Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“De opleiding Tandartsassistent biedt veel mogelijkheden voor de toekomst!”

Semiha Akbay zit momenteel in haar laatste (3e) leerjaar van de opleiding Tandartsassistent bij het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College. En het vak bevalt haar zo goed dat zij na het behalen van haar diploma graag wil doorstuderen op het HBO.

Semiha volgt de opleiding Tandartsassistent
Semiha
Student van de opleiding Tandartsassistent

Semiha: “ Voordat ik de opleiding Tandartsassistent ben gestart heb ik eerst nog 2 jaar een andere opleiding gevolgd, namelijk de opleiding Analist. Ik twijfelde heel erg tussen deze twee opleidingen binnen de zorgsector en heb toen dus de keuze gemaakt voor de andere opleiding. Na 2 jaar merkte ik bij mezelf dat deze richting toch niet bij me paste en ben ik gestopt. Ik wilde toch graag meer met mensen werken, met m’n handen bezig zijn en ook op sociaal vlak van betekenis zijn. Overigens heb ik echt geen spijt van het volgen van de andere opleiding, ook hier heb ik veel ervaring opgedaan wat je meeneemt naar de toekomst. Het is namelijk helemaal niet erg is als je niet in een keer weet wat je nou uiteindelijk wilt worden of wilt gaan doen.”

VAN ANATOMIE TOT ADVIEZEN GEVEN

“De opleiding duurt 3 jaar en bevalt me erg goed. Het contact met medestudenten is over het algemeen heel goed. Iedereen is behulpzaam en we vormen een mooie groep mensen bij elkaar.  Opdrachten voer je in groepjes uit, maar ook alleen. Als je alleen werkt krijg je een grote verantwoordelijkheid zodat je echt in rol kan groeien” vertelt Semiha. “Veel docenten hebben volgens mij ook eerst in de praktijk gewerkt en leren je dus ook interessante praktijkvoorbeelden. Ze zijn erg behulpzaam en positief ingesteld. En als jezelf goed oplet tijdens de lessen dan valt het huiswerk en leren erg mee.”  Op de vraag welk vak Semiha haar favoriete vak is, vindt ze dit lastig te beantwoorden omdat elk vak wel iets belangrijks heeft. “Je leert veel over het gebit, je krijgt een soort biologie, je leert adviezen geven aan patiënten, het omgaan met gebitskaarten maar ook hoe je met patiënten omgaat.” Het meest interessant vindt Semiha het vak ‘Theorie TA’. “Bij dit vak leer je alles over je mond en waar de zenuwen zitten bijvoorbeeld. Het is veel theorie maar juist super boeiend!”

GENOEG DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

“Na je opleiding kun je ervoor kiezen, zoals ik, om je kennis te verbreden door bijvoorbeeld een cursus preventieassistente te doen. Hier leer onder andere om zelfstandig foto’s van de mond te maken en te ontwikkelen, maar ook om iemand zijn/haar gebit te behandelen en adviezen te geven.” “Al deze extra kennis neem je ook mee in je stageperiode. Ik vind stagelopen erg gaaf. Het vinden van een stageplek is niet moeilijk en van mijn medestudenten weet ik dat bij alle stageplekken het goed geregeld is. Het is natuurlijk ook hoe je er zelf in staat. Bij mijn laatste stage heb ik veel dingen zelfstandig opgepakt en doordat ik het vertrouwen had gekregen van de tandarts mocht ik ook veel zelf uitvoeren. Ik heb zelfs ook een baan aangeboden gekregen!”

DE TOEKOMST

“Ondanks dat ik het supertof vind dat ik na mijn diploma meteen aan de slag kan, is toch mijn droom om door te studeren. Ik heb me aangemeld voor de HBO-opleiding Mondzorgkunde. Ik hoop dat ik hiervoor word aangenomen. Mocht dit niet zo zijn, dan denk ik erover na om een tussenjaar te nemen of les te gaan geven bij Zadkine”.
Aan iedereen die misschien nog niet weet welke studierichting ze op willen heeft Semiha het volgende advies:“Tandartsassistent is een mooi en gevarieerd vak. Je kunt echt iets voor mensen betekenen. Deze opleiding is een goede basis voor je verdere toekomst en het geeft je de mogelijkheid om door te studeren of cursussen te volgen.”

Ontdek Zadkine

Match

Tandartsassistent

Als assistent help je de tandarts aan de stoel. Ook zorg je ervoor dat alles in de praktijk goed verloopt. Voor patiënten ben je het eerste aanspreekpunt aan de telefoon en aan het loket. Je krijgt te maken met mensen van allerlei achtergronden, jong en oud. Lijkt het je wat? Meld je dan aan voor de opleiding Tandartsassistente.

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan