Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik kan me extra goed inleven in de studenten”

Brendan volgde zo’n 13 jaar geleden de opleiding Vrede en Veiligheid bij Zadkine. Inmiddels is hij weer terug bij de Veiligheidsacademie van Zadkine, nu als sportdocent.

Van Zadkine-student naar docent

“Ik ben altijd al gefascineerd geweest door Defensie, en wilde daar heel graag werken,” vertelt Brendan. “Als voorbereiding op een loopbaan bij Defensie begon ik aan de opleiding Vrede en Veiligheid. Nu heet deze opleiding Veiligheid en Vakmanschap. Helaas kwam ik uiteindelijk niet door de selectie van Defensie heen. De opleiding heb ik wel gewoon afgemaakt, want ik vond het superleuk om te doen.”

Passie voor sport
Tijdens zijn opleiding bij Zadkine ontdekte Brendan dat hij niet alleen een passie had voor geüniformeerde beroepen, maar ook voor sporten. Toen bleek dat een carrière bij Defensie er niet in zat voor hem, besloot hij zich te focussen op sport. Hij volgde de opleiding tot docent lichamelijke opvoeding aan de HALO in Den Haag.

Weer terug naar Zadkine
“Na deze opleiding ben ik als sportleraar aan de slag gegaan bij een basisschool. Ik had het daar hartstikke naar mijn zin. Op een gegeven moment kwam ik een docent van Zadkine tegen, die ik nog kende van mijn opleiding. Hij zei dat er een vacature vrijkwam voor sportdocent bij de Veiligheidsacademie, en dat dat echt iets voor mij was. Ik heb gesolliciteerd en inmiddels werk ik hier alweer jaren met veel plezier.”

Inleven in de studenten
Brendan: “Mijn passie voor sport en geüniformeerde beroepen komen samen in deze baan. Daar komt nog bovenop dat ik het superleuk vind om met studenten te werken. Het contact dat ik met ze heb is erg leuk. Bovendien kan ik me extra in ze inleven omdat ik zelf ook ooit hier rondliep als zestienjarige. Ik kijk heel goed terug op mijn tijd als student bij Zadkine. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Dat hoop ik ook aan de huidige studenten mee te kunnen geven.”

Brendan oud-student van Zadkine is nu sportdocent
Brendan oud-student van Zadkine is nu sportdocent
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan