Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Je leert precies hoe het is om een winkel te runnen.”

Valence Heymans (22) weet het zeker: in zijn ‘opgroei-dorp’ staan de mensen te springen om een avondwinkel. Eentje die hij samen met een vriend wil opzetten. Om dat doel te bereiken, is de opleiding Ondernemer Retail voor hem een onmisbare schakel.

Student Valence vertelt over zijn mbo-opleiding Ondernemer Retail.

“Lange tijd wist ik niet zo goed wat ik wil met mijn leven. Profvoetballer worden, was mijn eerste keuze. Maar die ambitie bleek te hoog gegrepen. Ook de sportopleiding die ik daarna wilde volgen, bleek niet haalbaar. Deze zat al helemaal vol toen ik mij ervoor aanmeldde.

Aan het werk

Vervolgens dacht ik eraan van koken mijn beroep te maken. Maar daar miste ik de passie, waardoor ik na het behalen van mijn diploma energiecontracten ging verkopen. Eerst in loondienst, daarna als zzp’er.

Dat eigen baas zijn, beviel me wel. Het leverde mij bovendien een leuk spaarcentje op. Maar om tot aan mijn 70ste aan deur tot deurverkoop te blijven doen, leek me ook geen goed plan. Dan liever een eigen winkel.

Gat in de markt

Het idee om een eigen avondwinkel te beginnen, kwam op toen ik zo’n vijf jaar geleden naar Rotterdam verhuisde. In de stad kun je na 22.00 uur ’s avonds nog overal terecht om boodschappen te doen. Maar in een dorp als waar ik ben opgegroeid, is er dan niets meer open. Een gat in de markt dus om ook daar een nightshop te openen. Maar dan wel met de nodige kennis op zak.

De opleiding die ik nu volg, bereidt mij daar prima op voor. Zo leer je precies hoe het is om een winkel te runnen. Denk aan de bevoorrading van de winkel, het regelen van marketing, financiën, omgaan met klanten en het aansturen van personeel.

Minionderneming

Wat vooral aanspreekt, is dat je actief aan de slag gaat met realistische projecten. Bijvoorbeeld door het opzetten van een virtuele minionderneming. Dankzij de input van ervaren vakdocenten stond mijn koffiebeker-to-go concept als een huis. Hopelijk komen ze later eens bij me winkelen, om te kijken hoe ik alle geleerde lessen in de praktijk breng.”

Lees meer over de opleiding Ondernemer Handel.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan