Zoeken
Menu
StudieMatch

‘Een product met een verhaal verkoopt beter.’

Deborah de Bruijn werkte jaren als verkoopster en storemanager in grote kledingzaken als Zara, Vero Moda en River Island. Om stagiaires te helpen nog betere verkoopspecialisten te worden, besloot ze onlangs de overstap naar het onderwijs te maken. Met succes, haar studenten schitteren.

Stagebegeleider Deborah de Bruijn

“Wanneer ik studenten vertel over mijn jarenlange ervaring in de detailhandel zijn ze meteen geïnteresseerd. Ze willen niets liever weten dan hoe het er in de échte wereld aan toe gaat. Mijn missie: om lessen nóg beter te laten aansluiten bij wat nodig is op de werkvloer.

Gaaf is dat ik daarvoor onlangs een volledig uitgeruste simulatieruimte op de Prins Alexanderlaan mocht inrichten, compleet met kassa’s, vitrinekasten, kledingrekken, paskamer, voorraadhok en een etalage. Net een echte winkel dus, en veel dynamischer dan een statisch klaslokaal. In deze ‘winkel’ kunnen de studenten real life alle kneepjes van de detailhandel oefenen."

Rollenspellen

"Of dat werkt? Absoluut. Zelfs verlegen types, die eerst de grootste moeite hadden om iemand überhaupt aan te spreken, groeien er uit tot gehaaide verkopers. Met dank aan onder andere de rollenspellen waarop we hard trainen.

Al mijn studenten weten inmiddels: een product met een verhaal verkoopt beter! Dus pas maar op wanneer je de volgende keer weer gaat shoppen in de stad.”