Zoeken
Menu
StudieMatch

Samenwerken met Zadkine

Zadkine is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs. In twaalf colleges leiden we vakkrachten op. De studenten doen tijdens hun opleiding praktijkervaring op bij bedrijven, organisaties en instellingen in de regio. Bedrijven leiden zo toekomstige vakkrachten op voor hun organisatie. Samen houden we het onderwijs actueel en praktijkgericht.

Wil jij daaraan een steentje bijdragen? Dat kan door vanuit jouw leerbedrijf of stagebedrijf samen te werken met Zadkine. Hoe? Dat lees je hieronder.

Samen vakmensen opleiden

Een mbo-opleiding bestaat voor een belangrijk deel uit werken en leren in de praktijk: de stage of beroepspraktijkvorming (bpv). Daarom verwelkomt Zadkine bedrijven en instellingen als partners! Kan jij een stagiair gebruiken in je organisatie? Of wil je je eigen medewerkers opleiden? Vaak blijven studenten ook na de studie werken bij het leerbedrijf. Mooie kans om goede arbeidskrachten te werven. 

Wil jij erkend leerbedrijf worden? Of ben je al erkend leerbedrijf en wil je een student van Zadkine helpen opleiden tot goede vakkracht? Lees alles over stage bij Zadkine.

Erkend leerbedrijf worden

Inspiratie voor samenwerking

In onze opleidingen laten we graag ondernemers en professionals over hun vak vertellen. Zo krijgen studenten een realistische kijk op hun toekomstige werk en vakgebied. 

Wil jij jouw praktijkervaring delen met onze studenten? Dat kan via stages, maar ook op andere manieren. Het geven van een gastles bijvoorbeeld. Of het organiseren van een bedrijfsbezoek. Of past een andere optie uit deze lijst beter bij jou of je bedrijf?

  • samen het onderwijscurriculum opstellen
  • gastbedrijf zijn voor bedrijfsbezoek
  • gastlessen verzorgen
  • coachingstrajecten voor studenten en/of docenten aanbieden
  • praktijkopdrachten ontwikkelen en uitvoeren
  • docentenstages aanbieden
  • deelnemen in een klankbordgroep
  • de rol van Critical friend vervullen

Je kunt zelf de vorm kiezen die bij je past. Of je eigen idee aandragen. Samen bekijken we hoe je jouw bijdrage levert, fysiek of online. Hebben we je geïnspireerd? De contactpersoon voor jouw vakgebied vertelt je graag meer! 

Projecten

We werken regelmatig samen met organisaties uit de regio. Dit zijn enkele voorbeelden uit de praktijk. 

Verbonden op Zuid 

Jongeren hebben de beste kans op werk als zij tijdens hun werk een opleiding kunnen doen en begeleiding krijgen. Onderwijs en bedrijfsleven in Rotterdam begonnen daarom vier jaar geleden met het project Verbonden met Zuid. Samen spannen zij zich in om (kansarme) jongeren in Rotterdam-Zuid een beter perspectief op werk te bieden. De leerwerktrajecten zijn gericht op mbo-niveau 1 en 2. 

Kunst & Cultuur Community Practice 

Meer aandacht voor kunst en cultuur is nodig in het mbo. Bij Zadkine gebeurt dit al op grote schaal. Veel studenten werken achter de schermen van Rotterdamse culturele instellingen. Ze doen er opdrachten die aansluiten bij hun beroepsopleiding en ontwikkelen zich. Na zes maanden gaan ze terug naar de klas. Dit initiatief maakt deel uit van het Kunst & Cultuur Community Practice.

Projecten

Vanuit de opleidingen en colleges van Zadkine zoeken we samenwerking met organisaties en projecten uit de regio. Dit zijn enkele voorbeelden uit de praktijk. 

Onze samenwerkingspartners

Om onze opleidingen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk, werken we intensief samen met organisaties uit de regio. Zo houden we onze lessen en het aanbod actueel en praktijkgericht en krijgen studenten de kans om op een relevante plek stage te lopen. 

We bedanken alle partners die bijdragen aan een succesvolle toekomst van onze studenten. 

Bijdragen aan het Zadkine Fonds

Ieder jaar weer zijn er studenten die door geldgebrek geen mbo-opleiding kunnen volgen of hun opleiding voortijdig moeten staken. Die studenten kunnen een beroep doen op het Zadkine Fonds. Met steun vanuit het fonds kan de student verder met zijn of haar studie en uiteindelijk een mbo-diploma behalen. 

Doneer en help studenten

Het Zadkine Fonds is een zelfstandige stichting die volledig afhankelijk is van donaties. Zadkine zoekt daarom graag de samenwerking met bedrijven, instellingen, particulieren en fondsen die raken aan de doelstellingen van het fonds. Interesse? Blader dan eens door de jaarrekening, dat geeft je een goede indruk van de mogelijkheden van het Zadkine Fonds.

Frans van der Vlugt

Docent en contactpersoon Zadkine Fonds

Ben je student en heb je financiële hulp nodig voor je studie? Of ben je een (leer-)bedrijf dat wil bijdragen aan het Zadkine Fonds? Frans van der Vlugt helpt je graag.