Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik wil er voor de mensen zijn als ze het nodig hebben”

De Rotterdamse Stephanie (30) behaalde al een diploma voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2, maar klaar met studeren? Dat nog niet!

Studente Stephanie Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg BOL

Stephanie: “Ik wilde graag doorgaan met studeren en de opleiding Persoonlijk Begeleider niveau 4 kwam perfect op mijn pad. Ik koos ervoor om deze opleiding te volgen omdat ik graag de begeleider word die ik zelf altijd gemist heb in mijn leven. Ik heb best veel meegemaakt en een terugkerend thema hierin is helaas dat ik me nooit serieus genomen voelde. Wat ik nodig had, was iemand die er voor me was. Iemand die niet wegkijkt, maar actie onderneemt als het even moeilijk wordt. Zo’n begeleider wil ik daarom worden. Ik wil er voor de mensen zijn als ze het nodig hebben.”

OVER DE OPLEIDING

“De opleiding is echt ontzettend leerzaam en interessant. Je leert van alles over je mentale gezondheid, maar ook over je lichaam. Dit doe je in de les, maar ook in het werkveld door middel van projecten. Ik merk dat ik nog steeds niet ben uitgeleerd, ook al is er veel herhaling vanuit mijn vorige opleidingen. Het vak Ontwikkelingspsychologie vind ik op dit moment één van de leukste vakken. Je leert er namelijk over de fases van het leven en over de ontwikkelingen die gebeuren bij de mens. Heel interessant!”

Niet alleen de lessen vallen bij Stephanie in de smaak. Ook de mensen die ze leert kennen, maken indruk. Stephanie: “Het is met mijn medestudenten is altijd supergezellig! Ik zit zelf in de 23+ klas. Dat betekent dat iedereen 23 jaar of ouder is. Vanaf leerjaar 2 worden we met de normale klas gemixt met alle leeftijden, dat vind ik wel spannend, maar ik sta er voor open. Ik bedoel zij kunnen wat van mij leren en ik van hun!”

TOEKOMST

“Ik wil dus zeker iets gaan doen met mijn Ervaringsdeskundige voorgrond. Ik doe nu al vrijwillig werken als Ervaringsdeskundige maar ik wil daar graag mijn betaalde baan van maken. Verder zou ik ook als Persoonlijk Begeleider willen werken. Waar weet ik nog niet. Ik ben nu vooral nog bezig met mijn diploma halen! Daarna heb ik alle tijd van de wereld om te kijken hoe en waar ik ga werken. Misschien ga ik nog doorstuderen voor Social Degree, maar ik heb nog drie jaar de tijd voor om dat te beslissen. Ik geniet nu op dit moment van het studeren, van het professionaliseren en de rest komt vanzelf wel.”

ADVIES

“Ik zou zeggen kom naar deze opleiding als het je wat lijkt. Het is een ontzettend leuke opleiding. Het is leerzaam en je bent vooral met de mensen bezig. Het is ontzettend fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander en je gaat met een goed gevoel naar huis. Ik vind ook: wie goed doet, goed ontmoet. En met dit diploma kan je echt alle kanten op, dat maakt het zo leuk. Je kan bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg in, de psychiatrie in of zelfs als je echt zou willen de detentie. De keuze is echt groot, dus als je echt iets leuks wil doen zou ik kiezen voor een Maatschappelijke Zorg opleiding.”

Ontdek Zadkine

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan