StudieMatch
Zoeken
Menu

“Werken op kantoor vind ik leuk, maar ik sta liever op de vloer”

Ik ben Duncan Remmerswaal. Ik ben 18 jaar oud en heb op De Oude Maas de richting Zorg & Welzijn kant gedaan. Nu volg ik met veel plezier de opleiding Manager Hospitality niveau 4. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat het een hele brede opleiding is en ik nog aan het twijfelen ben over wat ik wil gaan doen.

Flexibele opleiding

De opleiding bevalt me goed! Deze opleiding duurt 3 jaar waarin je veel praktijklessen hebt en veel ervaring opdoet tijdens stages. Daarom past deze opleiding ook erg bij mij, ik leer sneller in de praktijk. Ook heb je best goed contact met de docenten. Bij vragen of problemen zijn ze altijd heel makkelijk te bereiken. The Challenge en het vak burgerschap zijn mijn favoriete vakken. Je krijgt veel vrijheid tijdens je opleiding, zo kan je zelf bepalen hoe en wanneer je stage wilt lopen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je je opdrachten inlevert.

Ik loop nu stage bij de Après Skihut op de Lijnbaan in Rotterdam. Dit is voor mij vertrouwd terrein omdat ik hier ook werk. Ik heb het er heel erg naar mijn zin. Ik neem bestellingen op of sta achter de bar. Ik werk ook op kantoor waar ik reviews beantwoord en reserveringen verwerk. Het werken op kantoor hoort ook bij het werk en bij de opleiding, maar ik ben meer iemand die lekker bezig is en op de vloer staat.  

Experience dagen

Tijdens de opleiding hebben we veel ‘Experience’ dagen waarbij we met de hospitality klassen verschillende bedrijven bezoeken. Tijdens deze bezoeken doen we veel ervaring op en krijgen we een goed beeld van wat je later kunnen gaan doen. Deze dagen zijn zeer gezellig en je leert je klas en de docenten op een andere manier kennen.

Na het behalen van mijn diploma wil ik nog verder studeren om uit te zoeken welke kant ik op wil;  richting de uitvaartverzorging of toch een eigen restaurant met een speciaal concept.