StudieMatch
Zoeken
Menu

Voor decanen en mentoren

Weten jouw leerlingen al welke mbo-opleiding ze gaan volgen? Als decaan of mentor speel je een belangrijke rol in het keuzeproces. Hoe ver een student komt, begint bij goede voorlichting op de middelbare school. Want als een leerling een opleiding kiest die past, maakt hij vaker de opleiding af. 

We werken graag samen met vo-scholen om de stap van de middelbare school naar het mbo goed te laten aansluiten. 

Begeleid jij leerlingen bij hun studiekeuze?

Een student die op de juiste plek zit en plezier heeft. Daar gaan we voor. Dat begint natuurlijk bij het kiezen van de juiste mbo-opleiding. Wij helpen leerlingen op verschillende manieren bij het maken van die keuze. Daarom werken we graag samen met vo-scholen. 

Blijf op de hoogte

Elke 6 weken ontvang je een update over nieuwe en bestaande opleidingen en over activiteiten voor leerlingen en ouders.

Nieuwsoverzicht

Als decaan op het vmbo is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van studiekeuze en mbo opleidingen. Daarom vind je op deze pagina alle belangrijke artikelen bij elkaar.

Week van de Studiekeuze

Het maken van een studiekeuze is niet voor alle leerlingen even makkelijk. Daarom organiseert Zadkine elk jaar de Week van de Studiekeuze. Tijdens de Week van de Studiekeuze voeren wij studiekeuzegesprekken met jouw leerlingen bij jou op school! (Houd deze pagina in de gaten voor de volgende data.)

In een persoonlijk gesprek vertellen wij een leerling meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij ze past. Zo zorgen we er samen voor dat hij/zij de juiste keuze maakt.

Meer weten over een studiekeuzegesprek bij jou op school? Of direct een studiekeuzegesprek aanvragen? Neem contact op met Arthur Flipse via e-mailadres: a.flipse@zadkine.nl of telefoonnummer: 0658 92 90 47. 

We geven voorlichting aan vo-scholen.
We geven voorlichting aan vo-scholen.

Activiteiten

We organiseren verschillende activiteiten voor zowel vo-scholen als voor individuele studenten. Hieronder een greep uit onze activiteiten die jij kunt aanbevelen aan jouw leerlingen. 

Toelatingseisen en aanmelden

Een leerling wil zich aanmelden voor een mbo-opleiding. Hoe werkt dat? Er zijn 5 belangrijke regels waar jouw leerling mee te maken krijgt:

  • Aanmelden moet wettelijk voor 1 april 
  • De juiste vooropleiding is afgerond 
  • De intake-activiteiten zijn verplicht
  • Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen
  • Voor sommige opleidingen gelden aanvullende toelatingseisen

Het kan zijn dat je leerling niet geplaatst wordt, omdat er onvoldoende opleidingsplekken zijn. Of omdat zij niet voldoen aan de aanvullende toelatingseisen. Is dat het geval, dan bieden wij de leerling een andere opleiding aan. 

Geen diploma, wel mbo

Jullie hebben er alles aan gedaan om leerlingen te helpen met het halen van hun diploma. Maar dat lukt helaas niet altijd bij alle leerlingen. Wanneer een leerling géén diploma heeft gehaald, mag deze leerling dan toch een mbo-opleiding volgen? Er zijn verschillende opties mogelijk.

In de regio Rotterdam hebben we hierover afspraken gemaakt. Benieuwd hiernaar? Lees over de route ongediplomeerde instroom in dit memo. 

Opleidingsaanbod

Het opleidingsaanbod van Zadkine is verdeeld over 12 colleges. Elk college staat voor een vakgebied. Op de collegepagina vind je informatie over alle opleidingen en activiteiten van het college. 

Extra begeleiding

Heeft jullie leerling extra begeleiding nodig? Misschien omdat er sprake is van dyslexie, dyscalculie, een moeilijke thuissituatie of een diagnose. Wie bieden passend onderwijs voor studenten die dat nodig hebben. Ook biedt het Startcollege speciale klassen aan voor Jonge Moeders, jongeren met autisme of jongeren die geen Nederlands spreken. 

Kans op een baan

Je kijkt naar het talent van leerlingen, maar kans op een baan is minstens zo belangrijk. Daarom vermelden we op onze opleidingspagina’s de Studie in Cijfers. 

Dit zijn officiële cijfers over de opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Handig bij het maken van een weloverwogen keuze. Met Studie in Cijfers weet uw leerling o.a. meer over: 

  • Studententevredenheid 
  • Geslaagde studenten
  • Kans op werk 
  • Startsalaris 

Magazines

Het college-magazine gebruiken tijdens het keuzeproces van jouw leerlingen? Van al onze colleges is er een eigen magazine die je hier eenvoudig downloadt. Wil je liever een fysiek exemplaar? Dat kan!

Miranda Zandbergen

Relatiebeheerder VO

Wij geven voorlichtingen op vo-scholen en denken graag mee over aanslutingsvraagstukken van vo naar mbo. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Mail mij gerust.

Miranda zandbergen