Zoeken
Menu
StudieMatch

Ik ben graag bezig, zit niet vijf dagen stilletjes op een stoel

Zijn baret heeft hij nog gehaald, maar verder gaf het leven als matroos Ruben van der Stelt (21) niet wat hij ervan verwacht had. Gek genoeg biedt de opleiding Travel & Hospitality hem meer actie en avontuur.  

“Vroeger wilde ik dolgraag voetballer worden of soldaat. Als 16-jarige vmbo’er stond ik dan ook te springen om een opleiding te beginnen die je voorbereidt op een militaire startfunctie. In mijn geval als matroos bij de Koninklijke Marine. 

Eenmaal klaar voor operationele dienst gebeurde er weinig. We gingen wel op oefening en ik heb ook best wat van de wereld gezien, maar los van het varen vond ik er weinig spannends meer aan. Ik zocht meer uitdaging en wilde wat anders, maar wat? 

Na een jaar flink brainstormen wist ik het: ‘iets’ met horeca en toerisme. Met eerdere horecabijbaantjes en wat vakantiewerk op de camping had ik daar als scholier zelfs al wat ervaring in opgedaan. Leuk, afwisselend werk waarbij je ook van aanpakken moet weten. 

Als eerstejaars sta ik nog maar aan het begin van deze carrièreswitch, maar tot dusver bevalt de opleiding goed. Vooral de beroepsgerichte onderdelen, waarbij je onder andere les krijgt in het werven van klanten of het promoten van producten en diensten, spreken me erg aan. Ik wil zeker verder leren en me nog meer richten op uitvoerende en aansturende taken.  

Ik ben iemand die graag bezig is. Zolang ik niet vijf dagen stilletjes op een stoel zit, vind ik het al gauw goed. Daarom heb ik voor mijn eerste stage ook bewust een kleiner hotel uitgezocht. Dan is de kans groter dat ze je meer taken toevertrouwen.”