Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Volwassenenonderwijs

Met mbo volwassenenonderwijs blijf je leren en ontwikkelen. Ook als je studietijd al achter je ligt. Dat kan bij Zadkine.

Volg een cursus, training of opleiding voor volwassenen. Of je nu beter wilt worden in je beroep, iets leuks wilt doen in je vrije tijd of alsnog je vmbo-diploma wilt behalen. Investeer in jezelf en kies de weg die bij jou past.

Over volwassenenonderwijs
Volwassenenonderwijs
Zadkine volwassenenonderwijs
Zadkine volwassenenonderwijs mbo

Daarom mbo voor volwassenen

Jij bent 18 jaar of ouder en je wilt een opleiding of cursus volgen. Misschien omdat je beter wilt worden in je vak. Of omdat je zoekt naar een baan, maar niet de juiste diploma’s hebt. Wat je reden ook is. Bij Zadkine blijf je leren.

Gezondheid, Welzijn & Sport

Speciaal voor volwassen studenten heeft het Gezondheid, Welzijn & Sport College een aantal opleidingen. Zo kun je een opleiding volgen als Ervaringsdeskundige (21+), Helpende Zorg en Welzijn (23+) of Kraamverzorgende (19+). Ook bieden we een cursus EHBO aan baby's en kinderen.

Match

Maatschappelijke Zorg voor Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten. Ervaringskennis wordt gezien als een waardevolle bron van kennis die gelijkwaardig is aan wetenschappelijke kennis en de praktijkkennis van professionals. 

Deze opleiding tot ervaringsdeskundige is speciaal voor volwassen studenten (21+).

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Match

Medewerkers Opleiding Ervaringsdeskundige

Ben jij medewerker in het sociale domein of de zorg en heb je zelf een levens ontwrichtende ervaring doorgemaakt?
Heb je minimaal een MBO-3 diploma en werk je met mensen met psychische en of psychosociale problemen?
Heb je besloten dat het tijd is open te zijn over je ervaringen en overweeg je deze om te zetten naar ervaringsdeskundigheid?

Dan is de eenjarige opleiding MOED,
"Medewerkers Opleiding ErvaringsDeskundige" vast iets voor jou!

Deze opleiding is een co-productie van Zadkine met  Howie the Harp™ en wordt op basis van het MBO keuzedeel Ervaringsdeskundigheid aangeboden.

Match

Sociaal Werk voor Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten.

Deze opleiding tot ervaringsdeskundige  is speciaal voor studenten vanaf 21 jaar.

Match

Brancheopleiding Kraamverzorgende

Kraamzorg is een vakgebied waar behoefte is aan goed opgeleide, gemotiveerde en enthousiaste mensen. Heb je altijd al willen werken met jonge gezinnen en pasgeboren baby’s? Dan is de CZO erkende brancheopleiding Kraamverzorgende een uitstekende start. De opleiding duurt 12-15 maanden.

Match

EHBO aan Baby’s en Kinderen

Werk jij in de kinderopvang of in de kraamzorg? Heb jij baby's of kinderen in jouw werkomgeving? Dan moet je goed voorbereid zijn en weten wat je kunt doen bij een ongeluk of noodsituatie. Als je deze EHBO-cursus aan baby's en kinderen volgt, ben je goed voorbereid op dit soort situaties en kun je ook reanimeren als dat nodig is. Je weet wat je kunt doen én durft in actie te komen.

De EHBO training bestaat uit twee delen:

  • Een e-learning die je zelfstandig doorneemt en binnen ongeveer 4 tot 6 uur afrondt.
  • Een praktijkles bij Zadkine. Deze les duurt een dagdeel (4 uur).

Heb je interesse om deze cursus te volgen? Stuur een e-mail naar Filiz Bilik: f.bilik@zadkine.nl
We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een geschikte datum te bespreken
.

Vakschool Schoonhoven

Ben jij gek op edelstenen, goud, zilver, sieraden en horloges? Kies dan voor een cursus van Vakschool Schoonhoven. Hier leer jij het ambacht van een smid of juwelier. Pronk met jouw kennis op verjaardagen. Of maak van je hobby je werk. Want na een cursus kun je doorstromen naar een mbo-opleiding. Kies uit meer dan 25 cursussen, zoals onderstaande cursussen.

Match

Edelsteenkunde Basiskennis Diamant

Jij houdt van sieraden. Je vervaardigt of verkoopt ze in een atelier of bij een juwelier. Je hebt regelmatig te maken met diamanten, parels of andere edelstenen en wilt daar meer over weten. Deze cursus zoomt – letterlijk - in op de edelsteen diamant. Met een diamant onder de loep vertel jij jouw klant straks alles over deze geliefde edelsteen.

Match

Cursus Goudsmeden

Wil jij van sieraden meer dan je hobby maken? Misschien heb je al ervaring of wil je starten bij de basis? Deze cursus biedt een gedegen basis voor starters maar ook maatwerk voor cursisten met voorkennis. Je bepaalt in dat geval met je docent het instapniveau. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de basisvaardigheden maar ook specifieke technieken komen aan bod. Dat betekent een logische opbouw van inzicht en techniek vanuit het ‘hoe en waarom’. 

Het diverse klasse- en persoonlijk gereedschap leer je goed kennen en gebruiken. Met deze basis in de vingers, creëer jij straks een technisch goed sieraad. 

Je ontwikkelt inzicht en kennis om jouw unieke sieraad te ontwerpen en maken. Een vak waarin je jouw creativiteit kwijt kan!  

Match

Uurwerktechniek klokken 1

Ben jij een man of vrouw van de klok? Na het volgen van deze cursus zeker! In vijftien avonden leer jij alles over het grote uurwerk. Je leert hoe je lagers of bussen vervangt en hoe je het uurwerk weer goed afstelt. Ook ontdek je het systeem van een wekker en hoe je deze kunt herstellen.  

Bij het repareren en afstellen van grote uurwerken maak je gebruik van specifieke gereedschappen en instrumenten. Tijdens deze cursus leer je hoe je deze gebruikt of onderhoudt.    

Veiligheidsacademie

Vind jij veiligheid interessant en belangrijk? Volg dan één van onze cursussen van de Veiligheidsacademie. Onze docenten nemen veel kennis mee, maar ook een schat aan ervaring. Iedere docent is een doorgewinterde specialist op zijn of haar vakgebied. Je kunt er dus op rekenen dat je na deze cursus precies weet wat je moet doen, in elke situatie.

Match

Basis cursus EHBO

Wil jij weten hoe je moet handelen bij een ongeval? Tijdens deze cursus leer je alle basisregels voor het verlenen van eerste hulp. Jij weet hierna wat je moet doen als iemand bijvoorbeeld onwel wordt of een brandwond heeft. Ook leer je hoe je een AED apparaat moet gebruiken. Ben jij in de buurt? Dat is wel zo veilig!

Wil jij je werknemers laten opleiden tot EHBO'er? Neem dan contact met ons op via maatwerkva@zadkine.nl

Match

Basis cursus BHV

Zorg voor een gezonde en veilige werkplek. Bedrijfshulpverleners (BHV'ers) dragen hieraan bij. Wil jij de BHV'er zijn binnen jouw organisatie? Als er calamiteiten zijn of er vindt een ongeval plaats, dan weet je precies wat je moet doen. Collega's vertrouwen op je en weten je te vinden als dat nodig is. Het is een fijn gevoel dat jij er bent!

Wil jij je werknemers laten opleiden tot BHV'er? Neem dan contact met ons op via maatwerkva@zadkine.nl

Match

Herhaling cursus EHBO

Is jouw EHBO diploma nog geldig? Elke twee jaar moet je een EHBO-herhalingscursus volgen, om weer volgens de laatste nieuwe richtlijnen van het Rode Kruis eerste hulp te verlenen. In één dag herhalen we de inhoud van de basiscursus en leer je de actuele regels. Zodat je goed voorbereid bent als er een ongeval plaatsvindt.

Wil jij je werknemers opleiden tot EHBO'er of is het tijd voor een herhaling? Neem dan contact met ons op via maatwerkva@zadkine.nl

Match

Herhaling cursus BHV

Ben jij de BHV'er binnen jouw organisatie? Fris dan elk jaar je kennis op met een herhalingscursus. In één dag herhalen we de inhoud van de basiscursus en leer je de actuele regels. Zodat je goed voorbereid bent als er calamiteiten plaatsvinden!

Wil jij je werknemers laten opleiden tot BHV'er of is het tijd voor een herhaling? Neem dan contact met ons op via maatwerkva@zadkine.nl

Hospitality

Zadkine en Fletcher Hotels hebben de handen ineengeslagen om jou een geweldig BBL-leeraanbod te bieden op niveaus 2, 3 en 4. Als je voor een van deze horecaopleidingen kiest, werk je vier dagen per week bij Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam én ontvang je een volledig salaris. Bovendien garandeert Fletcher jou een baan na het behalen van je diploma.

Match

Zelfstandig werkend kok i.s.m. Fletcher Hotels

Ontdek jouw culinaire passie en bereid je voor op een smaakvolle carrière met de opleiding Zelfstandig Werkend Kok bij Fletcher!

Hou jij van lekker eten, zit je vol creatieve ideeën en wil je jouw kooktechnieken naar een hoger level tillen? Dan is deze opleiding Zelfstandig Werkend Kok zeker iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je zelfstandig de mooiste gerechten voorbereidt, nieuwe gerechten ontwikkelt en leiding geeft aan een team. 

Match

Kok i.s.m. Fletcher Hotels

Ontdek jouw passie voor koken en maak van jouw liefde voor lekker eten een bloeiende carrière! Bij de opleiding tot kok, aangeboden in samenwerking met Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam, krijg jij de unieke kans om jouw culinaire talenten te ontwikkelen en jezelf te onderscheiden als een meester in de keuken. 

Match

Leidinggevende bediening i.s.m. Fletcher Hotels

Als leidinggevende bediening ben jij de drijvende kracht achter een onvergetelijke ervaring voor onze gasten. Met jouw natuurlijke leiderschapskwaliteiten stuur je het bedienend personeel aan, zodat zij moeiteloos inspelen op de wensen van de gasten en met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Als je een passie hebt voor gastvrijheid, het leiden van teams en droomt van een carrière in de horeca, dan is deze opleiding perfect voor jou!

Match

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw in restaurants of hotels ben jij verantwoordelijk voor een onvergetelijke gastervaring. Je verwelkomt gasten, geef je advies over het menu en de bijbehorende wijnen. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor collega's.

Ben jij gastvrij en droom je van een baan bij de grootste hotelketen van Nederland en wil je meteen salaris verdienen? Dan is dit dé opleiding voor jou!

Match

Gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Ben jij een geboren gastheer/gastvrouw met een passie voor service? Wil jij leren hoe je gasten hartelijk ontvangt en gerechten op professionele wijze serveert? Dan hebben wij dé opleiding voor jou! Word onderdeel van een enthousiast team en start jouw avontuur bij het Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam. Meld je vandaag nog aan en ontdek de wereld van gastvrijheid!

Logistiek

Er is een grote behoefte aan logistiek personeel. De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en bieden wij opleidingen, cursussen, flexibel en modulair onderwijs aan, passend in de dynamische arbeidsmarkt van vandaag.

Onze opleidingen bieden kansen voor volwassenen met een andere werkachtergrond, werkzoekend zijn, zich om willen scholen of die al in de logistiek werken, maar nog geen certificaat of diploma hebben. Kortom: voor elke opleidingsvraag kunnen particulieren en bedrijven bij Zadkine terecht.

Maatwerk

Wil jij vanuit jouw organisatie een cursus of training volgen? Een aantal cursussen bieden wij ook op maat aan. Op verschillende niveaus en in verschillende vakgebieden. Bekijk de mogelijkheden. Of stuur onderstaande pagina door naar je leidinggevende.

Je vmbo-, havo- of vwo-diploma halen

Bij het VAVO Rijnmond College behaal jij alsnog je vmbo-tl, havo- of vwo-diploma. Dat papiertje blijkt belangrijker dan je had gedacht. Het vergroot jouw kansen op een leuke baan. Maak een nieuwe start bij VAVO Rijnmond. 

Onze 150+ opleidingen

Ook als volwassene kun je bij Zadkine al onze mbo-opleidingen volgen. Mits je de juiste diploma's hebt. Ontdek direct meer dan 150 opleidingen op 4 mbo-niveaus.

Studiekeuzecentrum

Jouw loopbaanadviseur

Hulp nodig bij aanmelding? Of bij het maken van een studiekeuze? Whatsapp, bel of mail ons. We zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Een studiekeuzegesprek kan op alle werkdagen worden ingepland. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan