Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Dit is een hele goede basis om in de zorg te gaan werken”

De Rotterdamse Suëlla (18) volgt de opleiding Verzorgde-IG met veel passie, zorg en oprechte interesse. Nu ze in haar tweede leerjaar zit, merkt Suëlla dat ze na zo’n anderhalf jaar studeren al goed voorbereid is op de praktijk. Maar stoppen met leren? Dat zeker niet! En welke kant je ook op wilt binnen de zorg, de opleiding Verzorgende-IG is volgens Suëlla sowieso een goede start!

Kun je vertellen over de opleiding en hoe je hier terecht bent gekomen?

“Ik heb de opleiding Verzorgende-IG gekozen omdat ik graag mensen wil helpen die zelf niet meer alles kunnen. Ik zit nu in mijn tweede jaar en het bevalt heel goed. Ik kan goed met mijn klasgenoten samenwerken en ook met mijn docenten is er altijd prettige en open communicatie. Het is een leuke en interessante opleiding en je leert eigenlijk over meerdere sectoren wel wat. Ik merk ook nu al dat ik veel geleerd heb wat ik later kan gebruiken bij stage of werk. Later dit schooljaar moet ik 20 weken stage lopen, daar kijk ik naar uit. Je kunt dan namelijk wat je hebt geleerd in de lessen, gaan toepassen in het echte leven en je werkt dan met echte mensen in plaats van poppen. Spannend, maar leuk!

Mijn favoriete vak is daarom ook verpleegkundige skills. Hier leer je bijvoorbeeld hoe je een wond verzorgt, hoe je een injectie geeft, hoe je een katheter verschoont en nog veel meer. Ik vind dit de leukste les omdat je hier echt mag uitvoeren en dat is een fijne afwisseling van de lessen waarbij je vooral aan het luisteren bent. Het is leuk om met je handen bezig te zijn.

Vind je het nog spannend om stage te gaan lopen?

De stageplekken worden door school gekozen. Dat vind ik erg fijn want op deze manier ben ik zeker van een plek. Ook krijg je de kans om, als je wil, stage te lopen in het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld naar Spanje!

Wat wil je hierna gaan doen?

Ik wil het liefst later in de kraamzorg gaan werken, maar ik ben blij met deze opleiding omdat het een hele goed basis is voor het werken in de zorg en dat wil ik sowieso. Mijn uitgangspunt en mijn doel is in ieder geval om altijd door te blijven leren.

Heb je nog advies voor studiekiezers die nadenken over het studeren van Verzorgende-IG?

Ik denk dat het kiezen voor Verzorgende-IG een goede keuze is wat je ook wil gaan doen binnen de zorg. Door de verschillende lessen leer je van alles wat. Je krijgt lessen van kraamzorg, gehandicaptenzorg, geestelijk gehandicaptenzorg, thuiszorg enzovoort. Je gaat dus sowieso goed voorbereid op pad na deze studie.”

Ontdek Zadkine

Match

Mbo-Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben je een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. En je hebt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Begin jouw carrière in de gezondheidszorg met deze opleiding verpleegkundige! 

Match

Brancheopleiding Kraamverzorgende

Kraamzorg is een vakgebied waar behoefte is aan goed opgeleide, gemotiveerde en enthousiaste mensen. Heb je altijd al willen werken met jonge gezinnen en pasgeboren baby’s? Dan is de CZO erkende brancheopleiding Kraamverzorgende een uitstekende start. De opleiding duurt 12-15 maanden.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan