StudieMatch
Zoeken
Menu

"Achter de schermen regel ik graag alles"

Opscheppen wil ze er niet over. Maar Zoë van Veen (19) won tijdens het schooljaar 2018/2019 wel mooi zilver tijdens Skills Heroes, dé landelijke vakwedstrijden voor mbo’ers. Een teken aan de wand dat de leerling Facilitair leidinggevende duidelijk talent heeft.

“Het was mijn stagebegeleider die het nieuws van die zilveren plak onthulde. Zelf had ik het liever stil gehouden. Ik was nog maar net begonnen aan mijn eerste stage en wilde niet meteen overkomen als een grote opschepper. Trots op die tweede plek bij Skills Heroes ben ik zeker, ik heb er dan ook hard voor gewerkt.”

“De opdrachten die ik kreeg, waren best pittig. Een werkplanning maken, offertes beoordelen of een operationeel plan opstellen voor een fictief bedrijf op de rand van de afgrond. Eigenlijk alles wat een goede facilitair leidinggevende moet kunnen, kwam tijdens de wedstrijd voorbij. Blijkbaar kan ik dat allemaal dus al redelijk goed. Of misschien ben ik gewoon een geboren regelaar. Achter de schermen regel ik graag van alles.  Ik weet van mezelf  in ieder geval dat ik het mensen graag naar de zin maak. Wanneer ik ergens verbeterpuntjes zie, zal ik dat ook zeker niet verzwijgen.”

“Nadenken over toekomst

Ook op school, waar studenten één dagdeel per week afwisselend de eigen broodjeszaak van Zadkine mogen runnen. Dat is supertof wanneer je de leiding hebt en anderen mag vertellen wat ze moeten doen, maar anders sta je gewoon broodjes te bakken of te smeren. Ik zou daarbij nog wel meer leidinggevende taken willen hebben, zoals de inkoop van brood en beleg, het opzetten van een marketingplan en de afhandeling van mogelijke klachten. Het kan ook gewoon zijn dat ik té gretig en leergierig ben. Zo denk ik nu al na over een Associate Degree (Ad) Facility Management, waarmee je in twee jaar tijd een diploma kunt behalen op een niveau tussen mbo 4 en hbo. Ik neem in ieder geval geen genoegen met een baantje onderaan de ladder. Linksom of rechtsom wil ik carrière maken en doorstoten naar een leidinggevende- of managementfunctie. Werken en lekker bezig zijn, vind ik geweldig. Er moeten wel voldoende doorgroeimogelijkheden zijn.”