StudieMatch
Zoeken
Menu

“Omdat deze opleiding juist heel breed is, kan ik hierna veel meer kanten op”

Ik ben Liza Sirre, ik ben 22 jaar oud en kom uit Spijkenisse. Ik doe de driejarige opleiding Manager Travel & Luchtvaart. Hiervoor volgde ik de opleidingen Mode en Verkoper. Maar ik kwam erachter dat de detailhandel toch niet bij mij past. Ik ben toen gaan kijken naar wat ik echt leuk vind en bij mij past en in welke branche ik later wil gaan werken.  Zo ben ik bij deze opleiding terechtgekomen en heb ik het er onwijs naar mijn zin.

student achter bureau

De lessen in onze hotellobby op school vind ik het leukst omdat het dan net lijkt alsof je in een hotel werkt

Het liefst wil ik hierna grondstewardess worden. Ik had ook voor de opleiding Luchtvaartdienstverlener kunnen kiezen, maar omdat deze opleiding juist heel breed is, kan ik hierna veel meer kanten op. Ik kan aan de slag bij vliegtuigmaatschappijen of bij een hotel gaan werken.

Veel praktijkervaring

Ik krijg veel ‘front/back office’ lessen en ik leer wat je allemaal moet doen in een hotel, reisbureau of vliegveld. Het leukste vak vind ik “BAS”. Tijdens deze lessen leer je hoe je reserveringen maakt voor gasten en hoe je zaken in het systeem zet als verzekeringen, accommodatie, verzorging etc. Precies zoals je zou doen in een hotel. We krijgen deze lessen in onze hotellobby op school en ik vind dit het leukste vak omdat het dan net lijkt alsof je in een hotel werkt.

Stages

Die praktijklessen komen goed van pas wanneer je stage loopt. Tijdens de opleiding loop je meerdere malen stage. Vorig jaar liep ik vier maanden stage bij evenementenlocatie Lommerijk in Hillegersberg. Ik deed de reserveringen, beantwoordde mails en nam de telefoon op. Daarnaast hielp mee bij kleine evenementen. Volgend jaar februari loop ik weer vier maanden stage en ik kijk hier enorm naar uit.

Je kunt ook stage lopen bij hotels in binnen en buitenland, bij een touroperator of als standplaatshostess in het buitenland. Daarnaast volg ik ook workshops van verschillende toeristische bedrijven uit de regio. De workshops worden op school gegeven of we gaan op bedrijfsbezoek.

Ook de sfeer op school vind ik goed. Mijn klas is heel sociaal. We hebben een groepsapp waarin we voornamelijk vragen stellen aan elkaar als we iets niet weten over huiswerk of over toetsen bijvoorbeeld. De docenten vind ik ook goed en ze zijn echt heel gezellig.

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar het hbo. Maar ik wil niet meer verder studeren, maar lekker gaan werken. Het liefst als grondstewardess, maar er kan van alles op mijn pad komen en dan wil ik rustig kijken wat ik ga doen. Ik heb er in ieder geval veel zin in.