Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik hield niet van leren maar maakte een goede keuze. Mijn logistieke carrière gaat als een speer.”

Salim Aouam is een trotse alumnus van Zadkine Logistiek College. Hoewel Salim niet wist wat hij wilde worden en helemaal niet van leren hield, begon hij zijn studieloopbaan bij Logistiek College. Dat was een goede keuze blijkt nu.

Salim Aouam

Studeren heb ik nooit leuk gevonden, maar ik deed het toch!

Salim: “Tijdens mijn opleiding bij Zadkine Logistiek College in Rotterdam had ik nog geen flauw idee wat ik later in het werkveld wilde doen of bereiken. Studeren heb ik nooit leuk gevonden, maar omdat ik niet wist wat ik wilde, ging ik toch doorstuderen. Mijn kennis deed ik vooral op door de leerstof samen met medestudenten en docenten te bespreken en hierover te sparren. Dit werkte voor mij beter dan enkel theorie te lezen uit boeken. Dat is iets wat mij het meest is bijgebleven uit mijn tijd bij het Zadkine Logistiek College.”

Leren in een dialoog met praktijkvoorbeelden is veel leuker

“De docenten hadden, naar mijn idee, te maken met een moeilijke doelgroep en waren zich er bewust van dat zij met alleen theorie lezen uit boeken deze groep niet aan een papiertje konden helpen. Zo ontstond er vaak een dialoog in de lessen waarbij de docenten hun eigen ervaringen deelden, kijkend naar de leerstof en de lering die ze daaruit konden halen. Dit maakte de lessen toegankelijker en ook veel leuker.”

De juiste keuzes door goede begeleiding

“Na het behalen van mijn diploma heb ik ervoor gekozen om de opleiding Logistiek Management A.D. te volgen op de Hogeschool Rotterdam. Ik was alleen bekend met de bachelor, maar dankzij de begeleiding die ik kreeg bij Zadkine Logistiek College ben ik erachter gekomen dat de Hogeschool Rotterdam ook Associate degree aanbiedt. Nog eens vier jaar studeren was namelijk echt een twijfelpunt.“

Mijn logistieke carrière ging als een speer

“Tijdens de opleiding ging mijn carrière als een speer. Hier werkte ik hard voor door fulltime te werken en daarnaast ook nog voltijd te studeren. Het was een grote uitdaging om alle ballen hoog te houden. Hierdoor ben ik er al snel achter gekomen dat ik het beste presteer onder druk. Ondertussen heb ik al een flinke CV opgebouwd. Ik heb veel geleerd en heb nieuwe uitdagingen mogen ervaren. Zo heb ik onder andere ervaring in het managen van een volledig depot in de last mile, waar je te maken hebt met +- 350FTE per week, het opstarten van een nieuwe depot van circa 15.000 m2, het optimaliseren van internationale crossdocks en het onderhouden plus creëren van (nieuwe) relaties.”

Moraal van de les: blijf jezelf

“Tot op heden denk ik dan nog altijd terug aan mijn tijd bij het Zadkine Logistiek College, waar docenten je het voorbeeld gaven van hoe jij je het beste kunt opstellen tijdens verschillende soorten gesprekken. Jezelf en humble zijn was daarin de moraal van de les.”

Ontdek Logistiek College

Match

Management transport en logistiek

Jij bereidt je tijdens deze mbo niveau 4 opleiding voor op een verantwoordelijke rol in de logistiek. Je zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek staan. En je draagt bij aan het logistieke proces in de vorm van een goede planning, kostenbesparingen en inzet van transport. Je leert het belang van goede zakelijke relaties en weet hoe je dit aan moet pakken. Eerst leg je de basis en daarna kies je voor een uitstroomrichting: Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek.

Logistiek college

Zonder logistiek komt niets echt af. Ben jij die belangrijke schakel? Logistiek is meer dan alleen het verplaatsen van producten voor de retail . Dit proces begint in al in de haven . Ziekenhuizen ...
Logistieke opleidingen
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan