Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Voor bedrijven

Als bedrijf toekomstige vakkrachten opleiden? Dat kan door vanuit jouw leerbedrijf of stagebedrijf samen te werken met Zadkine. De Zadkine-student is een medewerker van de toekomst.

Samen vakmensen opleiden
Informatie voor bedrijven
Samen vakmensen opleiden

Samen vakmensen opleiden

Onze studenten doen tijdens hun opleiding praktijkervaring op bij bedrijven, organisaties en instellingen in de regio. Een mooie kans voor je bedrijf om goede arbeidskrachten te werven. Vaak blijven studenten immers na hun studie werken bij het leerbedrijf.

Wil jij erkend leerbedrijf worden? Kan jij een stagiair gebruiken in je organisatie? Of wil je je eigen medewerkers opleiden? Bekijk onze oplossingen.

Oplossingen voor bedrijven

Inspiratie voor samenwerking

In onze opleidingen laten we graag ondernemers en professionals over hun vak vertellen. Zo krijgen studenten een realistische kijk op hun toekomstige werk en vakgebied. 

Wil jij jouw praktijkervaring delen met onze studenten? Dat kan via stages, maar ook op andere manieren. Het geven van een gastles bijvoorbeeld. Of het organiseren van een bedrijfsbezoek. Of past een andere optie uit deze lijst beter bij jou of je bedrijf?

  • samen het onderwijscurriculum opstellen
  • gastbedrijf zijn voor bedrijfsbezoek
  • gastlessen verzorgen
  • coachingstrajecten voor studenten en/of docenten aanbieden
  • praktijkopdrachten ontwikkelen en uitvoeren
  • docentenstages aanbieden
  • deelnemen in een klankbordgroep
  • de rol van Critical friend vervullen

Je kunt zelf de vorm kiezen die bij je past. Of je eigen idee aandragen. Samen bekijken we hoe je jouw bijdrage levert, fysiek of online. Hebben we je geïnspireerd? De contactpersoon voor jouw vakgebied vertelt je graag meer! 

Projecten uit de regio

We werken regelmatig samen met organisaties uit de regio. Dit zijn enkele voorbeelden uit de praktijk.

Kunst & Cultuur Community Practice 

Meer aandacht voor kunst en cultuur is nodig in het mbo. Bij Zadkine gebeurt dit al op grote schaal. Veel studenten werken achter de schermen van Rotterdamse culturele instellingen. Ze doen er opdrachten die aansluiten bij hun beroepsopleiding en ontwikkelen zich. Na zes maanden gaan ze terug naar de klas. Dit initiatief maakt deel uit van het Kunst & Cultuur Community Practice.

Onze samenwerkingspartners

Om onze opleidingen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk, werken we intensief samen met organisaties uit de regio. Zo houden we onze lessen en het aanbod actueel en praktijkgericht en krijgen studenten de kans om op een relevante plek stage te lopen. 

We bedanken alle partners die bijdragen aan een succesvolle toekomst van onze studenten. 

Inkoopvoorwaarden

Onze algemene inkoopvoorwaarden zijn altijd van toepassing bij een overeenkomsten tussen Zadkine en een verkopende partij. Hierin staat precies wat een leverancier moet bieden en wat zij van Zadkine mag verwachten.

Bijdragen aan het Zadkine Fonds

Ieder jaar weer zijn er studenten die door geldgebrek geen mbo-opleiding kunnen volgen of hun opleiding voortijdig moeten staken. Die studenten kunnen een beroep doen op het Zadkine Fonds. Met steun vanuit het fonds kan de student verder met zijn of haar studie en uiteindelijk een mbo-diploma behalen. 

Doneer en help studenten

Het Zadkine Fonds is een zelfstandige stichting die volledig afhankelijk is van donaties. Zadkine zoekt daarom graag de samenwerking met bedrijven, instellingen, particulieren en fondsen die raken aan de doelstellingen van het fonds. Interesse? Blader dan eens door de jaarrekening, dat geeft je een goede indruk van de mogelijkheden van het Zadkine Fonds.

Zadkine Fonds

Neem contact op met het Zadkine Fonds

Ben je student en heb je financiële hulp nodig voor je studie? Of ben je een (leer-)bedrijf dat wil bijdragen aan het Zadkine Fonds? Wij helpen je graag. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan