Zoeken
Menu
StudieMatch

‘Perfecte mix tussen kantoor- en locatiewerk.’

Na de mavo stond Saar Speksnijder (19) voor een lastige keuze. Zou ze de businesskant op gaan? Of juist kiezen voor een meer creatieve studie? Uiteindelijk bleek de opleiding Medewerker evenementenorganisatie de perfecte mix tussen kantoorwerk en werken op locatie.

Student Saar Speksnijder

“Leuk, maar ook spannend aan de opleiding is dat deze heel praktijkgericht is. Het 1e studiejaar ga je al meteen twee evenementen organiseren. Gelukkig word je daarbij goed begeleid door docenten. Want er komt nogal wat op je af als je zoiets nog nooit eerder hebt gedaan: offertes opvragen, draaiboeken schrijven, zelfs berekenen hoeveel hekken of wc’s je voor een bepaald event nodig hebt.

Dat maakt tegelijk dat je in de evenementenbranche vele kanten op kunt. Ik vind het regelwerk bijvoorbeeld heel leuk. Maar klasgenoten die meer hebben met de aankleding van een feest, of het managen van artiesten, komen evengoed aan hun trekken. De onderlinge sfeer is in ieder geval top. Omdat je vaak samen aan opdrachten werkt, leer je elkaar extra goed kennen."

Ondernemen

"Ook mooi is dat de opleiding veel nadruk legt op ondernemend gedrag. Belangrijk, omdat je met een afwachtende houding niet ver komt in deze sector. Helemaal niet wanneer je, zoals ik, later liefst eigen baas wilt worden. Dan moet je echt wel van aanpakken weten, creatief zijn en stressbestendig. Maar school, met al z’n keuzevakken, workshops en twee 6 maanden lange stages in het 2e en 3e leerjaar, bereidt je daar prima op voor.

Of ik hierna nog verder ga studeren, durf ik dan ook nog niet te zeggen. De hbo-opleiding Media Management is een optie. Maar als ik in mijn laatste jaar een leuke stageplek vind waar ik kan blijven hangen, zeg ik misschien ook geen nee. De ultieme droom – een eigen evenementenbureau beginnen – staat vast. Al het andere is nog variabel.”