Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Je moet stiekem een beetje een perfectionist zijn”

Een beetje ervaring in de optiek, komt natuurlijk altijd van pas als je er voor gaat studeren. In het geval van Evandro heeft hij zelf al menig bezoekje gebracht aan de opticien.

Student Verkoopmedewerker Optiek Evandro

Evandro: “Ik had zelf eerst geen bril, maar ik vond brillen wel belangrijk. Ik besefte zelf ook dat ik echt een groot deel van de wereld miste omdat ik niet goed kon zien.” Nu volgt Evandro de opleiding tot Verkoopmedewerker Optiek en dat doet hij met plezier.

Brede opleiding

Het vak is natuurlijk heel sociaal. Je leert hoe het is om in een winkel te werken, hoe je het best kunt adviseren en verkopen. Evandro: “Om de opleiding leuk te vinden moet je stiekem wel een beetje een perfectionist zijn, vind ik. Ik ben zelf niet echt een modepersoon, maar ik vind het bij de opleiding wel leuk om er een beetje mee bezig te zijn wat bij iemand past en te kijken naar verschillende looks. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar de kleur van de bril en de vorm. Bijvoorbeeld als je gezicht wat ronder is, dan neem je waarschijnlijk ook een andere vorm bril zodat je gezicht niet nog ronder lijkt.”

Je lessen vinden niet alleen plaats in het klaslokaal, je doet ook oefeningen in de werkplaats. Vaak gebeurt dit in groepjes. De docenten begeleiden je bij alles. Evandro vindt die begeleiding fijn: “Het zijn echt leuke en aardige docenten. En ze begrijpen je ook wel.”

Toekomst en advies

Als hij klaar is met school wil Evandro maar één ding in de toekomst: “Later wil ik gewoon een goede opticien zijn waar mensen naartoe kunnen komen voor informatie en voor hulp. Ik wil mensen gewoon van dienst zijn.” Aan toekomstige studenten heeft Evandro het volgende advies: “Ik zou zeggen als je hongerig bent om echt iets voor 100% te gaan doen, dan past dit bij jou.”

Ontdek Zadkine

Match

Verkoopmedewerker Optiek

Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij mensen blij met een bril of lenzen. Je hebt oog voor detail. Jij weet vaak wat iemand leuk staat en je vindt het leuk om iemand te adviseren. Bovendien ben je vriendelijk en bijna altijd vrolijk. Check, check, dubbelcheck? Misschien is de opleiding Verkoopmedewerker Optiek iets voor jou.  

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan