Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Wachtlopen voor de Koning zou mij een eer zijn”

Zijn vader is ventilatiemonteur. Zijn moeder werkt in de zorg. Van zijn ouders heeft hij de drive om bij Politie of Defensie te gaan dus niet meegekregen. Maar Jay Hüber (18), student Beveiliger oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee, kan zich geen mooiere baan bedenken dan bij de militaire rijkspolitie.

Jay is een mbo-student Beveiliger oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee
Jay volgt een mbo-opleiding bij de Zadkine Veiligheidsacademie

“Als ik met vrienden een biertje drink, hou ik me altijd netjes in. Een avondje uit is gezellig. Maar zo uit de band springen dat de politie eraan te pas zou moeten komen… Dat zou mij mijn droombaan kunnen kosten. Zie jij het al gebeuren: iemand met een strafblad die op wacht staat voor de Koning, de prinsessen of andere belangrijke mensen?

Beste versie van jezelf

Om daar kans op te maken, moet je van onbesproken gedrag zijn. Een docent zei ons afgelopen jaar: militair ben je 24/7. En daar heeft hij groot gelijk in. Mensen die ons land beschermen – waar ik er een van hoop te worden – hebben een voorbeeldfunctie. Je moet dus niet alleen opletten in de les, maar ook daarbuiten de beste versie van jezelf zijn. Kortom, je bent wat je uitstraalt. In mijn geval – hopelijk – iemand die gaat voor goud. Ik zou de Koning namelijk dolgraag beschermen. Of tenminste op de een of andere manier mijn bijdrage aan het landsbelang willen leveren. Vrienden noemen mij daarom wel eens vroeg volwassen. Maar klasgenoten snappen precies wat ik bedoel. Allemaal hebben we de wens ons in te zetten voor een groter belang.

Beste vrienden

Onze docenten en instructeurs begrijpen dat ook. Daarom zijn ze soms hard, maar altijd fair. Hun taak is om van een zwikkie tieners binnen een jaar een goed geoliede en op elkaar ingewerkte club te maken. En dat doen ze goed. Al na de eerste introductieweek waren alle jongens en meiden de beste vrienden.

Ontdek Zadkine

Match

Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee

Wil jij een onmisbaar onderdeel zijn van de veiligheid van ons land? En een baan waarin je taken van Politie en Defensie combineert? Volg dan onze opleiding Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee. Met dit diploma geeft een sollicitatiegarantie bij de Marechaussee en met een positieve aanstellingskeuring kan je starten in de functie Marechaussee Beveiliger. Bij Zadkine bereiden we je daarop voor. Je wordt opgeleid om objecten van strategisch staatsbelang te beveiligen, zoals het Koningshuis, Catshuis en andere overheidsgebouwen. Past dit bij jou? Meld je dan nu aan.

Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan