Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Je maakt echt een ontwikkeling door tijdens de opleiding”

Dysjendro (19) loopt door de Zadkine gangen met glimlach van oor tot oor. Hij weet waarom hij hier is en geniet van zijn studie: Mbo Rechten. De opleiding is best een uitdaging, maar die gaat Dysjendro zeker niet uit de weg. Hij ontwikkelt zich namelijk graag zo veel en zo uitgebreid mogelijk. En later? Dan zie je hem vast ergens in een toga rondlopen! Aan zijn mentaliteit zal het in ieder geval niet liggen.

Dysjendro: “Ik zag het juridische altijd al voorbijkomen in films, ik las erover in boeken en kwam het tegen op sociale media. Elke keer weer vond ik het interessant. Maar ik had ook interesse in politiek en in economie. Gelukkig komen veel van deze interesses samen in de opleiding Mbo Rechten.”

Wat trok je aan bij de opleiding?

“Hiervoor heb ik vmbo kader gedaan met de richting economie en ondernemen. Dat was ook leuk, maar wat me zo aansprak bij Mbo Rechten was het onderzoek verrichten en het continue bezig zijn met cliënten en derden. Daarnaast ben ik best wel ambitieus en heel erg gericht op mijn toekomst. Ik weet wat mijn doelen zijn en wat ik moet doen om die te bereiken.”

Hoe bevalt het?

“Ik ervaar de opleiding als leuk en innovatief. Je leert van alles en je ziet jezelf groeien op allerlei verschillende vlakken; van je manier van leren tot je wijze van schrijven. Mijn favoriete vakken zijn eigenlijk alle juridische vakken. Daar leer je hoe de maatschappij in elkaar zit, wat je rechten en plichten zijn als mens en hoe je dat kunt toepassen in het dagelijks leven. Je leert gewoon van alles en je maakt echt een ontwikkeling door tijdens de opleiding.”

En wat als het even niet lukt?

“Dan kan je terecht bij je medestudenten of je docenten. We zijn als klas best hecht en spreken ook buiten school wel eens af om aan opdrachten te zitten of om iets leuks te doen zoals naar de film gaan. Als je samen ook niet uit het huiswerk of een opdracht komt, dan kan je de docenten benaderen. De drempel om vragen te stellen is heel laag en je mag ze altijd berichten via Teams, WhatsApp of je loopt gewoon bij ze binnen op kantoor. Het mag allemaal en hun deur staat echt altijd open.”

Hoe is stagelopen?

“Stagelopen was echt de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik ben nu aan het afronden, maar ik heb zoveel geleerd op juridisch gebied, nieuwe mensen ontmoet en voor mijn gevoel echt connecties voor het leven gemaakt.”

Wat is je droom voor de toekomst?

“Na succesvolle afronding van mijn opleiding, bezit ik mijn niveau 4 diploma MBO Rechten. Vervolgens ben ik van plan om door te studeren en zo op de universiteit te geraken. Daarna wil ik een carrière in de juridische wereld starten.”

Heb je nog advies voor studiekiezers?

“Onthoud dat het niet erg is om een fout te maken. Probeer, voordat je een studie kiest, zo veel mogelijk open dagen te bezoeken en met de docenten mee te lopen. Kom met een frisse houding en sta vooral open voor alles wat op je afkomt. En weet dat je bij onze opleiding altijd terecht kunt.”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan