StudieMatch
Zoeken
Menu

“Ik ben graag bezig en zit niet graag vijf dagen stilletjes op een stoel ”

“Vroeger wilde ik dolgraag voetballer worden of soldaat. Als 16-jarige vmbo’er stond ik dan ook te springen om een opleiding te beginnen die je voorbereidt op een militaire startfunctie. In mijn geval als matroos bij de Koninklijke Marine. 

Zolang ik niet vijf dagen stilletjes op een stoel zit, vind ik het al gauw goed

Eenmaal klaar voor operationele dienst gebeurde er weinig. We gingen wel op oefening en ik heb ook best wat van de wereld gezien, maar los van het varen vond ik er weinig spannends meer aan. Ik zocht meer uitdaging en wilde wat anders, maar wat? 

Na een jaar flink brainstormen wist ik het: ‘iets’ met horeca en toerisme. Met eerdere horecabijbaantjes en wat vakantiewerk op de camping had ik daar als scholier zelfs al wat ervaring in opgedaan. Leuk, afwisselend werk waarbij je ook van aanpakken moet weten. 

Als eerstejaars sta ik nog maar aan het begin van deze carrièreswitch, maar tot dusver bevalt de opleiding goed. Vooral de beroepsgerichte onderdelen, waarbij je onder andere les krijgt in het werven van klanten of het promoten van producten en diensten, spreken me erg aan. Ik wil zeker verder leren en me nog meer richten op uitvoerende en aansturende taken.  

Ik ben iemand die graag bezig is. Zolang ik niet vijf dagen stilletjes op een stoel zit, vind ik het al gauw goed. Daarom heb ik voor mijn eerste stage ook bewust een kleiner hotel uitgezocht. Dan is de kans groter dat ze je meer taken toevertrouwen.”