Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik vind het leuk om mensen te begeleiden en te assisteren.”

Vrolijk, gedreven, een echte aanpakker: het zijn zomaar wat kwalificaties die docenten Kaia Odijk (19) regelmatig naar het hoofd slingeren. Ze wordt er soms wat verlegen van. Maar inderdaad, de opleiding tot Management Assistant past haar als een jas.

Student Kaia vertelt over haar mbo-opleiding Management Assistant

“Eenmaal mijn vmbo-basisdiploma behaald, wist ik al dat ik nog een lange weg te gaan heb. Dat ik mezelf naar het hbo wil opwerken, stond toen vast. Het enige wat ik nog niet zeker wist, was de studierichting.

Mensen-mens

Als echt mensen-mens leek de zorg wel goed bij mij te passen. Maar na twee jaar de opleiding Helpende Zorg & Welzijn te hebben gevolgd, bleek de liefde toch minder diep te zitten dan ik dacht. Hoewel ik er veel heb geleerd, is het geen beroep dat ik tot mijn zeventigste zou willen doen.

Wel ben ik er dankzij deze studie achter gekomen dat ik het leuk vind om mensen te begeleiden en te helpen. Maar dan liever in de rol van Personal Assistant. Laat mij maar lekker projecten coördineren, zakelijke bijeenkomsten organiseren en deadlines bewaken. Daar word ik een stuk blijer van.

Actief aan de slag

Hoewel ik nog maar net aan de opleiding ben begonnen, ben ik meteen actief aan de slag gegaan. Zo heb ik voor het tweede leerjaar alvast een plekje verworven als assistent-voorzitter van de PR-commissie op school, waardoor ik het jaar daarna zelf voorzitter mag zijn.

Tijdens deze stage assisteer ik onder andere bij de organisatie van ouderavonden en studiereizen. Daarnaast organiseer ik voor onze opleiding de Open Dagen en Meeloopdagen. Ook mag ik de social media bijhouden. Belangrijk en verantwoordelijk werk, waarbij je goed moet weten waar je prioriteiten liggen.

Vervolgstudie

De wens om hierna verder te studeren op het hbo, heb ik nog steeds. Al is de keuze reuze, van Communicatie tot Human Resource Management. Welke vervolgstudie ik uiteindelijk kies, weet ik nog niet. Maar de kans is groot dat het iets sociaals gaat worden. Daarin schuilt mijn kracht.”

Ontdek Zadkine

Match

Management Assistant

Regel jij graag dingen? Zie jij snel welke dingen gedaan moeten worden? En ben jij thuis vaak degene die vakanties en uitjes organiseert? Dan past de opleiding Management Assistant zeker bij jou. Tijdens deze opleiding leer jij namelijk alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management.

En goed voor jou: de opleiding Management Assistant is toegevoegd aan de lijst met kansrijke beroepen! Dat betekent dat je grote kans hebt op een baan als management assistent na je opleiding.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan