StudieMatch
Zoeken
Menu

“Ik doe veel ervaring op in de praktijk”

Hoe is het om bij Zadkine Startcollege te studeren? 

“Tot nu toe leuk. Ik ben met mijn handen bezig en leer veel. Dat is de reden waarom ik deze opleiding heb gekozen. En het voldoet aan mijn verwachtingen. 

De sfeer is heel goed

Vanaf het moment dat ik ben begonnen, heb ik al heel veel bereikt. Dat komt omdat we lessen op school hebben en in de praktijk ervaring opdoen. Werken in de bouw, betekent werken met mannen, er zijn maar weinig vrouwen. Maar ik vind dit heel makkelijk en merk geen verschil.”  

“Ik vind het moeilijk om een richting te kiezen want ik vind alles in de bouw leuk. Als ik echt moet kiezen, dan wil ik hoofdinstructeur worden. Maar nu leren de docenten mij alle vakken: tegelen, metselen en timmeren. Als ik alles kan, heb ik in de toekomst veel meer mogelijkheden om werk te vinden.” 

“De sfeer is hier heel goed. De docenten zijn heel vriendelijk en laten mij zelfstandig mijn gang gaan. En als ik twijfel over iets dan kan ik het altijd vragen en helpen zij mij verder. Soms zou ik iets meer theorie willen hebben. Zoals de namen van het gereedschap in het Nederlands. Dat maakt het werk op de bouwplaats denk ik makkelijker in de toekomst.” 

“Volgend jaar wil ik verder studeren bij het Techniek College Rotterdam. Ik wil de opleiding Middenkader functionaris gaan doen. En daarna? Mijn eigen bedrijfje starten en lekker bezig zijn.”