Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“De opleiding Sport & Bewegen is mijn vangnet”

Omdat niet elke voetballer het in zich heeft om een Messi of Ronaldo te worden, besloot Makeko Koroma (21) alvast een plan B te bedenken. 

“Toen wij nog in Sierra Leone woonden, was voetbal mijn lust en mijn leven. Samen met mijn twee oudere broers rende ik als zesjarig ventje uren achter de bal aan. Veel veranderde toen we een jaar later mijn land moesten ontvluchten en uiteindelijk in Zeeland terechtkwamen. Maar de liefde voor voetbal en de passie om door te breken als prof bleef. 

Nu timmer ik aardig aan de weg bij amateurclub Neptunus-Schiebroek, dat kans maakt te promoveren naar de Eerste Divisie. Maar helemaal zeker dat ik de top zal bereiken, ben ik niet meer. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. 

Ik kwam uit bij Sport en Bewegen van Zadkine. In drie jaar tijd helpen ze je daar aan een diploma, waarmee je op veel plekken aan de slag kunt. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging, zwembad, fitnesscentrum of een evenementenbureau. 

Vrienden denken wel eens dat het een school is, waarbij je alleen maar aan het sporten bent. En oké, je loopt inderdaad ook vaak rond in trainingspak. Maar daarnaast krijg je bijvoorbeeld ook les in het uitvoeren van administratieve taken. Of hoe je een sportevenement organiseert. 

Het leukste vind ik de lessen waarbij je leert welke spelvormen er zoal zijn en hoe je deze kunt inzetten om mensen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Bij mijn huidige stage, als assistent-trainer bij twee jeugdclubs van Neptunus, werk ik nu vooral met kinderen. Maar tijdens de opleiding leer je omgaan met allerlei doelgroepen: fanatieke sporters, beginners, ouderen of mensen met een handicap of andere beperking.” 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan