Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Van havo naar mbo

Zit je nu op de havo en denk je eraan over te stappen naar het mbo? Met een overgangsbewijs van havo 3 naar 4, van havo 4 naar 5 of een havodiploma kun je starten met alle mbo-opleidingen op niveau 4. Ontdek direct waarom het mbo de ideale stap is vanaf de havo.

Waarom naar het mbo?
Van havo naar mbo

Over het mbo

Op het mbo krijg je niet alleen les in algemene vakken (zoals Nederlands en Engels), maar krijg je ook praktijkgerichte vakken die aansluiten bij jouw toekomstige hbo-opleiding of beroep. Het onderwijs op het mbo is gevarieerd en omvat naast vakken ook stages en projecten. Het eindniveau van een mbo-opleiding op niveau 4 is gelijk aan de havo.

Het mbo-diploma opent de deuren naar verschillende carrièremogelijkheden en biedt een stevige basis voor verdere studie op het hbo. Mocht je na het behalen van je mbo-diploma toch besluiten om niet verder te studeren, dan heb je in ieder geval een waardevol diploma op zak waar werkgevers om staan te springen!

Hoe kies je een mbo opleiding?

Jouw route naar het mbo

Jouw huidige opleiding

In de volgende situaties ben je toelaatbaar voor een mbo niveau 4 opleiding:

  1. Havo 3 naar 4 overgangsbewijs
  2. Havo 4 naar 5 overgangsbewijs
  3. Havo 5 zonder diploma, wel overgangsbewijs van havo 4 naar 5 
  4. Havodiploma

Startmoment

September, sommige opleidingen in februari

Studiekeuzecentrum

Jouw loopbaanadviseur

Hulp nodig bij aanmelding? Of bij het maken van een studiekeuze? Whatsapp, bel of mail ons. We zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Een studiekeuzegesprek kan op alle werkdagen worden ingepland. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan