Zoeken
Menu
StudieMatch

Samenwerken met Zadkine

Zadkine is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs. In twaalf colleges leiden we vakkrachten op die al tijdens hun opleiding praktijkervaring opdoen bij organisaties en bedrijven. Daarom werkt Zadkine samen met diverse ondernemers en instellingen in de regio.

Praktijkervaring is gunstig voor studenten en bedrijven. Studenten weten wat bedrijven van hen verwachten. En bedrijven leiden de toekomstige vakkrachten voor hun organisaties mee op. Ook jij kunt een rol spelen als leerbedrijf of stagebedrijf.

Samenwerken als leerbedrijf

Zou jij gebruik willen maken van een stagiaire in je organisatie? Of wil je je eigen medewerkers opleiden? Kies voor een bbl-student of investeer in een bbl-opleiding. In de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) werken studenten vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Een dag in de week gaan zij naar school. In veel gevallen blijven studenten plakken bij het leerbedrijf. Mooie kans om goede arbeidskrachten op te leiden. 

Heb je interesse om een erkend leerbedrijf te worden? Of ben je al erkend leerbedrijf en wil je een student van Zadkine mee opleiden tot goede vakkracht? Lees alles over stage bij Zadkine.

Erkend leerbedrijf worden

Gastles geven

In de opleidingen maken we veel gebruik van ondernemers en professionals die iets over hun vak komen vertellen. Zo krijgen studenten een realistische kijk op hun toekomstige werk en vakgebied. 

Wil jij jouw praktijkervaring delen met onze studenten en een gastles aan hen geven? Wat leuk! Neem contact op met de contactpersoon voor jouw vakgebied. 

Projecten

We werken regelmatig samen met organisaties uit de regio. Dit zijn enkele voorbeelden uit de praktijk. 

Verbonden op Zuid 

Jongeren hebben de beste kans op werk als zij tijdens hun werk een opleiding kunnen doen en begeleiding krijgen. Onderwijs en bedrijfsleven in Rotterdam begonnen daarom vier jaar geleden met het project Verbonden met Zuid. Samen spannen zij zich in om (kansarme) jongeren in Rotterdam-Zuid een beter perspectief op werk te bieden. De leerwerktrajecten zijn gericht op mbo-niveau 1 en 2. 

Kunst & Cultuur Community Practice 

Meer aandacht voor kunst en cultuur is nodig in het mbo. Bij Zadkine gebeurt dit al op grote schaal. Veel studenten werken achter de schermen van Rotterdamse culturele instellingen. Ze doen er opdrachten die aansluiten bij hun beroepsopleiding en ontwikkelen zich. Na zes maanden gaan ze terug naar de klas. Dit initiatief maakt deel uit van het Kunst & Cultuur Community Practice.

Onze samenwerkingspartners

Om onze opleidingen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk, werken we intensief samen met organisaties uit de regio. Zo houden we onze lessen en het aanbod actueel en praktijkgericht en krijgen studenten de kans om op een relevante plek stage te lopen. 

We bedanken alle partners die bijdragen aan een succesvolle toekomst van onze studenten. 

Zadkine fonds

Ieder jaar weer zijn er studenten die door geldgebrek geen mbo-opleiding kunnen volgen of hun opleiding voortijdig moeten staken. Die studenten kunnen een beroep doen op het Zadkine Fonds. Met ondersteuning vanuit het fonds kan de student verder met zijn of haar studie en uiteindelijk een diploma behalen. 

Doneer en help studenten

Het Zadkine Fonds is een zelfstandige stichting die volledig afhankelijk is van donaties. Zadkine zoekt daarom graag de samenwerking met bedrijven, instellingen, particulieren en fondsen die raken aan de doelstellingen van het fonds.

Frans van der Vlugt

Docent

Financiële hulp nodig? Neem contact op met Frans van der Vlugt.