Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Mijn doel is om een uitstekende bakker te worden met veel passie en kennis van het vak”

Mijn naam is Mark en ben net klaar met mijn opleiding Boulanger. Boulangerie is een specialisatie in het maken van broodproducten. Tijdens deze opleiding leerde ik onder andere luxe brood, croissants, desembrood en buitenlandse broodproducten maken. De opleiding duurt één jaar en is een gespecialiseerde opleiding die je kan volgen wanneer je een niveau 3 diploma hebt.

Mark volgt de mbo-opleiding Boulanger bij Zadkine

Vroeg opstaan hoort erbij

Ik heb gekozen voor dit vak gekozen omdat ik graag ambachtelijke producten maak. Toen ik nog een kind was, hielp ik mijn moeder al met het maken van appeltaarten, en uiteindelijk begon ik ze zelf te bakken. Toen ik tijdens mijn middelbare schoolperiode stage moest lopen vond ik het eerlijk gezegd best zwaar, omdat ik niet echt een ochtendmens was en vroeg moest opstaan. Maar het is niet vreemd dat zo'n stage zwaar kan zijn, zeker als je bedenkt dat ik toen pas veertien jaar oud was. Inmiddels ben ik vele jaren verder en ben ik niet anders gewend. Vroeg opstaan hoort nou eenmaal bij het vak.

Ervaring opdoen en geld verdienen

Na het afronden van mijn opleiding Uitvoerend Bakker, stroomde ik door naar de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker. Omdat ik niveau 2 al had gedaan kon ik deze opleiding in twee jaar afronden in plaats van drie. Ik heb bewust gekozen voor een bbl-opleiding omdat je dan vier dagen per week bij een leerwerkbedrijf werkt en je zo veel meer praktijkervaring opdoet. En je hebt natuurlijk een lekker salaris erbij.

Bij Bakkerij Hofman voer ik alle werkzaamheden uit, zowel voor brood als banket. Op dit moment richt ik me vooral op brood, omdat ik me daar verder in heb verdiept. Ik ben verantwoordelijk voor het produceren van grondstoffen tot eindproduct, zoals kleinbrood, grootbrood, croissants, worstenbroodjes en desembrood. Ik voer alle dagelijkse werkzaamheden uit die plaatsvinden in de bakkerij.

Cursus Bakkerij Technologie

Na mijn opleiding blijf ik werken bij Bakkerij Hofman. Mijn doel is om me meer te verdiepen in de grondstoffen en meelsoorten waarmee een bakker werkt. Ik heb gemerkt dat de kennis van grondstoffen bij veel bakkers vaak beperkt is. Daarom ga ik de cursus Bakkerij Technologie volgen, die speciaal is ontworpen om de kennis van bakkers te verbreden binnen ons vakgebied.

Ik hoop dat ik een uitstekende bakker kan worden, met veel passie en kennis van het vak. Dat is mijn ultieme doel.

Ontdek Zadkine

Match

Boulanger

Ben je creatief, zit je vol ideeën en lijkt het jou leuk om om nieuwe producten te bedenken die aansluiten op de laatste trends? Of heb je al een diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil je specialiseren op het gebied van brood? Dan is deze éénjarige specialistische opleiding de juiste stap voor jou. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan