Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Vanaf moment één heb ik me heel welkom gevoeld”

Meike Kloppenburg is momenteel tweedejaars student aan de mbo-niveau 4 opleiding Apothekersassistent. Ze koos voor deze opleiding omdat ze het heel interessant vindt om alles over medicijnen te leren. Maar het was vooral haar oma die haar inspireerde om dit te gaan doen omdat zij vroeger ook deze studie heeft gevolgd. 

Meike volgt de opleiding Apothekersassistent
Student van de opleiding Apothekersassistent
Apothekersassistent studenten

Hoe is het om te studeren bij Zadkine? 

“Ik heb me vanaf moment één heel welkom gevoeld bij Zadkine. Het is best een grote school, maar er hangt een hele fijne sfeer. De school is multicultureel en dat maakt het heel gezellig. Met de studenten binnen de opleiding zelf zijn we een heel hecht team en helpen we elkaar waar het maar kan. Daarnaast vind ik het ook superfijn dat er docenten voor de klas staan die ook uit het vak komen, of nog steeds werken binnen de apothekersbranche. Ze zijn heel open, je kunt ze alles vragen en ze willen je altijd helpen.” 

Welke lessen zijn er op de opleiding? 

“Je hebt zowel theorie- als praktijkles. Maar ook lessen die gericht zijn op de communicatie met patiënten bijvoorbeeld. Bij al deze lessen krijg je individuele maar ook groepsopdrachten zodat je leert samen te werken in een team. Tijdens de theorielessen gaat het vooral over de werking van medicijnen en hoe ze in het menselijk lichaam werken. Bij de praktijklessen leer je met name het bereiden van medicijnen. Bijvoorbeeld hoe je een zalfje moet maken of een capsule.” 

Wat vind je het leukste vak om te volgen? 

“Het leukste vak vind ik ‘zelfzorg’. Dat is een praktijkles waarbij je aan de balie staat en de patiënten helpt met de verschillende vragen die ze hebben. Het is belangrijk om te leren welke vragen je stelt maar ook vooral hoe je de vragen stelt, en hoe je oog leert hebben voor de patiënt.” 

Hoe zijn de stages? 

“Een schooljaar bestaat uit 4 periodes en je gaat ieder jaar in periode 3 stagelopen. Je krijgt namelijk eerst de basistheorie die je nodig hebt voor de stage. De stages regelen we allemaal zelf. In het eerste jaar krijg je wel hulp van een docent bij het opstellen van je CV, je brief en het zoeken naar een juist stageadres bijvoorbeeld. Ik loop 3 jaar in dezelfde apotheek stage. Daar maak ik opdrachten en doe ik alles wat er in een apotheek gedaan wordt. Je krijgt dus een goed idee van hoe je baan er later uit zal zien.”

Waar wil je na deze opleiding terecht komen? 

“Ik wil graag doorstuderen op het hbo en dan wil ik waarschijnlijk wel de laboratoriumkant op. Ik weet het nog niet precies, maar ik zit te denken aan een opleiding richting Chemie.”

Ontdek Zadkine

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan