Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik had nooit gedacht dat school zo leuk kon zijn”

Rachel (38) komt oorspronkelijk uit Ghana (leuk weetje: ze is daar zelfs een prinses!), maar ze vond de liefde in Nederland. Haar passie ligt bij het werken met kinderen en haar droom is om gastouder te worden. De opleiding Helpende Zorg & Welzijn is daarvoor haar ideale startpunt.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Rachel: “Ik ben eerst vanuit Ghana verhuisd naar Duitsland en daarna ben ik in Nederland terecht gekomen. Ik woon hier nu al best wat jaren en ik wil heel graag zelfstandig gastouder worden. Hiervoor liep ik stage bij een vriendin die gastouder was, maar zij is helaas overleden en toen kon ik er niet mee verder. Toen vertelde iemand mij dat je met de opleiding Helpende Zorg en Welzijn ook zelf gastouder kunt worden dus zo ben ik bij de opleiding beland.”

Waarom gastouder?

“Ik houd van kinderen! Ik heb zelf vier jongens en daar doe ik echt alles voor. Van werken met kinderen word ik blij dus daarom wil ik dat professioneel gaan doen.”

Hoe bevalt de opleiding?

“De opleiding gaat heel goed. De lessen zijn echt leuk! Ik had nooit gedacht dat school zo leuk kon zijn. We lachen echt de hele tijd met de juffen en iedereen. Het is natuurlijk maar één jaar, maar je leert in dat jaar zoveel verschillende dingen. Je wordt echt breed opgeleid door professionele docenten. En als je vragen hebt, kun je altijd bij hen of je klasgenoten terecht.”

Heb je ook stage gelopen?

“Ja! Ik heb stage gelopen bij een gastouder en dat ging heel goed. Ik vond het heel leuk en ik kon mijn gastouder ook goed helpen. Ik ben natuurlijk zelf ook moeder dus ik weet al best veel en kon haar ook helpen met bijvoorbeeld boodschappen of tips geven over hoe je voor de kinderen kunt zorgen.”

Hoe is de verdeling met stage en school?

“Die verdeling is heel goed. Je moet 280 uur stage lopen in totaal. Tijdens je stage ga je ook nog naar school. De verdeling is dan twee dagen stage en drie dagen school. Op die manier kun je heel goed dat wat je leert ook meteen toepassen in de praktijk.”

Willen je klasgenoten ook gastouder worden?

“In de klas liggen iedereens dromen en passies heel erg uit elkaar. Bijna iedereen wilde wel wat anders. Veel mensen uit mijn klas wilden graag de kant van de zorg op en dan is deze opleiding een goed begin. Sommigen willen bijvoorbeeld apothekersassistent worden en anderen zelfs dokter! Je kunt na deze opleiding echt alle kanten op. Je kan gaan werken of verder studeren, dat is allemaal mogelijk.”

En wat wil jij gaan doen?

“Als ik mijn diploma straks heb, neem ik eerst even wat tijd voor mezelf om bij te komen! Daarna wil ik graag verder als gediplomeerd gastouder.”

Heb je nog tips voor studiekiezers?

“Ik denk dat je echt een opleiding moet zoeken die je leuk lijkt. Je moet dat gaan doen waar je van droomt en niet iets doen wat je niet wil want dat is zonde van je tijd en energie!”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan