Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Mbo-Verpleegkundige

verpleegkundige-opleiding

In het kort

Als verpleegkundige ben je een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. En je hebt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Begin jouw carrière in de gezondheidszorg met deze opleiding verpleegkundige! 

Over jouw opleiding

Als afgestudeerd verpleegkundige kun je gaan werken in diverse branches van de verpleging en verzorging. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, verpleeghuizen, de thuiszorg, gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg. Verpleegkundige is een beschermde beroepstitel. Daarom krijg je een registratie in het BIG-register.

Jij zorgt voor patiënten. Je geeft medicatie of injecties, brengt een infuus of katheter in, verzorgt wonden en wast patiënten als zij dit zelf niet kunnen. Ook geef je voorlichting. 

Bij een opname voelen patiënten zich vaak angstig of ongemakkelijk. Door een praatje te maken en goed te luisteren kun jij ervoor zorgen dat zij zich meer op hun gemak voelen. Maar dat is niet alles.  

Op de werkvloer gaat het er vaak hectisch aan toe. Patiënten vragen je hulp, artsen of collega's vragen om assistentie, familieleden komen op bezoek en willen je iets vragen. In al die drukte ben jij helemaal op je plek en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je hebt dus een dynamische baan!  

Wat ga ik doen?

In deze mbo verpleegkunde opleiding leer je alles over het vak van verpleegkundige. Je krijgt les in projecten. Daar maak je theoretische en praktijkgerichte opdrachten.  

Stage lopen

Waarom loop je stage? 

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je verpleegkundige opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze partners zorgen wij ervoor dat de opleiding aansluit bij de praktijk. Zo bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  Kom je van buiten deze regio? Dan is stage lopen ook mogelijk binnen je eigen regio, dit gaat in dat geval altijd in overleg met de stagecoördinator.
In de gezondheidszorg werkt Zadkine o.a. samen met: 

  • Aafje: specialist in ouderenzorg
  • Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor patiëntenzorg, kennisoverdracht en kennisontwikkeling 
  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn 
  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken 
  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam 

Overige samenwerkingen zijn met o.a.: Antes Pernassia, Philadelphia, Welthuis, Sonneburgh, Zellingen, Rijndam revalidatie, De Vijverhof, Argos, Buurtzorg, GGZ Delfland, Lelie Zorggroep, Memorial Zorg, Middin, en Domus Magnus. De locatie Spijkenisse heeft daarnaast ook nog allerlei contacten. Genoeg keuze dus.

Locaties

Goed om te weten:

Je meld je aan voor de Verpleegkundige opleiding op onze locatie aan de Marten Meesweg in Rotterdam of de locatie Sportlaan in Spijkenisse. Er bestaat een kans dat op enig moment het maximaal aantal studenten op een locatie is bereikt. Je kunt dan altijd de opleiding gaan volgen op de andere locatie.

Aan het werk

Ga je meteen aan het werk? 

Met een diploma op zak kun je aan het werk als verpleegkundige. Je gaat werken in het ziekenhuis, een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of in de gehandicapten- of geestelijke gezondheidszorg. 

De gezondheidszorg ontwikkelt zich snel. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en maken vaker gebruik van e-health oplossingen. Dit betekent dat jij de technische en ict-ontwikkelingen moet blijven volgen en je vakkennis moet bijhouden. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? 

Dat kan ook. Je kunt je kennis aanvullen met cursussen en opleidingen. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de opleiding: 

  • Hbo verpleegkundige 
  • Management in de zorg 
  • Lerarenopleiding Verpleegkundige 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Richard Wirtz

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Richard:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther:

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan