Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Parastoo is een topper waar we nog veel van zullen horen!”

Van docent Schoonheidsverzorging en coach Irene Olivieira:

Parastoo is vijf jaar geleden naar Nederland gevlucht. Zij werkt keihard om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen. Ook werkt ze erg hard in de lessen op school. Bij de theorielessen weet ik eigenlijk altijd, dat als niemand het antwoord op mijn vraag weet, dat Parastoo het me wel kan vertellen. 

Student schoonheidsspecialist mbo

Toen we een uitnodiging van Make-up Forever kregen om deel te nemen aan de wedstrijd in Brussel, hebben we een voorronde gehouden op school. Het visagie-werk van onze kanshebbers is gefotografeerd. Dit is (zonder hun namen te noemen) naar een aantal visagie docenten gestuurd. Zij gaven aan het werk van Parastoo het best te vinden. We zijn samen gaan brainstormen. We vonden het belangrijk om een mooi model te vragen. Dit werd klasgenote Narra. 

De dag ervoor gingen we naar Brussel. We hebben genoten van rondwandelen in het centrum. In de avond gezellig een hapje gegeten. En de volgende dag was het zo ver. Van de andere scholen kregen we ook veel complimenten over wat Parastoo had neergezet. Maar de jury waarschuwde. Het gaat erom hoe het op foto uitkomt. 

Het duurde een flinke tijd tot de prijsuitreiking. Maar door Corona duurde het nog langer dan vooraf aangegeven. Uiteindelijk kregen we de uitslag online te horen. Een prachtige derde prijs. 

Parastoo was zelf in eerste instantie teleurgesteld. Ik heb haar direct gebeld. En aan het einde van het gesprek was haar teleurstelling veranderd in trots. En terecht. 

Het UAF is een organisatie die haar en vele andere mensen op weg helpt die nog niet zolang in Nederland zijn. Ze zijn trots op het succes dat zij heeft behaald. 

Ook onze voorzitter van het College van Bestuur Philippe Raets heeft een stukje over haar geplaatst op social media. Ze was overrompeld toen ze dat hoorde. En ik denk dat ze ook onwijs trots zal zijn als ze haar werk in dit magazine ziet staan.

Parastoo is een topper waar we nog veel van zullen horen!

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan