Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ze luisteren hier echt naar de studenten”

Eric (18) doet de opleiding buurtsportcoach en is de definitie van een hardwerkende student. Dit is niet zijn eerste opleiding bij Zadkine en wellicht ook niet zijn laatste... Hij voelt zich thuis op school en heeft een goede band met zowel zijn klasgenoten als met de docenten. Zijn truc? Kom uit je comfort zone!

Eric: “Ik zit nu in het eerste leerjaar van de opleiding Buurtsportcoach niveau 4. Hiervoor heb ik niveau 2 gedaan bij de Zadkine opleiding Medewerker sport & recreatie. Daarna mocht ik doorstromen naar de februariklas van de opleiding Buurtsportcoach. Ik wilde sportdocent worden en deze opleiding is daar een goede voorbereiding voor, maar misschien ga ik na het afronden van deze opleiding wel door met de opleiding leefstijlcoach. Wie weet!"

Over de opleiding

"Je leert bij de opleiding echt van alles en vanaf het eerste jaar werk je al toe naar je examen. Ik leer bijvoorbeeld nu al hoe ik les moet geven met een specifiek doel, maar we leren ook hoe je een toernooi goed moet organiseren en hoe je een bewegingsanalyse kunt maken; om maar een paar voorbeelden te noemen.

Veel mensen kiezen deze opleiding omdat ze denken dat het makkelijk is om een sportopleiding te doen. Maar daar gaan ze de fout in. Niveau 4 heeft namelijk veel theorie en dat wordt elk schooljaar meer. Je moet dus wel echt gewoon je best doen. Gelukkig verwachtte ik dat al wel toen ik koos voor deze opleiding.” Maar natuurlijk is het niet alleen theorie bij een sportopleiding. Eric: “We sporten ook altijd drie tot vijf keer in de week intensief. Dat hoort er ook bij en vind ik ook leuk, anders was ik hier niet.”

Over de school

 “Ze luisteren hier echt naar wat de studenten zeggen en wat ze willen. Ook bijvoorbeeld als je kijkt naar de locatie, die hebben ze heel sportief gemaakt. Je hebt nu verschillende loungeplekjes om te studeren, maar ook is er een klimrek, een tafel met fietsen als stoelen, een gamehoek met PlayStation 5 en een tafelvoetbal. Ook zit de school dicht bij genoeg plekken om te eten, is er een parkeerplaats voor de deur en de bus en metro zijn heel dichtbij.”

Over de klas en de docenten

“Ik heb met al mijn klasgenoten snel een goede band opgebouwd. Ik was vanaf het begin af aan erg open over mezelf en dat hielp met vrienden maken. We zien elkaar ook buiten school. Dan gaan we bijvoorbeeld samen eten, naar de bios of bowlen. Ook zijn we op kamp geweest en hierdoor heb ik ook studenten buiten mijn eigen klas ontmoet dus daar kan ik ook altijd een gesprek mee beginnen als ik ze zie.” En hoe zit dat met de docenten? “Ik heb met al mijn docenten een goede band vind ik zelf. Ik heb ook nooit onenigheid met ze gehad. Wel zijn sommige docenten wat strenger en anderen zijn juist heel chill. Die balans vind ik precies goed.”

Advies

“Ik wil graag 3 adviezen meegeven: Ter eerste zeg ik: luister niet naar wat andere mensen willen wat je wordt, maar luister naar dat wat jij wil dat je wordt! Ten tweede: als je er niet uitkomt, vraag dan je ouders om hulp. Zij kennen je beter dan wie dan ook. Heb je zelf geen motivatie om door te gaan? Doe het dan voor hen! Mijn ouders zijn echt mijn grootste motivatie en kijk waar ik nu ben. En tot slot wil ik iedereen zeggen: wees niet bang om vrienden te maken. Wees moedig en kom uit je comfort zone! Wie weet wat je allemaal tegen kan komen.”

Ontdek Zadkine

Match

Leefstijlcoach

Wil jij graag bijdragen aan een gezondere leefstijl van mensen? Dan is de opleiding Leefstijlcoach misschien een goede optie voor jou. Je begeleidt, ondersteunt en motiveert mensen om meer te bewegen en het leefpatroon te verbeteren.

Match

Trainer-coach/Instructeur

Ben jij een sportief persoon? Vind je het leuk om anderen te inspireren en motiveren om actief te zijn? Dan is de mbo opleiding Trainer-coach/Instructeur iets voor jou! Bij Zadkine Sport & Bewegen leer je alles over het lesgeven en trainen op het gebied van sport en bewegen. Of het nu gaat om teamsporten of als personal trainer, jij kunt anderen begeleiden en inspireren.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan