Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Docenten zijn echt geïnteresseerd in jouw ideeën”

Ik ben Shelly Ruts en ik studeer voor zelfstandig werkend bakker op niveau 3. Ik heb altijd een passie voor de horeca gehad. Toen ik op de middelbare school zat, moest ik kiezen tussen de richtingen horeca, verzorging en techniek. Ik koos voor horeca en daar ontdekte ik de geweldige wereld van brood en banket.

Shelly volgt de mbo-opleiding Zelfstandig Werkend Bakker bij Zadkine

Banket, sierwerk en brood

Bij de praktijklessen staan elke week drie onderwerpen centraal: banket, sierwerk en brood. In de sierwerklessen maken we bonbons en werken we met marsepein. Bij de broodlessen maken we allerlei soorten brood, zoals desembrood. En bij de banketlessen maken en versieren we koekjes en taarten. Persoonlijk vind ik het geweldig om met taarten te werken, omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan.

Veel vrijheid

Je wordt tijdens je opleiding op verschillende momenten getoetst zoals tijdens examens.  Eén van de examenonderdelen was het bedenken en verkopen van een zelfgemaakt product. Ik had een vegan cake met tropische vruchten bedacht en gemaakt. Ik vond het best spannend, want je weet nooit wat anderen van jouw product zullen vinden. Gelukkig kreeg ik alleen maar positieve reacties. De docenten zijn echt geïnteresseerd in jouw ideeën en moedigen je aan om je creativiteit volledig te benutten. Daarnaast krijg je veel vrijheid om je eigen draai te geven aan je bakkersvaardigheden en zelf nieuwe producten te bedenken

Specialiseren in België

Hierna wil ik doorstromen naar de opleiding Patissier Maar daar houdt het niet op, hoor! Daarna wil ik mij verder specialiseren op het gebied van chocolade. Dit wil ik gaan doen in België, het land van chocolade. Ik wil daar nieuwe kennis en technieken opdoen om een echte specialist te worden. Mijn ultieme droom is om mijn eigen winkel te openen. Gelukkig bereidt deze opleiding me ook voor op het runnen van mijn eigen zaak en krijg ik les in administratie en voorraadbeheer. Maar voordat ik zover ben, wil ik me eerst nog verder specialiseren en zoveel mogelijk kennis opdoen.

Ontdek Zadkine

Match

Zelfstandig werkend bakker

Heb je een passie voor bakken? Lijkt het jou leuk om te experimenteren met ingrediënten en nieuwe producten te bedenken? Dan hebben wij de bakkersopleiding voor jou!

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan