StudieMatch
Zoeken
Menu

"Van Parkheuvel tot de Zalmtoren"

Voor een jongen die geen carrière zoekt in de horeca, heeft Rèza van den Heuvel (19) best een vreemde keuze gemaakt. De tweedejaars Manager/ Ondernemer Horeca wil eigenlijk makelaar worden. Desondanks leert hij hier bepaalde basis skills die hem ook in die ambitie vooruit helpen.

Interview met student Reza

De stages die ik liep bij restaurants Wilskracht en Pakheuvel waren geweldig

“Op de middelbare school ging het even niet zoals gepland. Ik startte er in een havo/vwo klas, maar verprutste het zo dat ik met een mavo diploma van school ging. Eerdere plannen om daarna meteen naar het hbo door te stromen, waren daarmee meteen verkeken. Om daar alsnog te komen, moest ik eerst een omweg via het mbo maken.

Leren ondernemen

Uiteindelijk viel mijn oog op de opleiding Manager/ Ondernemer Horeca. En dan vooral, omdat je daar leert een eigen ondernemingsplan op te stellen. Mijn uiteindelijke doel is namelijk om na deze studie een bacheloropleiding Makelaardij te volgen, om daarna mijn eigen makelaarskantoor op te richten.

Waarom ik voor nu dan toch een horeca-opleiding heb gekozen? Simpel. Als horecaondernemer ben je sociaal ingesteld. Niet alleen doe je ervaring op in koken, serveren en leidinggeven, maar je leert ook omgaan met gasten en netwerken. En vooral dat laatste is cruciaal voor elke ondernemer; of je nu in de horeca werkt of de makelaardij.

Geweldige stages

Begrijp me niet verkeerd: ook de horeca spreekt mij aan. De stages die ik liep bij restaurants Wilskracht en Pakheuvel waren ronduit geweldig. En ik kijk ook enorm uit naar mijn laatste stage bij restaurant Florizz in Zwijndrecht, sinds kort mijn nieuwe woonplaats. Daar onlangs aangenomen, mag ik - gezien mijn ervaring bij Parkheuvel - zelfs meedenken over de nieuwe menukaart. Een hele eer!

Leukst van al zijn echter de praktijkopdrachten, waarbij Zadkine je alle ins & outs leert van het schrijven van ondernemingsplan. Dat pakken ze zo serieus aan dat je daarna daadwerkelijk je eigen bedrijf zou kunnen starten. Alles moet kloppen, van de boekhouding tot de dienst of service die je verkoopt."