StudieMatch
Zoeken
Menu

Samenwerken met Zadkine

Zadkine is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs. In twaalf colleges leiden we vakkrachten op. De studenten doen tijdens hun opleiding praktijkervaring op bij bedrijven, organisaties en instellingen in de regio. Bedrijven leiden zo toekomstige vakkrachten op voor hun organisatie. Samen houden we het onderwijs actueel en praktijkgericht.

Wil jij daaraan een steentje bijdragen? Dat kan door vanuit jouw leerbedrijf of stagebedrijf samen te werken met Zadkine. Hoe? Dat lees je hieronder.

Samen vakmensen opleiden

Een mbo-opleiding bestaat voor een belangrijk deel uit werken en leren in de praktijk: de stage of beroepspraktijkvorming (bpv). Daarom verwelkomt Zadkine bedrijven en instellingen als partners! Kan jij een stagiair gebruiken in je organisatie? Of wil je je eigen medewerkers opleiden? Vaak blijven studenten ook na de studie werken bij het leerbedrijf. Mooie kans om goede arbeidskrachten te werven. 

Wil jij erkend leerbedrijf worden? Of ben je al erkend leerbedrijf en wil je een student van Zadkine helpen opleiden tot goede vakkracht? Lees alles over stage bij Zadkine.

Erkend leerbedrijf worden

Inspiratie voor samenwerking

In onze opleidingen laten we graag ondernemers en professionals over hun vak vertellen. Zo krijgen studenten een realistische kijk op hun toekomstige werk en vakgebied. 

Wil jij jouw praktijkervaring delen met onze studenten? Dat kan via stages, maar ook op andere manieren. Het geven van een gastles bijvoorbeeld. Of het organiseren van een bedrijfsbezoek. Of past een andere optie uit deze lijst beter bij jou of je bedrijf?

  • samen het onderwijscurriculum opstellen
  • gastbedrijf zijn voor bedrijfsbezoek
  • gastlessen verzorgen
  • coachingstrajecten voor studenten en/of docenten aanbieden
  • praktijkopdrachten ontwikkelen en uitvoeren
  • docentenstages aanbieden
  • deelnemen in een klankbordgroep
  • de rol van Critical friend vervullen

Je kunt zelf de vorm kiezen die bij je past. Of je eigen idee aandragen. Samen bekijken we hoe je jouw bijdrage levert, fysiek of online. Hebben we je geïnspireerd? De contactpersoon voor jouw vakgebied vertelt je graag meer! 

Projecten uit de regio

We werken regelmatig samen met organisaties uit de regio. Dit zijn enkele voorbeelden uit de praktijk. 

Verbonden op Zuid 

Jongeren hebben de beste kans op werk als zij tijdens hun werk een opleiding kunnen doen en begeleiding krijgen. Onderwijs en bedrijfsleven in Rotterdam begonnen daarom vier jaar geleden met het project Verbonden met Zuid. Samen spannen zij zich in om (kansarme) jongeren in Rotterdam-Zuid een beter perspectief op werk te bieden. De leerwerktrajecten zijn gericht op mbo-niveau 1 en 2. 

Kunst & Cultuur Community Practice 

Meer aandacht voor kunst en cultuur is nodig in het mbo. Bij Zadkine gebeurt dit al op grote schaal. Veel studenten werken achter de schermen van Rotterdamse culturele instellingen. Ze doen er opdrachten die aansluiten bij hun beroepsopleiding en ontwikkelen zich. Na zes maanden gaan ze terug naar de klas. Dit initiatief maakt deel uit van het Kunst & Cultuur Community Practice.

Projecten uit de regio: voorbeelden

Vanuit de opleidingen en colleges van Zadkine zoeken we samenwerking met organisaties en projecten uit de regio. Dit zijn enkele voorbeelden uit de praktijk. 

010 Academies

Samenwerken met de 010 Academies

Samen met onze partners uit het Rotterdamse bedrijfsleven ontwikkelen wij nieuwe en innovatieve opleidingen: de 010 Academies. Dat is dan ook het unieke aan de 010 Academies. Door experts uit het vak direct te betrekken bij het creëren van ons onderwijs, zorgen wij voor opleidingen die altijd actueel en uitdagend zijn. Als ondernemer of professional kijk je bijvoorbeeld met ons mee naar het lesprogramma en geef je advies. Zo weten wij wat de laatste trends zijn in het vakgebied en welke onderwerpen nu en in de toekomst nodig zijn.Omdat we de lesperiodes verdelen in verschillende thema's, kunnen we het onderwijs op ieder moment aanpassen aan de onderwerpen die op dat moment belangrijk zijn. Zo krijgen onze studenten altijd de actuele kennis en vaardigheden die ze in de praktijk nodig hebben.

Leren in de praktijk

Kenmerkend voor de 010 Academies is de grote rol van de praktijk tijdens de opleiding. Bedrijven openen hun deuren voor bedrijfsbezoek of geven gastlessen. Ook werken onze studenten samen met studiegenoten of alleen aan uitdagende projecten. Soms voor school, maar ook regelmatig voor bedrijven. Denk hierbij aan uitdagende vraagstukken die onze partners voorleggen als opdrachten en waarvan ze de prestaties ook beoordelen. Zo leren onze studenten alles wat ze moeten weten en helpen ze meteen een bedrijf met een echt vraagstuk. En ondertussen leert het bedrijf de werknemers van de toekomst kennen. Wanneer het belangrijk is voor het beroep, kunnen de studenten ook nog extra badges, deelcertificaten, behalen bovenop het diploma. Zo kunnen ze na hun studie bij een sollicitatie laten zien waar ze goed in zijn.

Overzicht 010 Academies en contact

Inspireer jij ook onze studenten? Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende bedrijven en experts die hun kennis en ervaring willen delen met onze studenten. Of samen met ons een programma willen ontwikkelen. Kijk voor meer informatie en de contactgegevens bij de 010 Academies.

RAC: Rotterdam Academy

Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Zadkine, Albeda en Hogeschool Rotterdam. Deze samenwerking zorgt voor een goede overgang van het mbo naar het hbo. Bij de Rotterdam Academy haal je in 2 jaar je Associate degree, een internationaal erkend diploma op hbo-niveau dat precies aansluit op de beroepspraktijk in de regio Rotterdam.

Tijdens je Associate degree studie doe je veel praktijkervaring op. Rotterdam Academy werkt nauw samen met bedrijven en instellingen die opdrachten inbrengen uit de dagelijkse praktijk. Kortom: je leert precies waar in het werkveld behoefte aan is. Dit - in combinatie met de persoonlijke aandacht die de Rotterdam Academy haar studenten biedt - zorgen ervoor dat je na het afronden van je opleiding direct inzetbaar bent voor je toekomstig werkgever.

Rotterdam Academy heeft een groot aanbod aan opleidingen: momenteel 18 Ad-opleidingen in allerlei richtingen. Kijk of jouw toekomstdroom ertussen staat, of kom langs en laat je inspireren op een van onze open dagen.

Meer informatie? Kijk op rotterdamacademy.nl/opleidingen

Onze samenwerkingspartners

Om onze opleidingen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk, werken we intensief samen met organisaties uit de regio. Zo houden we onze lessen en het aanbod actueel en praktijkgericht en krijgen studenten de kans om op een relevante plek stage te lopen. 

We bedanken alle partners die bijdragen aan een succesvolle toekomst van onze studenten. 

Bijdragen aan het Zadkine Fonds

Ieder jaar weer zijn er studenten die door geldgebrek geen mbo-opleiding kunnen volgen of hun opleiding voortijdig moeten staken. Die studenten kunnen een beroep doen op het Zadkine Fonds. Met steun vanuit het fonds kan de student verder met zijn of haar studie en uiteindelijk een mbo-diploma behalen. 

Doneer en help studenten

Het Zadkine Fonds is een zelfstandige stichting die volledig afhankelijk is van donaties. Zadkine zoekt daarom graag de samenwerking met bedrijven, instellingen, particulieren en fondsen die raken aan de doelstellingen van het fonds. Interesse? Blader dan eens door de jaarrekening, dat geeft je een goede indruk van de mogelijkheden van het Zadkine Fonds.

Zadkine Fonds

Contactpersoon Zadkine Fonds

Ben je student en heb je financiële hulp nodig voor je studie? Of ben je een (leer-)bedrijf dat wil bijdragen aan het Zadkine Fonds? Wij helpen je graag. 

Inkoopvoorwaarden

Onze algemene inkoopvoorwarden zijn altijd van toepassing bij een overeenkomsten tussen Zadkine en een verkopende partij. Hierin staat precies wat een leverancier moet bieden en wat zij van Zadkine mag verwachten.