Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Mijn droom: een carrière als forensisch onderzoeker”

Merel Roestenburg mag dan ‘nog maar’ 17 zijn, ze heeft al heel volwassen dromen. Merel wil spoorzoeker bij de politie worden. Een gedroomde carrière die voor haar begint bij de opleiding
Beveiliging 2 oriëntatie Politie.

Student Beveiliger bij Zadkine Veiligheidsacademie
Studenten van de Veiligheidsacademie Zadkine
Studente opleiding Beveiliger

“Aanvankelijk had ik mij aangemeld voor Handhaver Toezicht & Veiligheid. Maar omdat deze opleiding vol zat, adviseerde Zadkine mij in plaats daarvan deze opleiding te doen. Ook een leuke studie, weet ik nu. Want al loop je dan geen stage als boa of bij de Politie, maar bij de bedrijfsbeveiliging op school; veel lessen komen alsnog overeen.

Rollenspellen

Zo leer je veel over strafrecht, en welke boete voor welk vergrijp je mag uitdelen. Maar je leert vooral hoe je het beste met anderen om kunt gaan. Dat doen we onder andere aan de hand van rollenspellen. Dan leer je bijvoorbeeld hoe je je moet gedragen wanneer iemand aan de balie je ineens begint te bedreigen.

Op straat

Mede daarom heb ik besloten om na dit jaar alsnog de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid in de richting Politie te volgen. Je loopt dan stage in het publieke domein; op straat spreken we burgers aan en geven we advies over bijvoorbeeld inbraakpreventie. Een goede manier om te ontdekken of ik daarna ook daadwerkelijk wil doorstromen naar de Politieacademie.

Spoorzoeker

Voor nu is dat in ieder geval wel het plan. Geïnspireerd door spannende boeken, films en series over het beroep zou ik graag forensisch onderzoeker willenworden. Je weet wel: zo iemand die, als er een moord of inbraak heeft plaatsgevonden, op zoek gaat naar sporen van de mogelijke dader. Om voor deze opleiding te worden toegelaten, moet je echter wel eerst een aantal jaren als agent en daarna hoofdagent hebben gewerkt. Solliciteren bij de Politieacademie is dan stap nummer 1.”

Ontdek Zadkine

Match

Beveiliger 2

Jij zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Je doet veel aan sport en je ontwikkelt jouw sociale vaardigheden. Met dit diploma kun je aan het werk als beveiliger of doorstromen naar één van onze mbo niveau 3 opleidingen. Na het behalen van het diploma Beveiliger 2, duurt onze opleiding Beveiliger 3 nog maar één jaar en heb je dus binnen twee jaar 2 mbo diploma's! Meld je vandaag nog aan!

Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan