Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Hier ben ik zichtbaar en kan ik echt iets voor een ander betekenen!”

Carmen is alumnus van de Zadkine Veiligheidsacademie. Zij wilde gaan werken bij de Politie maar was nog geen 18. De opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid was een goede keuze. Deze rol paste goed bij haar. Momenteel werkt Carmen als Handhaver bij Team Milieu. Hier is ze zichtbaar en kan ze echt iets betekenen. 

Carmen Muilwijk

Waarom heb je gekozen voor een opleiding aan de Veiligheidsacademie?

Ik wilde naar de Politie, maar ik was nog geen 18. De opleiding HTV sloot goed aan en de Veiligheidsacademie was voor mij dicht bij huis.

Hoe heb je jouw tijd tijdens de opleiding ervaren?

Ik heb een hele positieve ervaring gehad bij de Veiligheidsacademie van Zadkine. Ik had fijne docenten die altijd bereid waren om je te helpen. De docenten vragen veel van je, maar dat heeft een doel. Ik ben daardoor heel erg gegroeid. Ze verwachten dat je zelfstandig wordt en duidelijk je mening laat horen. Ze vormen je zodat je stevig in je schoenen staat zodat je goed voorbereid de straat op kan. Vooral de onderdelen gesprekstechnieken en de fysieke vakken waren heel waardevol voor mij.

Wat heb je tijdens je opleiding geleerd dat je dagelijkse in de praktijk gebruikt?

Dat communicatie je heel ver kan brengen. Dat het belangrijk is dat je de wet- en regelgeving kent, zodat je nooit met een mond vol tanden staat. En dat als je duidelijk bent, burgers weten waar ze aan toe zijn. Dit hebben we veel geoefend tijdens de BOA-lessen en de praktijklessen. Daar had ik echt iets aan. 

Wat ben je gaan doen na het behalen van je diploma?

Na mijn opleiding ben ik naar de Politieacademie gegaan. Toen ik de opleiding bij Zadkine begon was er nog een speciaal HTV-Politie traject. Hoewel de opleiding meer gericht was op handhaving, mocht ik het eerste jaar van de Politieacademie overslaan. De verwachtingen van de Politie waren hoog en daar was ik niet op voorbereid. We werden in het diepe gegooid. Ik was nog jong en moest naar meldingen van heftige situaties. Ik heb daarom de Politieopleiding niet afgerond en ben gaan werken als wijkhandhaver in Rotterdam centrum. Ik heb ervoor gekozen om door te groeien binnen de gemeente. En werk nu als handhaver bij team milieu. Hier ben ik zichtbaar en kan ik echt iets voor een ander betekenen. En ik hoef geen nachtdiensten meer te draaien.

Wat adviseer je toekomstige studenten?

Twijfel je nog om je in te schrijven voor de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid? Twijfel niet en doe het gewoon. Je kan namelijk heel veel kanten op met deze opleiding en je kan je blijven ontwikkelen.

Ontdek de Veiligheidsacademie

Match

Handhaver toezicht en veiligheid Openbare ruimte

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je gaat de straat op om in te grijpen als iemand fout parkeert, te veel herrie maakt of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Kies je voor het keuzedeel Oriëntatie op de Politie of Gebiedsgebonden Politie en Opsporing? Dan vergroot je je kans op een carrière bij de politie.

Is dit wat jij wilt? Meld je dan aan. 

Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

Veiligheidsacademie

Jij zorgt ervoor dat mensen zich veilig voelen. Op straat, in winkels of misschien wel op strategische locaties die van vitaal belang zijn. Bij de Veiligheidsacademie leer jij de skills om aan de s...
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan