Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik ben geen muurbloempje die bang is voor confrontaties”

Cian Hameete (17) gaat voor een uniformberoep. Al weet de tweedejaars student Handhaver, Toezicht en Veiligheid nog niet precies welk uniform hem beter past. Dat van de Politie of de Koninklijke Marchaussee. Of misschien wordt het wel gewoon burgerkleding met daarboven een kogelwerend vest. Een baan bij het arrestatieteam ziet hij namelijk ook wel zitten.

Student Handhaver Toezicht en Veiligheid bij Zadkine Veiligheidsacademie
Student Handhaver
Studenten opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid

“Het laatste jaar van de mavo had ik nog geen idee wat ik daarna wilde gaan doen. Een bezoekje aan de Studiekeuzebeurs in Ahoy hielp mij goed op weg. Toen ik langs de stand van de Zadkine Veiligheidsacademie kwam, werd ik meteen gegrepen. De opleidingen die ze daar aanbieden, sluiten goed aan bij mijn interesses. Ik hou van sport, een beetje avontuur en ben graag onder de mensen.

Gegarandeerde sollicitatie

Een perfecte match dus met de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid, waar ik het keuzedeel Politie heb gekozen. Als je daarvoor kiest loop je stage bij de politie. Vooralsnog bevallen de stages in ieder geval prima. Jong als ik ben, is het soms moeilijk om leeftijdgenoten aan te spreken op strafbaar of overlast gevend gedrag. Maar tijdens de opleiding leer je precies hoe je dat het beste aanpakt. Onze docenten, veelal afkomstig uit het werkveld, geven je daarbij veel handige tips. Bijvoorbeeld hoe je rustig blijft en wat je kunt doen om iemand anders ook rustig te houden.

Geen muurbloempje

Als gevolg daarvan merk ik dat ik soms al veel volwassenerdoe en overkom dan andere 17-jarigen. Wie gaat voor een uniformberoep, kan ook niet anders. Als een situatie uit de klauwen loopt, moet je er wel staan. Ongeacht je leeftijd. Maar ik ben dan ook geen muurbloempje die bang is voor confrontaties. Wie zich niet gedraagt, roep ik al gauw tot de orde.”

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan