Zoeken
Menu
StudieMatch

“Precies de soort studie die ik vroeger zelf graag had willen volgen.”

Gemakkelijk is het niet om als school een nieuwe smaak toe te voegen aan het bestaande onderwijsaanbod. Maar docent Chantal Kramer en haar collega’s is het gelukt. Met dezelfde vastberadenheid als waarmee zij al drie keer de Rotterdamse Marathon uitliep, gaf zij vorm aan de specialisatie Sportmarketing.

Docent Chantal Kramer

“Het beste omschrijf ik deze driejarige mbo 4-studie als een specialisatie van onze reguliere marketing en communicatie-opleiding. De naam zegt het al: volledig op sport gericht.

De opleiding is uniek in Rotterdam en is er voor iedereen. Voor topsporters, voor wie individuele maatwerktrajecten mogelijk zijn, maar ook voor studenten die wat minder sportief zijn. Al moet je natuurlijk wel staan te popelen om in de sportwereld aan de slag te gaan."

Bijzonder aan de opleiding

"Bijzonder is verder dat je geen les krijgt in losse vakken. In plaats daarvan staat ieder blok een ander thema centraal, van online marketing en social media tot het organiseren van sportevents. Aan de hand van praktijkopdrachten ontwikkel je vervolgens alle competenties die nodig zijn voor je toekomstige baan.

Stages zijn er natuurlijk ook. Sterker, voor ongeveer een derde van de opleiding loop je mee bij diverse organisaties. Denk aan een meewerkstage bij de Marathon Rotterdam, een stage op een gespecialiseerd sportmarketingbureau of op de afdeling Marketing & communicatie van een organisatie die veel van haar marketingbudget inzet via sport."

Werken of doorstuderen

"Na afloop van je studie heb je de keuze: aan de slag gaan als gediplomeerd sportmarketeer of doorstromen naar een hbo-opleiding. Mogelijk zelfs via een versneld traject, omdat je dan al een verwant mbo-diploma op zak hebt.

Kortom, precies de soort studie die ik vroeger zelf graag had willen volgen.”