Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Het werk bestaat niet alleen uit heel leuk koffie inschenken”

Mijn naam is Fleur (18) en ik doe de driejarige opleiding Luchtvaartdienstverlening. Ik heb hiervoor de mavo gedaan en ik heb lang getwijfeld of ik kapster of stewardess wilden worden. Maar het reizen heb ik altijd heel leuk gevonden. Mijn hele familie houdt van reizen, dus dat heeft ook zeker een rol gespeeld in mijn studiekeuze.

Stewardess in opleiding bij Zadkine aan het werk in het vliegtuig

Als stewardess ben je er echt voor de veiligheid van de passagiers

Ik heb hiervoor de mavo gedaan en ik heb lang getwijfeld of ik kapster of stewardess wilden worden. Maar het reizen heb ik altijd heel leuk gevonden. Mijn hele familie houdt van reizen, dus dat heeft ook zeker een rol gespeeld in mijn studiekeuze.

Ik heb door de opleiding wel een beter beeld gekregen van de luchtvaart. Het werk bestaat niet alleen uit “heel leuk” koffie inschenken. Je bent er echt voor de veiligheid van de passagiers. Vliegveiligheid is ook één van de vakken die je krijgt. Naast alle luchtvaartvakken zoals: topografie, mind your step, safety & security, cabine, EHBO, next destination (bij dit vak leer je alle afkortingen van de luchthavens) en fit for flight, krijg je ook de standaard vakken zoals rekenen, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en keuzedelen. Het contact met mijn klasgenoten is heel goed. Ik maak altijd met iedereen een praatje en vaak zitten we in de pauzes bij elkaar. Het docententeam is ook heel fijn. Wanneer ik vragen heb, kan ik altijd bij mijn docenten terecht.

Het leukste vak vind ik mind your step. Tijdens dit vak leer je naast de procedures van een airline ook hoe je passagiers moet inchecken, en hoe om te gaan met agressieve passagiers. Het is een mix van theorie en praktijk, en er komt veel op je af. Maar dat maakt het alleen maar leuker, door te doen leer je het beste. Ik heb in het tweede jaar een hotelstage gedaan als frontoffice medewerker. Een leuke en leerzame periode waar ik heb geleerd dat het contact met de gasten heel belangrijk is. Je wilt ze een zo goed mogelijk verblijf geven, en je staat ze graag te woord bij vragen.

Het is mijn droom om later als stewardess bij KLM te werken op de intercontinentale vluchten. Ik heb reizen altijd al leuk gevonden, en mensen kunnen helpen en zorgen dat ze een prettig gevoel hebben, vind ik ook belangrijk. Dat ik die twee met elkaar kan combineren, zorgt voor mij voor de ideale baan.

Ik kan het iedereen aanraden om voor een toeristische opleiding te kiezen. De branche is heel breed, dus je kan heel veel kanten op. En als je het leuk vind om verschillende mensen te ontmoeten uit verschillende culturen, dan zit je hier aan het juiste adres. 

Ontdek Zadkine

Match

Dienstverlener in de luchtvaart

De opleiding Luchtvaartdienstverlening is vol en je kunt je helaas niet meer aanmelden. Maar geen zorgen, er zijn andere opleidingen waar je uit kunt kiezen als je interesse hebt in toerisme. Neem eens een kijkje bij de opleidingen Manager Travel & Luchtvaart en Travel & Luchtvaart.  

Ook de opleidingen Hospitality Manager en Hospitality Allround Medewerker zijn de moeite waard om te bekijken. Met deze opleidingen kun je later in de reisbranche werken maar ook in de horeca of in de evenementenbranche.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan