Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Het is een creatief vak waar je nooit uitgeleerd raakt”

Kokstudent Tolic woont vier jaar in Nederland en zit in het eerste jaar van de koksopleiding bij Zadkine.

"Ik heb eigenlijk altijd al gekookt en vind het ontzettend leuk dat ik daar nu mijn beroep van kan maken. Het is een creatief vak waar je nooit uitgeleerd raakt. Er komen altijd weer nieuwe technieken of trends. Ik vind het mooi om van ‘iets’ wat in mijn hoofd zit, uit te kunnen voeren en een mooi bord op te kunnen maken.

Tolic is kok in opleiding bij Zadkine
Student kok van Zadkine in de keuken

Alle basisvaardigheden

Je leert tijdens de koksopleiding alle basisvaardigheden die je nodig hebt om goed in de keuken te kunnen werken. Je leert niet alleen warme of koude gerechten maken, maar ook hoe je alles moet voorbereiden (mise en place) en hoe je producten lang vers houdt. Een schone keuken is heel belangrijk, je leert daarom hoe je netjes maar vooral hygiënisch moet werken.

Wat ik soms nog wel een uitdaging vind, is dat alle borden exact hetzelfde opgemaakt moeten zijn. Dat is een techniek die je echt moet leren. Wanneer twee gasten exact hetzelfde gerecht bestellen dan moeten de porties natuurlijk wel gelijk zijn en er ook hetzelfde uitzien. Gelukkig kan ik thuis wel lekker los gaan en maak ik alle borden op gevoel op.  

Geduldige docenten

De docenten zijn ook heel goed in hun vak en nemen de tijd voor de studenten. Wanneer ik iets niet snap en soms wel twintig keer om hulp moet vragen, dan blijven ze geduldig en leggen ze iets uit tot ik het helemaal begrijp. Erg prettig vind ik dat.

Wat ik hierna wil gaan doen dat weet ik nog niet. Misschien als kok aan de slag in Nederland of in Oekraïne. Ik wil in ieder geval doorgaan met koken, veel oefenen en me blijven ontwikkelen als kok."

Ontdek Zadkine

Match

Kok

Hou jij van lekker eten, vind je het leuk om voor familie en vrienden te koken en zou je hiervan je beroep willen maken? Dan is de opleiding kok iets voor jou! Hier leer je alle vaardigheden die je nodig hebt in de keuken en krijg je volop de kans om prachtige en smakelijke gerechten te maken. Ontdek verschillende kooktechnieken en leer werken in een professionele keuken.

Maak jij straks indruk met jouw heerlijke creaties? 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan