Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik heb het enorm naar mijn zin gehad!”

"De opleiding heeft me positief verrast. Je leert niet alleen knippen en stylen, maar ook hoe je met klanten omgaat en hoe je een bedrijf begint", vertelt Babette Mol (18) uit Puttershoek. Ze volgde de opleiding Allround Kapper bij Zadkine (nieuwe opleidingsnaam Hairstylist dame/heer).

Babette is Hairstylist geworden na het volgende van de mbo-opleiding bij Zadkine

Je bent 16 en gaat dan een opleiding kiezen

Babette is een spontane, gezellige meid. Ze doet het liefst dingen met vriendinnen zoals een terrasje pakken of uitgaan. Ook is Babette een ondernemend type. Babette bezocht zo’n drie jaar geleden een Open dag. Want een opleiding kiezen die bij je past als je 16 bent, is nog best lastig. Op de Open dag werd het duidelijk. Een opleiding als Allround kapper. Dit wordt het. “Lekker mensen mooi maken, knippen en stylen. Ik heb nog even op de website gekeken, maar was al overtuigd. Het mooie van deze opleiding is ook dat je je mbo niveau 3 binnen twee jaar haalt! Ik ben gezellig met een paar meiden van de middelbare gestart”.  

Ik heb het echt super naar mijn zin gehad

“Ik dacht vooral aan het knippen en stylen van mensen. Maar er komt zoveel meer bij kijken. Bij het vak haartheorie bijvoorbeeld, leer je dat er voor gezond haar ‘heel veel achter zit’. En er zijn andere handelingen die je leert, zoals permanenten en watergolven. Maar ook hoe je met klanten omgaat en hoe je een bedrijfje kan opzetten. Ik heb het echt super naar mijn zin gehad, nooit problemen. Als ik iets moet noemen wat beter zou kunnen, misschien het rooster”.

Genoeg oefenen in de praktijk

“Het vinden van mijn twee stageplekken ging makkelijk: ik liep gewoon naar binnen en vroeg of ik stage mocht lopen. Op mijn eerste stageadres mocht ik haren wassen en de was doen. Mijn tweede stageadres bij Bibi Kappers was echt heel tof. Ik mocht folies zetten, haren knippen en uitgroei kleuren. Ik startte hier op de pop en toen zij vertrouwen hadden mocht ik ook klanten knippen. Ik liep op dinsdag en donderdag stage. Ik vond het best jammer toen het er alweer  op zat”.

“Op school oefenenden we ook genoeg in de praktijk. Er was voor mijn klas salon op woensdagmiddag en vrijdagochtend. In de salon heb je ook vaste klanten. Die geven dan je naam door aan de balie. Alle behandelingen komen voorbij. Het permanenten is wel een lastige behandeling. Het wikkelen vinden de meeste mensen saai. Dit duurt best wel lang, zo’n 1,5 uur. Je leert ook met de klanten omgaan en hen op hun gemak te stellen. Dat is voor mij niet zo moeilijk, want ik klets graag”.

Change of plans 

Maar toen kreeg Babette toevallig een bijbaan in de horeca. En dacht ze: “dit past eigenlijk nog veel beter bij mij”. Ze begon stiekem te dromen van een eigen zaakje in de horeca. Allerlei vaardigheden en vakken van de opleiding Hairstylist kwamen hierbij goed van pas. Zo is ‘ondernemend gedrag’ een hele belangrijke. En het financiële plaatje opmaken. Die vaardigheden en haar werkervaring in de horeca gaven haar genoeg vertrouwen om de stoute schoenen aan te trekken. En afgelopen zomer opende ze haar lunchroom/eetcafé ByBabette. In Puttershoek natuurlijk. Maar niet voordat ze haar opleiding als Allround kapper netjes afmaakte. “Dat ik toch in ieder geval gewoon mijn papiertje heb’.

“Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze voor deze opleiding. Beauty en Haarverzorging blijven altijd een onderdeel van mij. Wie weet kom ik straks weer in dit mooie vak terecht. Maar eerst spring ik in dit nieuwe avontuur. En ga ik zorgen dat mensen (ook al is het op een andere manier) het naar hun zin hebben”.   

Ontdek Zadkine

Match

Hairstylist dame

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist dame kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen.

In het tweede jaar van de opleiding Hairstylist dame specialiseer je je volledig in dameskapsels. Houd jij van lekker zelfstandig werken? Heb je interesse in dameskapsels? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist worden iets voor jou. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan