Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Lijkt werken met je handen jou ook heerlijk? Volg je hart!”

De gedreven en toegewijde studente Indy Hoftijzer, heeft op jonge leeftijd al haar passie voor Uurwerktechniek ontdekt. De 21-jarige derdejaars student, gespecialiseerd in grootwerk (klokken) verhuisde drie jaar geleden speciaal voor de opleiding naar een studio in de zilverstad Schoonhoven.

Indy Hoftijzer, student Uurwerktechnicus
In een praktijklokaal Uurwerktechniek
Studenten Uurwerktechnicus

 “De opleiding sprak me direct aan vanwege het technische aspect en het werken met mijn handen. Als ik nu terugkijk, besef ik me dat de interesse er altijd al was. Op de boerderij van mijn grootouders, waar veel klokken hingen, voelde ik me namelijk altijd aangetrokken tot het mechanisme achter deze uurwerken.” Indy beschouwt zichzelf als spontaan, serieus, toegewijd en gedreven. In haar vrije tijd geniet ze van gezellige activiteiten met vrienden.

“De opleiding bevalt mij goed. In de eerste twee jaar leer je vooral de basis van het vak, van onderhoudsbeurten tot technisch tekenen. Dit vak leer je vooral door gewoon te doen en aan de slag te gaan met verschillende soorten uurwerken, “zegt Indy enthousiast. Dankzij de opleiding heeft ze een bijbaantje bij Jan Ubels in Bredevoort, waar ze met veel plezier werkt en nog extra vaardigheden opdoet. Indy ervaart haar klas als gezellig en hecht, en heeft goed contact met de meiden in haar klas. Ook heeft ze nieuwe vriendschappen gesloten met studenten uit de tweede en vierde klas, mede dankzij de excursie naar Genève.

Het contact met de docenten is persoonlijk en vertrouwd. “Ze doen hun uiterste best om ons te begeleiden wanneer we hulp nodig hebben. Omdat de school klein is, kent bijna iedereen elkaar. Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat ik goede begeleiding krijg voor de vakken die ik volg. Als ik hulp nodig heb, hoefde ik het alleen maar te vragen.”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan