Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Mijn topsportmentaliteit zorgt ervoor dat ik altijd beter wil worden”

Voor Rens (19) zijn sport en bewegen als een tweede natuur. Dat kan ook haast niet anders als je zo vaak traint als hij én in de eredivisie badminton speelt. Je zult hem niet snel zien stilzitten, dat kan hij niet eens! Niet gek dus dat hij koos voor een sportopleiding waar hij zijn passie kan combineren met een carrière.

De route tot de opleiding

“Ik ben altijd al erg sportief geweest. Vroeger trainde ik zelfs zo’n twaalf keer per week en reisde ik de wereld rond voor badminton. Ik ben daarom ook naar een speciale middelbare school gegaan omdat ik dat goed kon combineren met mijn verplichtingen als topsporter. Na het behalen van mijn vmbo kader diploma startte ik op het nationale trainingscentrum Papendal, maar na een tijdje besloot ik dat ik me toch wilde gaan focussen op een andere carrière.

In eerste instantie ging ik naar het Techniek College Rotterdam, maar eigenlijk ontdekte ik daar na één dag al dat stilzitten niks voor mij is. Het lukte me gewoon niet. Ik wilde bewegen; en dus wilde ik iets in de sport gaan doen. En dat lijkt met nog steeds leuk, of het nou voor of achter de schermen is.

In december 2021 startte ik zo bij Sport & Bewegen op niveau 3 bij de opleiding Sport- en Bewegingsleider. Alleen liep ik natuurlijk wel wat maanden achter op de rest van de studenten die ‘gewoon’ in augustus waren begonnen. Dat was wel even hard werken, maar ik ben het jaar doorgekomen en mocht doorstromen naar niveau 4 voor het tweede jaar in de richting Leefstijlcoach. Dat ging gelukkig ook goed want dit jaar doe ik als het goed is examen. Als het allemaal goed gaat, heb ik straks in drie jaar mijn niveau 4 diploma behaald. Ik hoop dat dat lukt! En anders kan ik er altijd nog een vierde jaar aan vastplakken, dat is ook geen probleem.

Over de opleiding

Ik wist dat de opleiding niet alleen sporten was. Dat merkte ik ook zeker in mijn tweede jaar toen we opeens veel theorie gingen behandelen en ik in de boeken moest duiken. Ook heb ik praktische dingen geleerd zoals hoe je voor de klas moet staan, hoe je lesgeeft en de theorie van het lichaam en van sport. Mijn topsportmentaliteit helpt hier echt bij en zorgt ervoor dat ik altijd beter wil worden. Ik geef niet zomaar op. Daarnaast is het heel leuk met mijn klasgenoten met wie ik regelmatig ook ga sporten. We pushen elkaar hierbij ook echt om te verbeteren, dat is leuk en gezellig.

Stage

Stagelopen is een hele leuke ervaring. Je leert dan pas echt hoe het is om in het werkveld bezig te zijn. Ook ontwikkel je jezelf als mens en hoe je werkt in de maatschappij. In mijn eerste jaar heb ik voor mijn stage lesgegeven bij een badmintonclub in Schollevaar. Tijdens de stage in mijn tweede jaar heb ik gymles gegeven aan groep 1 tot en met groep 8 bij Sportief Capelle. En dit jaar loop ik stage op de afdeling fitness bij Sportcity. Dit sluit goed aan bij mijn keuzedeel fitnesstrainer A dus dat is top.

Advies

Mijn advies is om vooral je gevoel te volgen bij je studiekeuze. Kies iets wat je écht leuk lijkt en waar je verder in wilt leren en groeien. En wat betreft de sportopleidingen: onthoud dat het niet álleen sporten is! Er komt ook veel theorie kijken bij deze richting.”

Ontdek Zadkine

Match

Buurtsportcoach

Heb jij een VMBO-TL of gelijkwaardig diploma en vind je het belangrijk dat andere mensen in beweging komen? Dan is de opleiding Buurtsportcoach wellicht een goede optie voor jou. Je gaat aan het werk vanuit een organisatie in de driehoek Buurt-Onderwijs-Sport (BOS).

Match

Trainer-coach/Instructeur

Ben jij een sportief persoon? Vind je het leuk om anderen te inspireren en motiveren om actief te zijn? Dan is de mbo opleiding Trainer-coach/Instructeur iets voor jou! Bij Zadkine Sport & Bewegen leer je alles over het lesgeven en trainen op het gebied van sport en bewegen. Of het nu gaat om teamsporten of als personal trainer, jij kunt anderen begeleiden en inspireren.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan