Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik houd wel van een uitdaging”

Nadat de dochter van Ingrid haar passie vond in de optiek én haar eigen zaak opende, besloot Ingrid ook een poging te wagen in het vak. Het doel? De winkel van haar dochter professioneel ondersteunen en hopelijk zelfs uitbreiden. 

Ingrid doet de versnelde opleiding Opticien
Ingrid studeert de versnelde opleiding Opticien

Ingrid (53): “Mijn jongste dochter Sarah heeft na haar opleiding tot opticien, ook bij Zadkine, haar eigen winkel geopend; Saar Optiek in Gouda. Ik ben haar 1 dag in de week gaan helpen in de zaak en ik had het onwijs naar mijn zin. Sarah zei toen ‘mam, het wordt tijd dat je naar school gaat’.  In haar winkels wil ze namelijk alleen geschoolde medewerkers. Ik zag dat als een grote uitdaging en die ben ik aangegaan. Met als doel om Saar Optiek uit te gaan breiden met meerdere filialen en dan hoop ik filiaalhouder te worden. 

Hoe bevalt de opleiding?

De opleiding bevalt met heel erg goed. Er hangt in de klas een zeer gemoedelijke sfeer. Leuke interactie met mijn jonge klasgenoten en de docenten zijn stuk voor stuk hele fijne mensen. Hier staat een mooi, leuk team voor de klas.  

Hoe is het om een versnelde opleiding te volgen?

"Van tevoren was ik me bewust dat de BBL versnelde opleiding hard werken is. Mijn mindset was, en is nog steeds, dit wordt twee jaar buffelen. Ik vind dat niet erg. Ik denk wel dat het voor mij zwaarder is dan voor mijn jongere klasgenoten omdat ik zo’n 30 jaar niet meer in de studieboeken heb gezeten. Nu ga ik 1 dag in de week naar school en daarnaast ben ik ongeveer nog 1,5 dag met huiswerk bezig."  

Heb je leuk contact met je medestudenten?

"Het contact met m’n medestudenten is leuk. Het is een gezellige klas en het contact is heel gemoedelijk. Op de eerste dag was onze mentor nog niet in het lokaal en er stond wat frisdrank voor ons klaar, dus ik ging maar wat inschenken voor iedereen. Ze dachten ze dat ik de docent was. Daar hebben we hartelijk om gelachen en sindsdien word ik door een klasgenoot ‘Ons mam’ genoemd. 

Wat vind je van de vakken die je volgt?

"Qua vakken vind ik eigenlijk alles heel interessant, maar Refractie Theorie is echt heel tof. Werkplaats taken vind ik wat minder. In de winkel gaat inkopen doen, verkopen en contact met klanten me heel gemakkelijk af. En daar heb je wel profijt bij hier op school. Ik kijk uit naar volgend schooljaar, want dan kom ook het vak Refractie Praktijk erbij en ga je leren oogmetingen te doen.” 

Ontdek Zadkine

Match

Opticien (versneld)

Misschien werk je al bij een optiekwinkel en wil je doorgroeien naar de functie als opticien. Een slimme keuze. Meer dan 50 procent van de Nederlanders heeft behoefte aan een bril of lenzen. Er is dus veel vraag naar gediplomeerde opticiens. Met dit verkorte traject leer jij het vak supersnel: na twee jaar ben jij opticien.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan