Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Inschrijven mbo en toelating

Yes, je hebt een mbo opleiding gevonden die jou leuk lijkt. Hoe meld je je hiervoor aan? Kun je met jouw diploma deze opleiding volgen? Heb je helemaal geen diploma, maar wil je wel een mbo opleiding volgen in Rotterdam? Op deze pagina vind je alles wat jij wilt weten over inschrijven en toelating bij Zadkine.

Alles over inschrijven
Inschrijven mbo en toelating

Inschrijven voor mbo

Wil jij een mbo opleiding volgen bij Zadkine? Schrijf je in voor jouw opleiding. Doe je dit voor 1 april, dan heb jij het recht om te starten bij de opleiding van jouw keuze. Zorg dus dat jij deze deadline voor het inschrijven niet mist. Na 1 april is het ook nog mogelijk om je in te schrijven voor een opleiding. Als je voldoet aan de toelatingseisen natuurlijk. Denk aan de volgende belangrijke dingen:

Inschrijven mbo opleiding

Inschrijven voor een mbo opleiding kan digitaal. Heb je geen BSN of DigiD, gebruik dan een papieren aanmeldformulier

Komend jaar naar het mbo? Meld je op tijd aan.

Het aanmeldproces

Heb je er zin in? Voordat je kan starten, doorloop jij nog een paar stappen. Dit noemen we het aanmeldproces. Hoe dat aanmeldproces precies verloopt, lees je hier. Of bekijk de video. 

Wat kun je verwachten na je aanmelding bij Zadkine?

Voorbereiden op je start

Toelating mbo

De toelatingseisen verschillen per Zadkine mbo-opleiding. Belangrijk is dat jij het juiste diploma hebt en dat jij naar de intake komt. Bekijk het Zadkine toelatingsbeleid.

Hoe word je toegelaten op een mbo-opleiding?

Gezakt voor je vmbo-tl?

Wat vervelend. Je bent net gezakt voor je vmbo-tl-diploma. Het scheelde niks. Je hebt een of twee vakken nét niet gehaald. Terwijl je misschien wel een voldoende hebt voor alle vakken die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. Goed nieuws: je kunt toch aan je mbo-opleiding beginnen en tegelijkertijd je vmbo-tl-diploma halen. Dit traject heet Alvast mbo.

Spijt van je keuze

Je bent ineens aan het twijfelen geslagen. Wil jij deze mbo-opleiding nog wel volgen? Voldoe jij wel aan alle eisen? Wat nou als je zakt voor je examen? Dit kun je doen als je spijt hebt van je keuze. 

  • Kom in ieder geval naar het intakegesprek. Misschien kunnen wij je twijfels wegnemen of je verder helpen.
  • Sta jij achter je besluit om je niet aan te melden voor deze opleiding? Geen probleem. Een loopbaanadviseur van het Studiekeuzecentrum staat klaar om jou te helpen.

Meer vragen over inschrijven?

Heb je nog vragen over inschrijven en toelating op het mbo? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met het Studiekeuzecentrum.

Studiekeuzecentrum

Dé plek voor al jouw vragen over studiekeuze

Hulp nodig bij aanmelding? Of bij het maken van een studiekeuze? Whatsapp, bel, mail ons of kom langs. We zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Een studiekeuzegesprek kan op alle werkdagen worden ingepland. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan