Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
mbo niveau 4 opleidingen

Mbo 4 opleidingen

Met een mbo 4 opleiding leer je om volledig zelfstandig je werk uit te voeren. De meeste mbo-opleidingen op niveau 4 duren drie tot vier jaar. Je vindt bij ons ruim 70 niveau 4 opleidingen.


Bekijk onze mbo 4 opleidingen

Onze mbo niveau 4 opleidingen

Filters

Filters
Interesses
Opleidingstype
Niveau
College
Studierichtingen
Locatie
Start
Opleidingsduur
Filters
Filters

Oeps, geen StudieMatch gevonden.

Er zijn geen opleidingen binnen de filters die je selecteerde. Probeer een andere combinatie of reset alle filters.

Reset de filter

010 Bar Academy Leidinggevende bar

010 Bar Academy Leidinggevende bar

Lijkt het leuk om van de bar jouw eigen toko te maken? Altijd al gedroomd om in een hippe bar de beste koffie of cocktails te maken? Stop dan met zoeken en meld je voor deze opleiding aan. Samen met Rotterdamse horecaondernemers leren we je alle ins en outs van het vak.

010 bar Academy Zelfstandig werkend bartender

010 bar Academy Zelfstandig werkend bartender

Wil jij werken als barista, sommelier of bartender? Dat komt goed uit, want horecabedrijven zoeken barprofessionals op mbo 3-niveau. Mensen met vakkennis én praktijkervaring. Samen met Rotterdamse horecaondernemers zoals Ahoy en producenten van bekende drankmerken zoals Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee en de Kuyper, leren we je alle ins en outs van het vak. Ontdek het nieuwe gastvrij en meld je aan.

010 E-com Academy

010 E-com Academy

Een nieuwe uitdaging, daar heb jij zin in. Je bent gek op digitale ontwikkelingen en je wilt daar iets mee gaan doen. Misschien houd je van online shoppen, wil je later een webwinkel beginnen of wil je onderdeel zijn van de snelle wereld van ecommerce. Check dan deze mbo-opleiding 010 E-com Academy. Je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt deze opleiding op een externe locatie in het centrum van Rotterdam.

010 Event Academy

010 Event Academy

De vibe die hangt op een festival of evenement, daar word je blij van. Samen met je vrienden dansen, zingen, lachen en genieten. Hoe leuk zou het zijn als je daar je werk van kunt maken? Goed nieuws: het kan! Als medewerker van een evenementenorganisatie bijvoorbeeld. Bij de 010 Event Academy leer je tijdens je opleiding alles over eventmanagement. En je werkt mee aan veel (grote) events in Rotterdam!

Aankomend medewerker grondoptreden

Aankomend medewerker grondoptreden

Wil jij werken bij Defensie en een mbo-vakdiploma halen? Met de VeVa opleiding Aankomend medewerker grondoptreden word jij soldaat of marinier. Je bent praktijkgericht bezig, doet veel aan sport en loopt stage bij één van de krijgsmachtdelen. Met je diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden.

Aankomend medewerker maritiem

Aankomend medewerker maritiem

Sta jij graag aan het roer? Of werk je liever op het dek, op de brug of in het onderhoud van een schip? Jij voelt je thuis op het water. Tijdens je opleiding ben je niet alleen bij ons op de Campus, maar ook vaak aan boord van een schip. Met je diploma kun je aan de slag met een uitdagende baan bij de Marine!

Aankomend onderofficier grondoptreden

Aankomend onderofficier grondoptreden

Je wordt opgeleid in alle militaire basisvaardigheden, zoals kaartlezen en exercitie (oefening). Je voert patrouilles uit, maakt mijnen onschadelijk en zorgt ervoor dat er genoeg munitie is voor jou en je team. Daarnaast krijg je ook nog les in leidinggeven en commando voeren. Wil je graag een afwisselende baan bij Defensie? Meld je dan nu aan!

Aankomend onderofficier Maritiem

Aankomend onderofficier Maritiem

Heb jij een voorliefde voor het water? Zou je het liefst aan boord van een schip werken? Schrikt geen enkele uitdaging je af, zelfs niet bij slecht weer en storm? Als aankomend onderofficier maritiem ben je in staat om onder alle denkbare omstandigheden te functioneren. Gedurende je opleiding breng je veel tijd door op een schip, waar je de geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengt. Wij bereiden je voor op een veelbelovende toekomst bij de Koninklijke Marine!

Allround Business Assistant

Allround Business Assistant

Als Allround Business Assistant ben je goed in het maken van plannen, organiseren en precies werken. Daarnaast ben je vriendelijk, je kunt goed met cijfers omgaan, je bent actief en helpt graag anderen. Bij deze opleiding ga je één dag naar school en werk je minstens 16 uur per week bij een goedgekeurd bedrijf. Heb jij die baan al of ben je aan het solliciteren? Meld je dan aan. Liever fulltime naar school? Klik dan hier .

Allround Business Assistant

Allround Business Assistant

Plannen maken, organiseren en nauwkeurig werken, dat kunnen mensen het beste aan jou overlaten. Maar stiekem ben je in alle werkzaamheden wel goed: je bent sociaal, je kunt goed rekenen, je bent ondernemend en behulpzaam. Dat zijn allemaal eigenschappen die goed van pas komen bij deze opleiding Allround Business Assistant. Hier leer je namelijk hoe jij een goede assistant wordt voor een bedrijf. Deze brede opleiding is een samenvoeging van de opleidingen Office Assistant en Financieel Administratief Medewerker.

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

Door jou kan iedereen binnen het bedrijf zijn werk doen. Je hebt een coördinerende rol binnen het team en je bent de rechterhand van de facilitair leidinggevende. Je ondersteunt bij evenementen en zorgt ervoor dat de catering klaarstaat. Daarnaast help je ook wanneer er storingen zijn en ontvang je gasten. Jij regelt dat alles op het juiste moment, op de juiste plek aanwezig is. Je kunt goed problemen oplossen en je houdt van aanpakken. Een onmisbare en belangrijke functie dus! Wil je variatie in jouw baan en werk je graag met mensen samen?

Allround Medewerker Optiek

Allround Medewerker Optiek

Stralende ogen. Die wil jij zien. Als Allround Medewerker Optiek maak jij mensen blij met een bril of lenzen. Ze zien weer scherp én ze zien er goed uit. Dankzij jou. Tijdens deze opleiding leer jij alles over het oog, mode en techniek. Een divers vak.

Allround Schoonheidsspecialist

Allround Schoonheidsspecialist

Jij besteedt veel aandacht aan je gezicht en nagels. Jouw imago is belangrijk. Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten. Ook voer jij specialistische behandelingen uit, bijvoorbeeld voor huidverbetering. Zo laat jij anderen stralen. En dit geeft jou zelf weer een goed gevoel.

Allround Schoonheidsspecialist (kopjaar)

Allround Schoonheidsspecialist (kopjaar)

Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten. Rimpels, littekens of een slappere huid? Na een specialistische huidbehandeling ziet de huid er weer jonger en frisser uit. Daar doe jij het voor. In het kopjaar krijg je veel specialistische en extra behandelingen onder de knie. Ook krijg je ondernemen op een hoger niveau. Heb jij al eerder de opleiding Schoonheidsspecialist gedaan op niveau 3, dan kun jij deze opleiding in slechts één jaar doen. Zo heb je in drie jaar toch een niveau 4 diploma.

Allround uurwerktechnicus

Allround uurwerktechnicus

Jij hebt passie voor techniek. Je vindt het leuk om heel precies te werken aan ingewikkelde mechanieken en elektronica. Iets uit elkaar halen thuis en weer in elkaar zetten. Soms tot wanhoop van anderen. Bezig zijn met bekende horlogemerken of klokken is daarom echt iets voor jou. Jij wordt op geleid tot vakspecialist. Dat is fijn, want veel uurwerken hebben een hoge (gevoels)waarde. Soms zijn het erfstukken en/of hebben veel geld gekost. Om het onderhoud goed uit te voeren zijn vakspecialisten nodig. Hiermee liggen voor jou ook kansen om te werken in de fijnmechanische sector.

Apothekersassistent

Apothekersassistent

Zoek jij een beroep in de zorg? Leg je makkelijk contact met mensen en ben je klantvriendelijk? Werk je zorgvuldig? Dan is het vak van mbo apothekersassistent iets voor jou! Je werkt aan de balie en zorgt dat de patiënt de juiste medicijnen krijgt. Je controleert de gegevens van de patiënt, maakt het recept klaar en geeft voorlichting over het gebruik van de medicijnen. Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding apothekersassistent? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Apothekersassistent versneld

Apothekersassistent versneld

Wil je graag in de zorg gaan werken en heb je grootse plannen? Kies dan voor de versnelde mbo opleiding Apothekersassistent bij Zadkine. Met dit diploma op zak kun je na 2 jaar aan het werk als apothekersassistent of je kunt doorstuderen op de hogeschool. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding HBO Verpleegkunde of HBO Voeding en diëtiek.

Assistant Fashion Tailor

Assistant Fashion Tailor

Jij bent creatief en houdt van mode. Je werkt in een confectieatelier of bij een ontwerper als assistent. Je maakt en ontwerpt kleding op verzoek, maar ook naar eigen inzicht. Je leert verschillende naaitechnieken en (digitaal) patroontekenen, maar ook klantgericht handelen. Zo weet jij straks hoe je de kleding die je maakt kunt verkopen.

Assistent dienstverlening en facilitair

Assistent dienstverlening en facilitair

Droom je ervan een belangrijk persoon te zijn binnen een bedrijf of organisatie? Of wil je gewoon weten welke beroepen je als assistent in een bedrijf kunt vervullen? Dan zit je met de entreeopleiding Assistent dienstverlening & facilitair goed! Ben je benieuwd wat werkzaamheden zoals receptie, onderhoud en beheer van gebouwen en bedrijfsomgevingen en het bewaken van sfeer en veiligheid inhouden? Dan is dit de richting voor jou!
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent dienstverlening en zorg

Assistent dienstverlening en zorg

Ben jij creatief, geduldig en werk jij graag met mensen? Dan is de niveau 1-opleiding Assistent Dienstverlening in Zorg & Welzijn* iets voor jou. Jij ondersteunt kinderen, ouderen of jongeren bij verschillende taken. Een afwisselende opleiding. *Je kunt deze opleiding ook volgen als je jonge moeder of anderstalig bent.
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent dienstverlening en zorg

Assistent dienstverlening en zorg

De mbo niveau 1 opleiding Assistent dienstverlening in zorg & welzijn is dé basis voor als jij graag met mensen werkt. Dit doe je in een ondersteunende rol met kinderen, ouderen of jongeren. Ben jij creatief, geduldig, sociaal en houd je van veel afwisseling? Dan is deze opleiding iets voor jou!
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • Werk & School (BBL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent dienstverlening in een sportomgeving

Assistent dienstverlening in een sportomgeving

Vind jij stilzitten ook zo lastig? Houd je van sport- en spelactiviteiten? Lees dan vooral verder, want dan is deze mbo-1 opleiding wellicht helemaal jouw ding. Oh ja, je moet wel behulpzaam zijn én het leuk vinden om met alle soorten mensen - oud, jong, aardig en onaardig - om te gaan.
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent Dienstverlening Uiterlijke Verzorging

Assistent Dienstverlening Uiterlijke Verzorging

Onze opleiding Assistent dienstverlening en uiterlijke verzorging geeft je een mooie basis. Zeker als je richting het kappersvak wilt, dan zit je met deze opleiding goed. Uiteraard ook voor andere beroepen in de uiterlijke verzorging. Voor iedereen die op mbo niveau 1 wil starten om door te gaan in het werkveld uiterlijke verzorging: meld je aan!

Assistent horeca & voeding

Assistent horeca & voeding

Altijd blije gezichten en complimenten als jij hebt gekookt? Maak dan van je passie je beroep! Je leert bij onze entreeopleiding Assistent horeca & voeding hoe je een lekkere fruitsalade maakt en hoe lang deze goed blijft in de koelkast. Dus alles over voedingsmiddelen, de bederfelijkheid en hygiëne. Maar het is vooral … zelf doen!
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • Werk & School (BBL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent horeca & voeding

Assistent horeca & voeding

Altijd blije gezichten en complimenten als jij hebt gekookt? Maak dan van je passie je beroep! Je leert bij onze entreeopleiding Assistent horeca & voeding hoe je een lekkere fruitsalade of broodje tonijn maakt en hoe lang deze goed blijft in de koelkast. Dus alles over voedingsmiddelen, houdbaarheid en hygiëne. Ook krijg je bedieningslessen. Je leert tafels op de juiste manier indekken en jouw gasten het lekkerste gerecht serveren.Maar het is vooral … doen!
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent logistiek

Assistent logistiek

Zie jij jezelf al rijden op een heftruck of reachtruck in een groot magazijn? Wil jij je steentje bijdragen in het organiseren van een goederenstroom binnen een bedrijf? Of ben jij die shop of balie medewerker die elk bedrijf zoekt? Lees dan even door … Als er ergens de technologie snel gaat, dan is het wel in dit beroep! Waar eerst veel mensen nodig waren, nemen computers het over. Alleen … deze moeten wel worden bediend. Als assistent logistiek assisteer je bij het verwerken van de goederenstroom in een bedrijf. Dus vanaf het moment dat een vrachtwagen met goederen komt voorrijden tot het moment dat de goederen bij het eindstation zijn aangekomen. Dat hele traject valt onder logistiek. Je hebt een uitvoerende rol binnen het bedrijf. Dat betekent dat je onder begeleiding werkt, maar wel zo veel als kan zelfstandig. Laat maar zien wat je in huis hebt!
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • Werk & School (BBL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent logistiek

Assistent logistiek

Zie jij jezelf al rijden op een heftruck of reachtruck in een groot magazijn? Wil jij je steentje bijdragen in het organiseren van een goederenstroom binnen een bedrijf? Of ben jij die shop of baliemedewerker die elk bedrijf zoekt? Lees dan even door … Als er ergens de technologie snel gaat, dan is het wel in dit beroep! Waar eerst veel mensen nodig waren, nemen computers het over. Alleen … deze moeten wel worden bediend. Als assistent logistiek assisteer je bij het verwerken van de goederenstroom in een bedrijf. Dus vanaf het moment dat een vrachtwagen met goederen komt voorrijden tot het moment dat de goederen bij het eindstation zijn aangekomen. Dat hele traject valt onder logistiek. Je hebt een uitvoerende rol binnen het bedrijf. Dat betekent dat je onder begeleiding werkt, maar wel zo veel als kan zelfstandig. Laat maar zien wat je in huis hebt!
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent techniek breed

Assistent techniek breed

Graag met je handen werken. Gewoon doen en kijken of het goed gaat. Niet bang zijn als het fout gaat, maar een andere manier vinden dat het wel lukt! Als dat is wat jou aanspreekt, volg dan onze opleiding Assistent techniek breed. Een mbo niveau 1 opleiding waar je de basis van bouw, mobiliteit en installatie- & constructietechniek leert, zodat je overal aan de slag kunt!

Assistent techniek breed

Assistent techniek breed

Graag met je handen werken. Gewoon doen en kijken of het goed gaat. Niet bang zijn als het fout gaat, maar een andere manier vinden dat het wel lukt! Als dat is wat jou aanspreekt, volg dan onze opleiding Assistent techniek breed. Een mbo niveau 1 opleiding waar je de basis van bouw, mobiliteit en installatie- & constructietechniek leert, zodat je overal aan de slag kunt!

Assistent verkoop & ict

Assistent verkoop & ict

Ben jij helemaal weg van computers, smartphones én verkoop? Vind jij het leuk om computers uit elkaar te halen of juist aan de slag te gaan met software programma’s? Dan is de mbo niveau 1 opleiding Assistent verkoop & ict iets voor jou. Met dit diploma kun je alle kanten op. Zo kun je in de detailhandel werken en heb je specifieke ICT kennis die meerwaarde heeft voor mediabedrijven, computer- en telefoonwinkels.
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent verkoop/retail

Assistent verkoop/retail

Werk je in een winkel en wil je tegelijk je mbo niveau-1 diploma halen? Ben je ondernemend, krijg je energie van contact met klanten en is verkopen echt iets voor jou? Kies dan voor de entreeopleiding Assistent verkoop BBL! Je leert alle kneepjes van het vak. Je houdt voorraden bij in het magazijn, zorgt dat alle schappen gevuld zijn en helpt klanten met het maken van de beste keuze.
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • Werk & School (BBL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Assistent verkoop/retail

Assistent verkoop/retail

Ben je ondernemend - misschien droom je zelfs van een eigen bedrijf - en krijg je energie van contact met klanten? Dan is verkopen echt iets voor jou! Kies voor de entreeopleiding Assistent verkoop! Je leert alle kneepjes van het vak. Je houdt voorraden bij in het magazijn, zorgt dat alle schappen gevuld zijn en helpt klanten met het maken van de beste keuze.
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Basis cursus BHV

Basis cursus BHV

Zorg voor een gezonde en veilige werkplek. Bedrijfshulpverleners (BHV'ers) dragen hieraan bij. Wil jij de BHV'er zijn binnen jouw organisatie? Als er calamiteiten zijn of er vindt een ongeval plaats, dan weet je precies wat je moet doen. Collega's vertrouwen op je en weten je te vinden als dat nodig is. Het is een fijn gevoel dat jij er bent! Wil jij je werknemers laten opleiden tot BHV'er? Neem dan contact met ons op via maatwerkva@zadkine.nl

Basis cursus EHBO

Basis cursus EHBO

Wil jij weten hoe je moet handelen bij een ongeval? Tijdens deze cursus leer je alle basisregels voor het verlenen van eerste hulp. Jij weet hierna wat je moet doen als iemand bijvoorbeeld onwel wordt of een brandwond heeft. Ook leer je hoe je een AED apparaat moet gebruiken. Ben jij in de buurt? Dat is wel zo veilig! Wil jij je werknemers laten opleiden tot EHBO'er? Neem dan contact met ons op via maatwerkva@zadkine.nl

Basisgoudsmid

Basisgoudsmid

Lekker met je handen werken. Dat is iets voor jou. Of beter nog, iets bedenken en dan maken. Jij bent creatief. Mooie sieraden maken, dat lijkt jou wel wat. Als Basisgoudsmid leer jij alle technieken om sieraden te kunnen ontwerpen, maken en repareren. Niet alleen in goud, maar ook in allerlei andere materialen.

Basismedewerker fashion

Basismedewerker fashion

Jij houdt van mode. En je wilt graag in een atelier van een bedrijf werken. Kleding maken of repareren. Als Basismedewerker Fashion leer jij allerlei vakhandelingen op het gebied van naaien, de naaimachine bedienen en met patronen werken. Jij zorgt ervoor dat klanten weer goedgekleed over straat gaan.

Begeleider maatschappelijke zorg

Begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen! Als dat bij jou past, dan is de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg perfect voor jou! Je begeleidt diverse cliënten in onze maatschappij in hun welzijn op het gebied van wonen, zorg en dagbesteding. Je kunt je op heel veel manieren ontwikkelen. Afwisselend is het werk altijd! Wist je dat... - - deze opleiding ook wordt gegeven aan de Sportlaan in Spijkenisse! De school ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een kleinere knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goede ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met ziekenbedden. Er is gratis WiFi en zijn er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk de video van de locatie.
 • Niveau 3 • 3 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Begeleider maatschappelijke zorg

Begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat bij jou past, dan is de bbl opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg perfect voor jou. Je begeleidt cliënten met wonen, zorg en dagbesteding. Je kunt je op heel veel manieren ontwikkelen. Afwisselend is het werk altijd. Wil je deze opleiding starten in augustus op locatie Spijkenisse? De opleiding start alleen als er genoeg inschrijvingen zijn van studenten met een werkplek of stage in de maatschappelijke zorg.

Beveiliger 2

Beveiliger 2

Jij zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Je doet veel aan sport en je ontwikkelt jouw sociale vaardigheden. Met dit diploma kun je aan het werk als beveiliger of doorstromen naar één van onze mbo niveau 3 opleidingen. Na het behalen van het diploma Beveiliger 2, duurt onze opleiding Beveiliger 3 nog maar één jaar en heb je dus binnen twee jaar 2 mbo diploma's! Meld je vandaag nog aan! Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026.

Beveiliger 2

Beveiliger 2

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Deze opleiding combineer je met jouw werk als Beveiliger. Je gaat één dag per week naar school en doet de praktijkervaring op bij je werkgever. Meld je nu aan. Belangrijk! Alleen als je ouder bent dan 18 jaar kun je aan deze opleiding beginnen. Ben je onder de 18 jaar? Dan kun je bij ons dezelfde opleiding volgen, alleen dan in een bol variant - school in combinatie met stage.  Je kunt op drie momenten in het jaar starten met je opleiding!

Beveiliger 2 Koninklijke luchtmacht

Beveiliger 2 Koninklijke luchtmacht

Wil jij jezelf voorbereiden op een baan bij Defensie en tegelijkertijd een mbo-diploma beveiliging halen? Meld je dan nu aan voor deze unieke opleiding. Jij zorgt ervoor dat de vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht en ons luchtverdedigingssysteem veilig zijn. Bijvoorbeeld als beveiliger of hondengeleider. Je loopt stage op de luchtmachtbasis in Woensdrecht. Past dit bij jou?

Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee

Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee

Wil jij een onmisbaar onderdeel zijn van de veiligheid van ons land? En een baan waarin je taken van Politie en Defensie combineert? Volg dan onze opleiding Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee. Met dit diploma geeft een sollicitatiegarantie bij de Marechaussee en met een positieve aanstellingskeuring kan je starten in de functie Marechaussee Beveiliger. Bij Zadkine bereiden we je daarop voor. Je wordt opgeleid om objecten van strategisch staatsbelang te beveiligen, zoals het Koningshuis, Catshuis en andere overheidsgebouwen. Past dit bij jou? Meld je dan nu aan. Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026.

Beveiliger 3

Beveiliger 3

Heb jij het diploma Beveiliger 2 en werk je al in de beveiliging? Groei door! Met je diploma Beveiliger 3 word jij het aanspreekpunt voor medewerkers, opdrachtgever en operationele leiding op een locatie. Deze opleiding combineer je met jouw werk als Beveiliger. Je gaat één dag per week naar school en doet de praktijkervaring op bij je werkgever. Wil je meer verantwoordelijkheid in je werk? Meld je dan nu aan. Belangrijk! Je kunt op twee momenten in het jaar starten met je opleiding Alleen als je ouder bent dan 18 jaar kun je aan deze opleiding beginnen. Ben je onder de 18 jaar? Dan kun je bij ons dezelfde opleiding volgen, alleen dan in een bol variant - school in combinatie met stage

Beveiliger 3

Beveiliger 3

Ben jij besluitvaardig, klantvriendelijk en kun je goed samenwerken? Draag jij bij aan een veiligere samenwerking? Kom kijken bij onze beveiligers opleiding Beveiliger 3. Tijdens de opleiding leer je onder andere het aanspreekpunt te zijn voor het team van beveiligers en de opdrachtgever. Dat betekent dat je jouw leidinggevende ondersteunt en op de hoogte bent van wat er speelt op locatie. Jij weet je staande te houden in geval van calamiteiten en kan optreden wanneer de situatie dat verwacht. De opleiding duurt 2 jaar. Als je al in het bezit bent van het diploma Beveiliger 2, dan duurt de hele opleiding nog maar één jaar! Met het diploma Beveiliger 3 kun je aan het werk als meewerkend voorman/-vrouw in de beveiligingsbranche of doorstromen naar onze mbo-4 opleiding. Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026.

Beveiliger 3, Keuzedeel Leidinggevende

Beveiliger 3, Keuzedeel Leidinggevende

Ben jij werkzaam in de Beveiliging en in het bezit van het Beveiliger 2 diploma of een gelijkgesteld diploma? Ben jij ambitieus en wil je binnenkort de volgende stap zetten in je carrière? Dan is deze cursus misschien wel iets voor jou! Ook als je collega’s aanstuurt in een team of op locatie kan deze cursus je waardevolle en praktische handvatten geven om je competenties als leidinggevende te vergroten. Met deze cursus behaal je het SVPB-certificaat Leidinggeven Particuliere Beveiliging. De zevendaagse cursus sluit je af met een theorie-examen én een praktijkexamen (mondeling). Om deze opleiding succesvol te voltooien dien je praktijkopdrachten uit te werken en daarom is het belangrijk om vooraf met je werkgever te bespreken of zij/hij jou kan begeleiden in de praktijk. Wil jij je werknemers in de beveiligingsbranche laten opleiden tot leidinggevende? Neem contact met ons op via maatwerkva@zadkine.nl

Boulanger

Boulanger

Ben je creatief, zit je vol ideeën en lijkt het jou leuk om om nieuwe producten te bedenken die aansluiten op de laatste trends? Of heb je al een diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil je specialiseren op het gebied van brood? Dan is deze éénjarige specialistische opleiding de juiste stap voor jou.

Branche erkende opleiding goudsmeden

Branche erkende opleiding goudsmeden

Jij wilt je droom volgen. Van je serieuze hobby je professie maken of de gekoesterde wens je om te laten scholen waarmaken. Dit prachtige ambacht echt eigen maken. Vakschool Schoonhoven biedt je een unieke en professionele opleiding. Je start bij de basis. Na vier jaar heb jij de gevorderde technieken en vaardigheden in de vingers. Ontwikkel inzicht en kennis om jouw unieke sieraad te ontwerpen en maken. Een vak waarin je jouw creativiteit kwijt kan!

Branche-erkende opleiding Uurwerkhersteller kleinwerk

Branche-erkende opleiding Uurwerkhersteller kleinwerk

Inzicht, analytisch vermogen en creativiteit: dat zijn eigenschappen die je voor het vak van uurwerkhersteller nodig hebt. Als uurwerkhersteller werk je in dienst van een importeur, bij een (reparatie)atelier of serviceafdeling. Ook kun je aan de slag gaan bij een zelfstandig uurwerkmaker of juwelier. Je repareert, onderhoudt en restaureert horloges. Deze opleiding brengt je alles bij wat daarvoor nodig is, zodat jij met het certificaat ‘Repareren van horloges’ aan de slag kan.

Brancheopleiding Kraamverzorgende

Brancheopleiding Kraamverzorgende

Kraamzorg is een vakgebied waar behoefte is aan goed opgeleide, gemotiveerde en enthousiaste mensen. Heb je altijd al willen werken met jonge gezinnen en pasgeboren baby’s? Dan is de CZO erkende brancheopleiding Kraamverzorgende een uitstekende start. De opleiding duurt 12-15 maanden.

Business Administration & Control Specialist

Business Administration & Control Specialist

Geef jou een sudoku en je hebt hem binnen no time opgelost. Jij bent namelijk gek op cijfers. Bovendien ben je ook nog eens handig met geld. Wil jij later werken met cijfers? Check dan de opleiding Business Administration & Control Specialist. Hier komt jouw talent voor wiskunde en economie goed van pas. Deze opleiding is van naam veranderd. De opleiding heette vorig jaar Financieel Adviseur.
 • Niveau 4 • 3 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Buurtsportcoach

Buurtsportcoach

Heb jij een VMBO-TL of gelijkwaardig diploma en vind je het belangrijk dat andere mensen in beweging komen? Dan is de opleiding Buurtsportcoach wellicht een goede optie voor jou. Je gaat aan het werk vanuit een organisatie in de driehoek Buurt-Onderwijs-Sport (BOS).

Cloisonne op koper en emailleren op zilver

Cloisonne op koper en emailleren op zilver

Emailleren is een eeuwenoude techniek waarmee je sieraden prachtig kunt versieren. Met een glasachtige glazuurlaag geef je sieraden de mooiste kleuren en effecten. Wil jij dat ook leren? In deze cursus leer je de basisvaardigheden van het e-mailleren. Een helder en mooi effect van het emailleren, kleurverloop en het aanbrengen van schitteringen: het komt allemaal aan bod.

Commercieel medewerker

Commercieel medewerker

Mensen die jou kennen weten het al: jij kunt goed praten. Je bent sociaal, hebt altijd een leuk verhaal en je weet vaak iemand te overtuigen. Eigenschappen die goed van pas komen als commercieel medewerker. Tijdens deze opleiding leer je hoe je producten verkoopt en hoe je ervoor zorgt dat klanten blij zijn met hun aankoop.

Contactlensspecialist

Contactlensspecialist

Ben je opticien en wil je verder leren? Tijdens deze tweejarige branche-erkende opleiding word je opgeleid tot contactlensspecialist. Hierna adviseer jij jouw klanten over diverse soorten contactlenzen, pas je de lenzen aan en geef je je klant de nodige begeleiding.

Cursus Goudsmeden

Cursus Goudsmeden

Wil jij van sieraden meer dan je hobby maken? Misschien heb je al ervaring of wil je starten bij de basis? Deze cursus biedt een gedegen basis voor starters maar ook maatwerk voor cursisten met voorkennis. Je bepaalt in dat geval met je docent het instapniveau. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de basisvaardigheden maar ook specifieke technieken komen aan bod. Dat betekent een logische opbouw van inzicht en techniek vanuit het ‘hoe en waarom’. Het diverse klasse- en persoonlijk gereedschap leer je goed kennen en gebruiken. Met deze basis in de vingers, creëer jij straks een technisch goed sieraad. Je ontwikkelt inzicht en kennis om jouw unieke sieraad te ontwerpen en maken. Een vak waarin je jouw creativiteit kwijt kan!
 • 30 lessen van 3 uur of 15 lessen van 5 uur
 • Cursus of training
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Dienstverlener in de luchtvaart

Dienstverlener in de luchtvaart

De opleiding Luchtvaartdienstverlening is vol en je kunt je helaas niet meer aanmelden. Maar geen zorgen, er zijn andere opleidingen waar je uit kunt kiezen als je interesse hebt in toerisme. Neem eens een kijkje bij de opleidingen Manager Travel & Luchtvaart en Travel & Luchtvaart. Ook de opleidingen Hospitality Manager en Hospitality Allround Medewerker zijn de moeite waard om te bekijken. Met deze opleidingen kun je later in de reisbranche werken maar ook in de horeca of in de evenementenbranche.

Doktersassistent

Doktersassistent

De mbo-opleiding Doktersassistent is een zeer brede opleiding. Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten aan de telefoon en de balie. Daardoor moet jij soms belangrijke beslissingen nemen. Dat doe je samen met de arts of collega’s, maar soms ook zelfstandig. Ook voer jij bepaalde medisch-technische handelingen uit.

Doktersassistent

Doktersassistent

Een BBL opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je al werkt en je gaat maar één dag per week naar school. De mbo-opleiding Doktersassistent is een zeer brede opleiding. Tijdens de opleiding leer je alles over het menselijk lichaam. Maar ook leer je tijdens de opleiding alles over ziekten, klachten en leer je een goede inschatting te maken. Je doet vaardigheden op om de arts te assisteren. Verder leer je als doktersassistent alles over communicatie. Zo kun je op de juiste manier met patiënten omgaan. Ook leer je zelf een aantal medisch-technisch handelingen: injecties geven, bloeddruk meten, wondverzorging, etc. Tijdens de BBL opleiding doktersassistent werk je minimaal 16 uur als doktersassistent in opleiding. Je komt één dag per week naar school. Je werkplek kan verwachten dat je meer uren werkt. Het leeftijdsadvies voor het inschrijven van deze BBL opleiding is dan ook voor studenten die 18 jaar of ouder zijn.

Edelsteenkunde Basiskennis Diamant

Edelsteenkunde Basiskennis Diamant

Jij houdt van sieraden. Je vervaardigt of verkoopt ze in een atelier of bij een juwelier. Je hebt regelmatig te maken met diamanten, parels of andere edelstenen en wilt daar meer over weten. Deze cursus zoomt – letterlijk - in op de edelsteen diamant. Met een diamant onder de loep vertel jij jouw klant straks alles over deze geliefde edelsteen.

Edelsteenkunde DGI

Edelsteenkunde DGI

Edelstenen trekken aan. Jij wilt meer over deze natuurschatten ontdekken. Natuurlijk is het belangrijk om echt van imitatie te kunnen onderscheiden. Als specialist in dit vakgebied kan je jouw klanten beter adviseren. De herkomst, de waarde, de eigenschappen: alles komt aan bod tijdens deze cursus. Jij kunt edelstenen zelfstandig determineren en op waarde schatten. Deze cursus is samen ontwikkeld met het Dutch Gemmological Institute (DGI): toonaangevend binnen de wereld van edelstenen.

Edelsteenkunde FEEG

Edelsteenkunde FEEG

Heeft de magische wereld van edelstenen jou gegrepen? Deze cursus in edelsteenkunde is ‘high’ level’: een cursus op hoger niveau die je volgt met andere internationale professionals. Jij weet straks alles van edelstenen. Jouw kennis deel je met andere internationale experts, collega’s of studenten in het vak van juwelier, goud- of zilversmid.

EHBO aan Baby’s en Kinderen

EHBO aan Baby’s en Kinderen

Werk jij in de kinderopvang of in de kraamzorg? Heb jij baby's of kinderen in jouw werkomgeving? Dan moet je goed voorbereid zijn en weten wat je kunt doen bij een ongeluk of noodsituatie. Als je deze EHBO-cursus aan baby's en kinderen volgt, ben je goed voorbereid op dit soort situaties en kun je ook reanimeren als dat nodig is. Je weet wat je kunt doen én durft in actie te komen. De EHBO training bestaat uit twee delen: Een e-learning die je zelfstandig doorneemt en binnen ongeveer 4 tot 6 uur afrondt. Een praktijkles bij Zadkine. Deze les duurt een dagdeel (4 uur). Heb je interesse om deze cursus te volgen? Stuur een e-mail naar Filiz Bilik: f.bilik@zadkine.nlWe nemen zo snel mogelijk contact met je op om een geschikte datum te bespreken .

Emailleren: emaille technieken

Emailleren: emaille technieken

Emailleren is een van de mooiste versieringstechnieken bij het vervaardigen van sieraden. Deze eeuwenoude techniek is nog steeds heel mooi toepasbaar in onze moderne sieraden. Heb je al eens eerder geëmailleerd en wil je graag technieken bijleren en je vaardigheid vergroten? Tijdens deze cursus worden verschillende emaille technieken behandeld.

Emailleren Plique-a-jour

Emailleren Plique-a-jour

De Plique-a-jour emaille techniek is een van de mooiste technieken van het emailleren. Deze techniek is vooral bekend uit de Art Nouveau periode toen het gebruik van emaille bij het vervaardigen van sieraden vaak werd toegepast. Ook nu is het nog steeds één van de meest geliefde technieken bij het emailleren van sieraden.

Entree Anderstaligen - NT2

Entree Anderstaligen - NT2

Kom je uit het buitenland en is je schooldiploma van daar in Nederland ongeldig? En wil jouw Nederlands verbeteren? Volg dan een mbo niveau 1 opleiding via Entree Anderstaligen! Dat zijn gewone entreeopleidingen, alleen ligt de nadruk op Nederlands en rekenen. Je klasgenoten hebben ook allemaal een buitenlandse achtergrond, dus heb je steun aan elkaar! Bedrijven willen medewerkers met een diploma, zodat zij en ook jij een basis hebben voor een goede toekomst. Bovendien is het voor iedere functie en voor jezelf belangrijk dat je de Nederlandse taal goed spreekt en schrijft.
 • Niveau 1 • 1,5 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Entree Oriëntatieklas

Entree Oriëntatieklas

Heb jij nog geen diploma, wil jij graag overstappen naar het mbo, maar weet je nog niet precies wat je wilt doen? Dan kun je bij ons ontdekken welke opleiding bij jou past tijdens het oriëntatieprogramma. Dat betekent dat je kennismaakt met verschillende opleidingsrichtingen. Een keuze maken tussen de vele verschillende opleidingen kan best lastig zijn. Met deze opleiding is kiezen niet meer nodig. Je krijgt namelijk de kans om alle richtingen uit te proberen. Zodat je weet wat je leuk vindt en wat bij je past. We kijken vanaf het begin naar wat jij wilt, kunt en nodig hebt. Dat is voor iedereen weer anders. Zo kijken we ook naar het tempo waarop we ons onderwijs aanbieden.

Entree Plus jonge moeders

Entree Plus jonge moeders

Bij onze moederklas draait het om jou! Heb jij de wens om, naast je gezin, je schooldiploma te behalen? Dat kan bij onze (jonge) moederklas. Je volgt samen met andere moeders de entreeopleiding Assistent Dienstverlening & Zorg. Om te zorgen voor een vliegende start, krijg jij voordat de opleiding start al ondersteuning van ons. Samen brengen we in kaart wat jij nodig hebt om het schooljaar zonder zorgen te starten en af te ronden met een diploma. Die ondersteuning krijg je het hele jaar van je loopbaanbegeleider (lb) en je klassenbegeleider (kb). Je kunt bij hen altijd terecht voor een praatje, een vraag of begeleiding bij praktische zaken. Bij Entree Plus jonge moeders houden we rekening met jouw moederschap en denken daarin met je mee.Onze jonge moederklas op de locatie Rotterdam-Zuid heeft een samenwerking met het naastgelegen kinderdagverblijf. Als student van Zadkine Startcollege heb je voorrang bij de plaatsing van je kind(eren). Zo heeft jouw kind opvang in de buurt en kun jij rustig naar school.
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Entree Plus structuurklas

Entree Plus structuurklas

Hoezo een structuurklas? Nou, als jij, je ouders of je eventuele hulpverlening het idee hebben, dat het reguliere mbo niveau 1 voor nu een stap te ver is. En merk je, dat je anders leert dan je klasgenoten. Misschien ben je wel bekend met termen zoals adhd, pdd-nos of een stoornis in het autistisch spectrum? Dan heb je zeker reden om in aanmerking te komen voor onze Entree Plus Structuurklas. Je komt in een klas met minder klasgenoten dan standaard en die hebben allemaal een soort dezelfde achtergrond. Op onze locaties Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Zuid kun je terecht. Iedere locatie heeft zijn eigen aanbod. Lees snel verder en kies welke locatie het beste bij jou past.
 • Niveau 1 • 1 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Facilitair leidinggevende

Facilitair leidinggevende

Als facilitair leidinggevende speel je een belangrijke rol in het beheren van gebouwen en het leiding geven aan een team. Je kunt werken op verschillende plekken; van kantoren tot scholen en van ziekenhuizen tot vliegvelden. Je bent verantwoordelijk voor duidelijke afspraken tussen de verschillende facilitaire afdelingen zoals catering, schoonmaak, receptie, beveiliging en onderhoud. Wil jij straks leidinggeven in een wereld waar geen dag hetzelfde is?

Fashion Product Coordinator

Fashion Product Coordinator

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleiding. Als Fashion Product Coordinator denk je met alles mee. Naar jou wordt geluisterd, want jij weet niet alleen wat de behoeften in de markt zijn, je brengt ook verkoopresultaten in kaart. Je werkt aan de product ontwikkeling en kijkt bijvoorbeeld hoe lang een kledingstuk meegaat. Wil jij een collectie ontwikkelen? Kleding inkopen? Dan past deze opleiding bij jou.

Fashion Retailer

Fashion Retailer

Jij helpt graag klanten met stylingadvies. Je weet hoe kleding gemaakt wordt. Je leert zelf ook de basis van kleding maken en vermaken. Maar je bent vooral gericht op de in- en verkoop ervan. Je hebt de juiste kleding en accessoires op tijd in de winkel. Die presenteer je in de etalage of online. Ook weet je wie je concurrenten zijn. Zo word jij een verkoopspecialist op fashiongebied. En klanten komen terug om speciaal door jou geholpen te worden.

Fashion Tailor

Fashion Tailor

Jij bent creatief en werkt graag met je handen. Ook ben je altijd op de hoogte van de laatste modetrends. Bij de opleiding tot Fashion Tailor leer je om zelfstandig het perfecte kledingstuk te maken. In opdracht van anderen, maar ook je eigen collectie. Je bent niet alleen bezig met kleding maken: ook leer je tijdens de opleiding alles over het plannen, begroten en adviseren voor kledingopdrachten.

Fast track international enterprise and entrepreneurship

Fast track international enterprise and entrepreneurship

Wil jij in de toekomst je eigen bedrijf beginnen? Met deze tweetalige opleiding leer je hoe je succesvol een onderneming opstart. Veel ondernemers krijgen te maken met leveranciers en klanten uit het buitenland. Met deze opleiding behaal je zowel een Nederlands als Engels diploma, wat je een voorsprong geeft! Deze niveau 4 opleiding duurt 2 jaar en past bij jou als je extra uitdaging zoekt en bereid bent om een stapje harder te werken.

Filigrein (basis)

Filigrein (basis)

Een extra dimensie aan jouw ambacht: zo mag je deze cursus wel zien. Met filigrein kan jij jouw vaardigheden uitbreiden en verdiepen. De techniek is al eeuwenoud en kan toch heel modern verwerkt worden. Met deze cursus ontdek je hoe je jouw gereedschappen nog beter kunt gebruiken. Ook leer je nieuwe soldeertechnieken.

Filigrein (vervolg)

Filigrein (vervolg)

Met de filigrein techniek verbreed je vaardigheid en mogelijkheden. Nu je de basis onder de knie hebt, wil je verder. In deze vervolgcursus ga je dieper in op de specifieke technieken. Filigrein wordt een prachtige aanvulling in jouw sieraden.

Flexibel Entree - StartNu!

Flexibel Entree - StartNu!

Flexibel Entree - StartNu! is een mbo niveau 1 opleiding, waarbij je elk moment kunt starten. Volg je op dit moment geen opleiding, heb je geen schooldiploma en wil je graag gelijk aan de slag? Bij Zadkine Startcollege, locatie Frankendaal op Rotterdam-Zuid, kun je op elk moment beginnen. Je hoeft dus niet te wachten op het begin van het nieuwe schooljaar. Wil je meer weten? Scroll naar beneden voor meer informatie. Of neem contact op met intakecoördinator Ellie Soares. Je kunt haar bellen, e-mailen of een WhatsAppbericht sturen. Haar telefoonnummer is op 06 - 26 51 26 08, haar e-mailadres is: e.soares@zadkine.nl.

Gastheer/-vrouw

Gastheer/-vrouw

Als gastheer of gastvrouw ontvang jij de gasten in een hotel of restaurant en zorg je ervoor dat ze het aan niks ontbreekt. Als gasten niet weten wat ze moeten kiezen als gerecht, dan geef jij hen advies. Je adviseert ook over wat ze hier het beste bij kunnen drinken. Jij zorgt ervoor dat gasten met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Ben jij gastvrij en wil je een leuke baan in de horeca? Kijk dan of deze opleiding bij jou past.

Gastheer/-vrouw

Gastheer/-vrouw

Welke wijn past het beste bij dat vleesgerecht? En welk gerecht zou je vandaag adviseren? Hoe je het beste advies geeft op deze vragen leer je tijdens deze opleiding. Je leert in deze opleiding hoe je gasten vriendelijk ontvangt en hoe je gerechten serveert. Wil je meer leren over eten, wijn en gastvrij ontvangen?

Gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Ben jij een geboren gastheer/gastvrouw met een passie voor service? Wil jij leren hoe je gasten hartelijk ontvangt en gerechten op professionele wijze serveert? Dan hebben wij dé opleiding voor jou! Word onderdeel van een enthousiast team en start jouw avontuur bij het Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam. Meld je vandaag nog aan en ontdek de wereld van gastvrijheid!

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school. Werken in de kinderopvang combineren met een opleiding? Kies voor een bbl opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Deze opleiding wordt persoonlijk op je afgesteld en de duur van de opleiding is afhankelijk van de kennis en vaardigheden die je al bezit. Kies je voor deze bbl opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal. Elk kind is bij jou in goede handen!
 • Niveau 4 • 1,5 tot 2 jaar
 • Werk & School (BBL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. In deze opleiding leer je meer over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Dat kunnen baby’s, peuters en kleuters zijn, maar ook jongeren tot zestien jaar. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert hen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel. Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.
 • Niveau 4 • 3 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Goudsmid (ondernemer)

Goudsmid (ondernemer)

Lekker met je handen werken om iets moois te maken. En het ook nog zelf te bedenken. Als Goudsmid ontwerp, maak en repareer jij voornamelijk sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen. Met de meest gewilde metalen in de wereld. Jij leert alle technieken om goud en zilver te kunnen bewerken. Maar ook kunststoffen en natuurlijke materialen.

Goudsmid (ondernemer) versneld

Goudsmid (ondernemer) versneld

Dit is de versnelde variant van Goudsmid (ondernemer). Als jij de juiste vooropleiding hebt gedaan word je in slechts drie jaar Goudsmid. Lekker met je handen werken om iets moois te maken. En het ook nog zelf te bedenken. Als Goudsmid ontwerp, maak en repareer jij voornamelijk sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen. Met de meest gewilde metalen in de wereld. Jij leert alle technieken om goud en zilver te kunnen bewerken. Maar ook kunststoffen en natuurlijke materialen.

Hairstylist dame

Hairstylist dame

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist dame kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen. In het tweede jaar van de opleiding Hairstylist dame specialiseer je je volledig in dameskapsels. Houd jij van lekker zelfstandig werken? Heb je interesse in dameskapsels? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist worden iets voor jou.
 • Niveau 3 • 2 jaar
 • School & Stage (BOL)
 • meerdere startmomenten
 • Meerdere locaties

Hairstylist dame

Hairstylist dame

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Bij de opleiding Hairstylist dame leer jij in het eerste jaar zowel dames als heren adviseren, knippen en kleuren. In het tweede jaar verdiep je je volledig in dameskapsels. Je staat drie of vier dagen in een salon en gaat één of twee dagen naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. Ben jij altijd al met uiterlijke verzorging bezig? Vind je dameskapsels interessant? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist dame worden iets voor jou.