook een vrij jong docententeam, dus je kan meer met ze levelen. 
De stages waar je terecht kunt zijn heel breed. Je kan in een zwembad stagelopen, op een school in combinatie met sport, een voetbalclub maar ook in een fitness of bij een fysio bijvoorbeeld. Je merkt ook dat de theorie die je meekrijgt op school, goed aansluit op hoe het in de praktijk aan toe gaat.” 

Wat is je advies aan nieuwe studenten?

"Aan iedereen die misschien nog niet weet welke studierichting ze op willen heeft Anass nog het volgende advies:” Denk eerst goed na over wat je echt leuk vindt om te doen en waar je ook goed in bent. Ga dan langs bij open dagen en wees niet bang om vragen te stellen. Kies niet iets omdat het makkelijk lijkt, anders ga je het waarschijnlijk met veel moeite moeten doen.” 
 

* de opleiding Sport- en bewegingscoördinator bestaat niet meer. De opleiding is gesplitst in de niveau 4 opleidingen tot Leefstijlcoach; Buurtsportcoach; en Trainer-Coach/ Instructeur

Ontdek Zadkine

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan