Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Kennis is macht, en binnen ons werk komt dat duidelijk naar voren.”

Leon is alumnus Handhaving, Toezicht en Veiligheid. Hoewel Leon aan de opleiding begon met de ambitie om te solliciteren bij de Politie, is hij gaan werken als Handhaver bij de gemeente. Leon deed ervaring op, promoveerde en volgde verschillende opleidingen. Als Milieu Inspecteur zit hij voor nu goed op zijn plek. Maar klaar met leren is hij nog lang niet.   

Leon Meijers

Waarom heb je gekozen voor een opleiding aan de Veiligheidsacademie?

Mijn ambitie was altijd om later te solliciteren bij de politie. De opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid sloot daar het beste bij aan. Bij deze opleiding zou ik kennismaken met alle aspecten die ik nodig zou hebben voor het werk als agent. De Veiligheidsacademie met alle faciliteiten sprak mij erg aan. 

Hoe heb je jouw tijd tijdens de opleiding ervaren?

Mijn ervaringen zijn erg positief. Na 8 jaar kijk ik er nog steeds met een glimlach op terug. Ik had een onwijs leuke klas en alle docenten waren erg betrokken. De lessen werden ook op een leuke wijze gegeven. De stages, evenementen en de projectweken en -dagen hebben de opleiding voor mij wel gemaakt. Je wordt vaak met jezelf geconfronteerd, waardoor het waardevol is voor je persoonlijke ontwikkeling. Inhoudelijk vond ik de casuïstiek trainingen, communicatieve vaardigheden, schrijfvaardigheden en zeker ook de wet- en regelgeving erg waardevol voor de praktijk. De opleiding zorgt er echt voor dat je sterker in je schoenen gaat staan. Er wordt enorm veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, iets waar je in de praktijk en op de werkvloer de vruchten van plukt.

Hoe ervaarde je de overgang van opleiding naar werk?

Het is in het begin even zoeken en wennen wanneer je gaat werken, maar het voelde niet onwennig aan. De stages tijdens de opleiding laten je goed kennis maken met het werkveld. Ook mijn kennis was goed op niveau om het werk uit te kunnen voeren. De communicatieve vaardigheden en de basis wet- en regelgeving die aan bod komen tijdens de opleiding komen in het veld goed van pas. Kennis is macht, en binnen ons werk komt dat duidelijk naar voren. Voor zowel de burger als jezelf is het fijn als je weet waarover je praat.

Wat ben je gaan doen na het behalen van je diploma?

Ik heb ervoor gekozen om bij de Gemeente Rotterdam te solliciteren als Handhaver. Ik heb 4 jaar in de wijk gewerkt, was verantwoordelijk voor het Kralingse Bos en had als Taakaccent Dak- en thuisloze. Ik promoveerde tot Handhaver A en mocht de mbo 4-opleiding Leidinggeven volgen bij Zadkine. Momenteel ben ik 2 jaar werkzaam als Milieu Inspecteur. Deze richting trok mij al langere tijd en ik wilde graag een specialistische kant op. Ik heb de basis- en vervolgopleiding milieu mogen volgen en start binnenkort met de HAMIL, een hbo-opleiding met verdiepende onderwerpen omtrent het Milieurecht. Mijn team is ook actief op het water en ik ben stagecoördinator voor de huidige studenten van Zadkine. Voor nu zit ik zeker goed op mijn plek.

Wat zou je adviseren aan toekomstige studenten van de Veiligheidsacademie?

Als je op zoek bent naar een omgeving waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling met een divers en leuk aanbod van lessen, is dit zeker een geschikte opleiding. De opleiding sluit goed aan op een carrière als BOA of als opstap richting de Politie.

Ontdek de Veiligheidsacademie

Match

Handhaver toezicht en veiligheid Openbare ruimte

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je gaat de straat op om in te grijpen als iemand fout parkeert, te veel herrie maakt of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Kies je voor het keuzedeel Oriëntatie op de Politie of Gebiedsgebonden Politie en Opsporing? Dan vergroot je je kans op een carrière bij de politie.

Is dit wat jij wilt? Meld je dan aan. 

Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

Veiligheidsacademie

Jij zorgt ervoor dat mensen zich veilig voelen. Op straat, in winkels of misschien wel op strategische locaties die van vitaal belang zijn. Bij de Veiligheidsacademie leer jij de skills om aan de s...
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan