Zoeken
Menu
StudieMatch

'Het leukst aan dit vak vind ik dat het echt mensenwerk is.'

Haar vrienden weten al langer: Anne Oostveen (19) regelt het wel. Als er eens een groepsuitje georganiseerd moet worden, is zij meestal degene die de kar trekt. Dat ze voor de opleiding Management Assistant koos, verbaasde de vriendinnengroep dan ook allerminst.

Student Anne Oostveen

“Toch was er aanvankelijk twijfel. Apothekersassistent leek mij namelijk ook een heel leuk beroep. Maar na twee weken snuffelstage vond ik dat beroep toch iets te eenzijdig, niet uitdagend genoeg. Dan liever een carrière als secretaresse. Of Management Assistant dus, zoals de nieuwe benaming luidt. Een allround regeltante die deadlines bewaakt, projecten coördineert, professionele telefoongesprekken voert en zakelijke bijeenkomsten organiseert.

Het leukst aan dit vak vind ik dat het echt mensenwerk is. Als Assistant ben jij het visitekaartje van je bedrijf. Je krijgt klanten vaak als eerste aan de telefoon, moet klantgericht optreden en zorgt ervoor dat alles op kantoor op rolletjes verloopt. Dat je alleen kopietjes zou maken en koffie schenkt, is onzin. Dat was niet zo tijdens mijn eerste stage als receptionist bij het Inge de Bruijn Zwembad. En is ook nu niet het geval."

Veel verschillende taken

"Als voorzitter van de PR-commissie op school assisteer ik onder andere bij de organisatie van ouderavonden en studiereizen. Daarnaast organiseer ik voor onze opleiding de Open dagen en meeloopdagen. Ook mag ik de social media bijhouden. Belangrijk en verantwoordelijk werk, waarbij je goed moet weten waar je prioriteiten liggen. Veel taken dus, van een stukje marketing en communicatie tot event planning.

Griezelig? Niet echt. Ik houd er juist van om veel en verschillende dingen te doen. Nadeel van zo’n brede interesse is wel dat het moeilijk is om de juiste vervolgstudie te kiezen. De twijfel: verder gaan in Ad Management of een bacheloropleiding Bedrijfskunde? Zeker is in ieder geval dat ik later niet te lang bij één baas of in één functie wil blijven werken. Afwisseling maakt het leven leuk.”