Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Ontdek jezelf & het mbo

Na de middelbare school kun je kiezen voor een mbo-opleiding, maar wat is het mbo? En hoe weet je welke opleiding bij jou past? Wij vertellen wat jou straks te wachten staat en helpen je op weg.

Ga op ontdekking
hoe werkt het mbo

Ontdek wat je leuk vindt

Het is veel gemakkelijker om een opleiding te kiezen wanneer je weet wat voor jou belangrijk is in een nieuwe opleiding en welk soort werk je met plezier zou willen doen. Om jou daarbij te helpen hebben wij een paar vragen voor je. Zo leer jij jezelf beter kennen en ontdek je welke opleiding bij je past. 

Wat is het mbo?

Het mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs. Dat betekent dat jij leert voor een beroep. Je kunt kiezen uit 500 mbo-opleidingen op verschillende niveaus: mbo niveau 1, mbo niveau 2, mbo niveau 3 en mbo niveau 4. Een ding hebben alle opleidingen gemeen en dat is de drievoudige kwalificatie. De wat?! Dat zit zo.

Op het mbo word jij:  

  • Opgeleid voor een vak 
  • Opgeleid voor een vervolgopleiding 
  • Opgeleid voor goed burgerschap

Manier van leren

Op het mbo kun jij op verschillende manieren leren. Je kunt ervoor kiezen om veel tijd op school door te brengen. Of je combineert werken met leren. Voor beide manieren ontvang je hetzelfde diploma. Het is dus aan jou: hoe wil jij leren? 

De mbo niveaus

Het mbo biedt opleidingen op 4 verschillende niveaus. Op welk niveau je begint, hangt af van jouw vooropleiding.


vooropleiding mbo

Meer hulp bij jouw keuze

Studiekeuzecentrum

Jouw loopbaanadviseur

Hulp nodig bij aanmelding? Of bij het maken van een studiekeuze? Whatsapp, bel of mail ons. We zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Een studiekeuzegesprek kan op alle werkdagen worden ingepland. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan