Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Van havo naar mbo

Zit je nu op de havo en denk je eraan over te stappen naar het mbo? Je kunt alle mbo-opleidingen op niveau 4 volgen met een:

  • havo 3 naar 4 overgangsbewijs
  • havo 4 naar 5 overgangsbewijs
  • havodiploma

Ontdek direct waarom het mbo de ideale stap is vanaf de havo.

Waarom naar het mbo?
Van havo naar mbo

Over het mbo

Op het mbo krijg je niet alleen les in algemene vakken (zoals Nederlands en Engels), maar ook praktijkgerichte vakken die passen bij jouw toekomstige hbo-opleiding of beroep. Je doet veel én sneller werkervaring op, terwijl je goede begeleiding vanuit school krijgt. Na afronding ontvang je een waardevol mbo-diploma, waarmee je goede kansen hebt op zowel de arbeidsmarkt als het hbo.

Kies uit veel opleidingen

Dit zijn de meest gekozen opleidingen door havisten. Maar natuurlijk kun je elke mbo-opleiding op niveau 4 kiezen. Het maakt niet uit welk profiel je hebt gekozen op de havo.

Match

Horeca ondernemer voor Havisten

Wil jij graag je eigen brasserie, café of bar runnen? En heb je jouw havo-diploma? Leer in twee jaar hoe je winst maakt met jouw bedrijf. Maar ook hoe je jouw gasten tevreden houdt en je medewerkers gemotiveerd. Benieuwd naar het nieuwe gastvrij?

Match

Marketing & Communicatie

Wil jij weten hoe sociale media en influencers ingezet worden om reclame te maken en producten te verkopen? Hoe je met creatieve software video’s en flyers kan maken of foto’s kan bewerken? Ben je creatief, nieuwsgierig en ondernemend? En vind je het leuk om direct resultaat te zien van je werk? Dan is de opleiding Marketing & Communicatie iets voor jou. Hier leer je alles over het vertellen van een boodschap aan een groot publiek.

Match

Leefstijlcoach

Wil jij graag bijdragen aan een gezondere leefstijl van mensen? Dan is de opleiding Leefstijlcoach misschien een goede optie voor jou. Je begeleidt, ondersteunt en motiveert mensen om meer te bewegen en het leefpatroon te verbeteren.

Match

Mbo-Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben je een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. En je hebt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Begin jouw carrière in de gezondheidszorg met deze opleiding verpleegkundige! 

Match

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. In deze opleiding leer je meer over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Dat kunnen baby’s, peuters en kleuters zijn, maar ook jongeren tot zestien jaar. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert hen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel.

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Versneld voor havisten

Heb je een havo-diploma? Dan kun je ook kiezen voor deze 'Fastpass' opleidingen. Bij deze opleidingen stap je meteen in het tweede leerjaar. Een sneller traject, speciaal ontwikkeld voor ambitieuze en leergierige leerlingen zoals jij.

Match

Manager Travel

Lijkt het jou leuk om reizen te plannen voor klanten bijzondere wereldreizen te plannen? Of heet jij gasten welkom wanneer zij aankomen bij het hotel of vakantiepark? En heb jij het in je om een team aan te sturen? Dan heb jij de juiste opleiding gevonden. Tijdens deze veelzijdige opleiding houd jij je bezig met alles wat te maken heeft met reizen en vakantie.

Match

Dienstverlener in de luchtvaart

Altijd al gedroomd om de wereld over te vliegen? Kies dan voor de opleiding Luchtvaartdienstverlener! Hier leer je hoe je passagiers verwelkomt, helpt en veilig naar hun bestemming brengt. Met jouw servicegerichte houding en internationale werkomgeving, maak je elke vlucht bijzonder. Stap vandaag nog in dit avontuur en vlieg jouw toekomst tegemoet!

Match

Hospitality Manager

Ben je servicegericht, goed in plannen en organiseren? Dan past deze opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou!

Tijdens de opleiding leer je niet alleen leiding te geven in verschillende gastvrije omgevingen, zoals hotels, restaurants, vliegvelden of congrescentra, maar ook hoe je slimme marketingstrategieën kunt opzetten om de ervaring van gasten te verbeteren. Ben jij dat organisatietalent?

Match

Facilitair leidinggevende

Als facilitair leidinggevende speel je een belangrijke rol in het beheren van gebouwen en het leiding geven aan een team. Je kunt werken op verschillende plekken; van kantoren tot scholen en van ziekenhuizen tot vliegvelden. Je bent verantwoordelijk voor duidelijke afspraken tussen de verschillende facilitaire afdelingen zoals catering, schoonmaak, receptie, beveiliging en onderhoud. 

 Wil jij straks leidinggeven in een wereld waar geen dag hetzelfde is? 

Match

International Hotel Management

Zit het ondernemen in jouw bloed? Droom jij van jouw eigen hotel of bed and breakfast in binnen- of buitenland? Pak deze kans en meld je aan voor deze tweetalige hotel management opleiding. Deze opleiding volg je in het Engels en Nederlands. 

Start met een mavo- of havo-diploma

Je kunt met de opleiding beginnen met zowel een mavo- als havo-diploma. De duur van de opleiding verschilt afhankelijk van je vooropleiding: met een havo-diploma duurt de opleiding twee jaar. Heb je de mavo afgerond, dan duurt de opleiding drie jaar.

Match

Boulanger

Ben je creatief, zit je vol ideeën en lijkt het jou leuk om om nieuwe producten te bedenken die aansluiten op de laatste trends? Of heb je al een diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil je specialiseren op het gebied van brood? Dan is deze éénjarige specialistische opleiding de juiste stap voor jou. 

Match

Patissier

Als patissier ben jij dé specialist in het maken van luxe desserts, de mooiste en exclusieve taarten en bonbons in allerlei smaken. Heb je al het diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil jij jouw kennis naar een hoger level tillen en tot de top behoren? 

Ben jij creatief, perfectionistisch, barst je van de ideeën en lijkt het je geweldig om mensen van jouw gebakjes te zien genieten?  Dan is deze opleiding patisserie echt iets voor jou! 

Studiekeuzecentrum

Dé plek voor al jouw vragen over studiekeuze

Hulp nodig bij aanmelding? Of bij het maken van een studiekeuze? Whatsapp, bel, mail ons of kom langs. We zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Een studiekeuzegesprek kan op alle werkdagen worden ingepland. Ook in de zomervakantie bereikbaar!

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan